Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.
Eli oltais lähdössä Hua hiniin reilun kahden viikon päästä, ensimmäistä kertaa.
Olen kuullut et kanaa ei kannata syödä....onko oikeasti näin. Mitä muuta ei kannata syödä noin yleisesti....?
Mä vedin 2 viikkoa kaikkea mahdollista ja mahdotonta ilman mitään ongelmia. Ravintoloista, mäkkärin majoneesiin ja moporuokakojuihin. Voihan se toki olla, että itselläni on ollut vain hyvä säkä, mutta koskaan vielä ei oo varpusparvi takaa yllättänyt. "koputtaa päätä,, eiku puuta"
Akanga kirjoitti:Eli oltais lähdössä Hua hiniin reilun kahden viikon päästä, ensimmäistä kertaa.
Olen kuullut et kanaa ei kannata syödä....onko oikeasti näin. Mitä muuta ei kannata syödä noin yleisesti....?
Kiitos vastauksista etukäteen!
Ja mistähän syystä ei kanaa kannata syödä
En keksi mitään syytä miksei kunnolla paistettua kanaa vois syödä.
Lähes tulkoon kaikkia ruokia on tullu maisteltua ilman ongelmia.
Ainoastaa korianterilla reippasti maustetut keitot ei oo mun makuun.
Thai ruoka on tulista joten kannattaa alottaa totuttelu miedoimmasta päästä.
Meren antimet on mun suosikki ja niistähän Thaikussa löytyy valinnan varaa.
Akanga kirjoitti:siis kana on lempiruokani ... mutta sain tietää tuttavaltani että kanaa ei missään nimessä kannata syödä. Voiko sit olla huonoa tuuria....?
Kaverin valinnassa saattaa olla käynyt huono tuuri, sitä sattuu (vitsi visti).
Kyllä kanaa aina kannattaa syödä . Ei kaverillas ollut antaa mitään oikeita perusteita ? Siellä 65miljoonaa ihmistä + miljoona turistia syö lähes päivittäin kanaa....
En tiedä mihin tuttavasi vinkki perustuu. Minulla on takana 6 Thaimaan matkaa, kahdella eri reissulla on ollut vatsavaivoja mutta kanan syömisestä en ole vaivoja saanut. Tervettä järkeä käyttämällä kyllä selviää. Katukojuista en ole vielä kertaakaan saanut mitään vaivoja.
Ihan vinkkinä vielä, että kannattaa käyttää ravintoloita joissa käy paljon asiakkaita. Näissä paikoissa ruoka ei pääse vanhenemaan eikä ruoan maussakaan ole yleensä moittimista.
Aiheesta löytyy keskusteluja hakutoimintoa käyttämällä.
ymmärsin että vatsa oli mennyt aivan sekaisin...olisikohan johtunut huonosti valmistetusta kanasta....itse en näe syytä miksi kanaa ei voisi syödä...ja nyt kun ensimmäistä kertaan ollaan menossa niin ajattelin kysyä....
Akanga kirjoitti:ymmärsin että vatsa oli mennyt aivan sekaisin...olisikohan johtunut huonosti valmistetusta kanasta....itse en näe syytä miksi kanaa ei voisi syödä...ja nyt kun ensimmäistä kertaan ollaan menossa niin ajattelin kysyä....
voihan se vatsa mennä ihan sekasin vaan sen takia kun pakteeri kanta muuttuu tuolla päin mailmaa niin radikaalisti
itellä on kanssa pääsääntöisesti kanaa aina lautasella vaikka olin sen ostanu mistä sattuu(kadulta/ravintolasta jne).
viime reissulla tuli kuitenkin salmonella koh chang:lla, söin siellä WSB:llä rillattuu kanaa ja menin nukkuu ja siitä alko korkee kuume ja maha vaivat ja parin päivän jälkeen lääkäriin. Väittäsin et sekin johtu vaan huonosti kypsennetystä kanasta
Aijon kyllä jatkossakin syödä kanaa niinkuin ennekin
Eli siis muistilista tähän mennessä: jääpaloja ei kannata käyttää, kana on vaarallista, kaikilla paikallisilla muijilla on vähintään rutto, jokainen thai kusettaa tai varastaa, ihan sama minne menee turpaan tulee ja mitä näitä muita vastaavia oli.
No asiaan, kyllä itse ainakin söin pääsääntöisesti kanaa ja pidin siitä enemmän kuin porsaasta tai naudasta. Paskatauti kyllä oli sen päivän, mutta en syytä kanaa.... Se voi olla yhtä hyvin subwaysta tai mäkistä, ite melkein pyrkisin välttämään kaikin keinoin kahta edellistä jäteruokapaikkaa. Paskatauti tulee jos on tullakseen, sen saa kuriin lääkkeillä ja paskantamalla. Thairuoka+Aasialainen on parasta ruokaa mitä maapallolla saat ja kana kuuluu olennaisena osana siihen, nauti siitä, kun tuonne asti matkaatkin.
