
http://www.mtv3.fi/koti/puutarha/artikk ... mat-otokatHuh – ovatko tässä maailman ällöttävimmät ötökät?
http://www.mtv3.fi/koti/puutarha/artikk ... mat-otokatHuh – ovatko tässä maailman ällöttävimmät ötökät?
http://yle.fi/uutiset/pelatty_tiikerihy ... le/6221593Pelätty tiikerihyttynen saapunut ehkä jo Suomen lähialueille
18.7.2012
Ruotsissa on ilmeisesti tehty ensimmäinen havainto pelätystä tiikerihyttysestä. Ruotsalainen hyönteistutkija Erica Lindgren kertoo havainneensa hyttysen Öölannissa.
Alkujaan Aasiasta peräisen oleva tiikerihyttynen on levinnyt vähitellen Etelä- ja Keski-Eurooppaan, ja sen on arvioitu leviävän vähitellen pohjoisemmaksi. Hyönteistutkijat ovat arvioineet tiikerihyttysen saapuvan lähivuosina Suomeenkin ilmaston lämpenemisen myötä.
Kooltaan ja väriltään tiikerihyttynen ei juurikaan eroa muista hyttysistä, mutta sen puremaa pidetään muita hyttyslajeja kivuliaampana. Hetkellistä kipua haitallisempaa on, että tiikerihyttynen saattaa levittää yli 20 virustautia.
http://www.luomus.fi/info/tiedotteet/?p=1759Helsingin yliopiston Luonnontieteellinen keskusmuseo
Tiedote 20.07.2012 | Aihe: Tiedeuutiset, Yleinen
Aasian tiikerihyttynen ei uhkaa Suomea
Uutinen Öölannissa löydetystä Aasian tiikerihyttysestä on saanut viime päivinä julkisuudessa paljon huomiota. Ruotsalaisen tutkijan jo vuosi sitten Skånessa tekemä havainto on epävarma, sillä hyttysestä ei ole näytettä eikä sitä ole varmuudella voitu tunnistaa.
Niin tai jotkin yksilöt tästä lajista. Muutenhan jokainen pisto merkitsisi Dengue-kuumeen uhriksi joutumista. Minullekin niitä pistoja on vuosien saatossa tullut runsaasti, mutten ole vielä sairastunut. Joten se yhden piston teoria.....Käsittääkseni kyseessä on hyttyslaji Aedes albopictus joka levittää mm. dengue viirusta?
Suomessa on n. 40 hyttyslajia.Peku kirjoitti:Näitä näkee Thaimaassa, ovat jotenkin ovelampia piiloutumaan esim. kylppäriin kuin tuttu pohjoismainen serkkunsa ja niiden lopettaminen on vaikeampaa.
Pistävällä hyttysellä pitää olla virus ennenkuin se voi tarttua. Vaikka hyttynen on kykenevä levittämään virusta, se ei saa sitä itseensä automaattisesti.Peku kirjoitti:Niin tai jotkin yksilöt tästä lajista. Muutenhan jokainen pisto merkitsisi Dengue-kuumeen uhriksi joutumista. Minullekin niitä pistoja on vuosien saatossa tullut runsaasti, mutten ole vielä sairastunut. Joten se yhden piston teoria.....Käsittääkseni kyseessä on hyttyslaji Aedes albopictus joka levittää mm. dengue viirusta?
Verestä, jota naarashyttynen imee ja jota se tarvitsee hedelmöittyneiden munien kehittymiseen.kau khwaai kirjoitti:Jostain sen hyttysenkin pitää se viirus saada, mutta mistä?
Tuollonhan siinä veressä jota se imee täytyy jo olla se viirus?läskipää kirjoitti:Verestä, jota naarashyttynen imee ja jota se tarvitsee hedelmöittyneiden munien kehittymiseen.kau khwaai kirjoitti:Jostain sen hyttysenkin pitää se viirus saada, mutta mistä?
Yhteen sääskelliseen verta mahtuu melko suuri määrä viruksia.
Jokainen viruksen saastuttama muna on tuleva potentiaalinen viruksenlevittäjähyttynen.
http://newsinfo.inquirer.net/236813/vac ... -vs-dengueVaccine offers 5-year immunity vs dengue
Niin juuri. Ei niitä viruksia tyhjästä synny.kau khwaai kirjoitti:Tuollonhan siinä veressä jota se imee täytyy jo olla se viirus?läskipää kirjoitti:Verestä, jota naarashyttynen imee ja jota se tarvitsee hedelmöittyneiden munien kehittymiseen.kau khwaai kirjoitti:Jostain sen hyttysenkin pitää se viirus saada, mutta mistä?
Yhteen sääskelliseen verta mahtuu melko suuri määrä viruksia.
Jokainen viruksen saastuttama muna on tuleva potentiaalinen viruksenlevittäjähyttynen.![]()
Vain naarashyttyset imevät verta ja yksi naarashyttynen voi synnyttää lyhyen elinkaarensa aikana kolmetuhatta uutta hyttystä (tämä on tietoiskuni googlattu osuus).Peku kirjoitti:Mikä sitten on se dengueviruksen lähde josta verta imevä hyttysnaaras saa itseensä viruksen? Jokin eläin kenties tai ihminen?
http://yle.fi/uutiset/denguerokote_jo_n ... na/6230487Denguerokote jo nurkan takana
Vuosittain yli 20 000 ihmistä kuolee denguekuumeeseen. Tautiin ei ole ollut tepsiviä hoitokeinoja.
Onhan näitä poppakonsteja olemassavexi kirjoitti: Onko arvon klupilaisilla antaa vinkkiä mikä näihin tehoaisi?
Musta paperi on siksi, että hyttyset pitävät pimeästä.
http://www.matkaopaslehti.fi/Dengue on aedes-hyttysen levittämä virustauti. Se tarttuu vain ihmisestä toiseen hyttysen välityksellä. Hyttynen voi olla aktiivinen varjoisissa paikoissa päiväsaikaankin, tyypillisesti kuitenkin juuri auringonlaskun ja -nousun aikoihin.
http://www.satakunnankansa.fi/Kotimaa/1 ... staan.htmlLepakkopöntöstä tehokas ase pihapiirin hyttysiä vastaan
21.8.2012
Lepakkopöntöistä saa tehokkaan aseen kotipihan hyttysiä vastaan. Lepakko on hyönteisimuri, joka voi popsia yhdessä yössä reilut 2 700 hyttystä.
Luonnontieteellisesta keskusmuseo Luomuksesta kerrotaan, että reilun maitopurkin kokoisessa pöntössä voi pitkiä päiväuniaan vedellä kolmisenkymmentä yöliitäjää. Yöpidoissaan ne ovat saattaneet syödä liki 100 000 hyttystä.
Suomen Lepakkotieteellisen yhdistyksen mukaan lepakkopönttö kannattaa panna 10–50 metrin halkaisijan aukiolle. Yhdelle aukealle sopii pari, kolme pönttöä. Oiva ripustuskorkeus on 3–4 metriä.