"Life is what you make of it. Don`t make excuses. Make it happen"
Thaimaassa kanassa on salmonellaa (kuten hyvin monessa muussakin maassa, Suomessa salmonellaa ei ole vuosiin löytynyt kanoista). Salmonella tuhoutuu kun kanan kypsentää kunnolla. Jos syö raakaa kanaa, voi saada salmonellan. Eli kanaa voi aivan rauhassa syödä kunhan pitää huolen, että se on kunnolla kypsennetty.
Suurin riski saada ruokamyrkytys matkalla on mm. kypsentämättömissä kasviksissa (saastunut pesu/kasteluvesi), irtojäätelössä (jos jäätelökauha muhii samassa vedessä koko päivän) ja vesijohtovedestä tehdyistä jääpaloista.
Tiikeli kirjoitti:Thaimaassa kanassa on salmonellaa (kuten hyvin monessa muussakin maassa, Suomessa salmonellaa ei ole vuosiin löytynyt kanoista). Salmonella tuhoutuu kun kanan kypsentää kunnolla. Jos syö raakaa kanaa, voi saada salmonellan. Eli kanaa voi aivan rauhassa syödä kunhan pitää huolen, että se on kunnolla kypsennetty.
Suurin riski saada ruokamyrkytys matkalla on mm. kypsentämättömissä kasviksissa (saastunut pesu/kasteluvesi), irtojäätelössä (jos jäätelökauha muhii samassa vedessä koko päivän) ja vesijohtovedestä tehdyistä jääpaloista.
Sekä keitetystä kananmunasta... itse pidin oikein kunnon mahataudin eikä siihen tarvittu kuin sormenpään kokoinen keitetty kananmunan pala..
Tiikeli kirjoitti:
Suurin riski saada ruokamyrkytys matkalla on mm. kypsentämättömissä kasviksissa (saastunut pesu/kasteluvesi)....vesijohtovedestä tehdyistä jääpaloista.
Sanoisin, että tässä on kaksi todennäköisintä vatsan sekaisin menon aiheuttajaa. Jätin kypsentämättömät vihannekset viime reissulla kokonaan pois, ellen ollut täysin varma että ovat ok. Sama juttu jääpalojen kanssa; vähänkin jos epäilytti, mitä vettä palojen valmistukseen oli käytetty, jätin pois.
Näillä muutoksilla, vietin ensimmäisen täysin ripulivapaan Thaimaan matkani. Aiemmilla kerroilla oli aina ollut jotain pientä häikkää, joka oli kestänyt 1-2vrk.
Lisäksi en mielelläni syö käsin tai pistele ylipäätään sormia suuhun, jos niitä ei ole desinfioitu sitä ennen.
Tiikeli kirjoitti:Thaimaassa kanassa on salmonellaa (kuten hyvin monessa muussakin maassa, Suomessa salmonellaa ei ole vuosiin löytynyt kanoista). Salmonella tuhoutuu kun kanan kypsentää kunnolla. Jos syö raakaa kanaa, voi saada salmonellan. Eli kanaa voi aivan rauhassa syödä kunhan pitää huolen, että se on kunnolla kypsennetty.
Suurin riski saada ruokamyrkytys matkalla on mm. kypsentämättömissä kasviksissa (saastunut pesu/kasteluvesi), irtojäätelössä (jos jäätelökauha muhii samassa vedessä koko päivän) ja vesijohtovedestä tehdyistä jääpaloista.
Sekä keitetystä kananmunasta... itse pidin oikein kunnon mahataudin eikä siihen tarvittu kuin sormenpään kokoinen keitetty kananmunan pala..
Jaa mistäs tiedät että tuo pöpö tuli keitetystä munasta Jos siellä munassa on jotain salmonellaa niin kyllä tuo kieuhuvassa vedessä viidessä minuutissa kuolee
Tiikeli kirjoitti:Thaimaassa kanassa on salmonellaa (kuten hyvin monessa muussakin maassa, Suomessa salmonellaa ei ole vuosiin löytynyt kanoista). Salmonella tuhoutuu kun kanan kypsentää kunnolla. Jos syö raakaa kanaa, voi saada salmonellan. Eli kanaa voi aivan rauhassa syödä kunhan pitää huolen, että se on kunnolla kypsennetty.
Suurin riski saada ruokamyrkytys matkalla on mm. kypsentämättömissä kasviksissa (saastunut pesu/kasteluvesi), irtojäätelössä (jos jäätelökauha muhii samassa vedessä koko päivän) ja vesijohtovedestä tehdyistä jääpaloista.
Sekä keitetystä kananmunasta... itse pidin oikein kunnon mahataudin eikä siihen tarvittu kuin sormenpään kokoinen keitetty kananmunan pala..
Jaa mistäs tiedät että tuo pöpö tuli keitetystä munasta Jos siellä munassa on jotain salmonellaa niin kyllä tuo kieuhuvassa vedessä viidessä minuutissa kuolee
Anteeksi että sotken salmonellan ja ruokamyrkytyksen, eli totta kai salmonellaa esiintyy huonosti kypsennetyssä kanan lihassa, kananmunissa
ja ruokamyrkytys taas huonosti käsitellyistä hygieniasta...
Mutta, siitä olen varma että mahatauti tuli kananmunan palasesta...