Viimeisiä neuvoja hakemassa ennen ensiviikon matkaa

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Vastaa Viestiin
frepel
Viestit: 4
Liittynyt: 5.4.2006 12:12

Viimeisiä neuvoja hakemassa ennen ensiviikon matkaa

Viesti Kirjoittaja frepel »

Tervehdys kaikille!

Matkaan enää viikko mutta vieläkin olisi muutama kysymys. Miten tuolla thaimassa toimii erilaiset maksukortit mastercard/visa/visa electron? Pystyykö automaateista nostamaan rahaa näillä korteilla? Kannattako suomessa/lentokentällä vaihtaa Bahtteja vai riittääkö kun nostaa paikan päällä?

Matkasuunnitelma on seuraava:
7.6 lento saapuu Bangkokiin josta lähetään samana iltana kohti Koh Taoa
8.6 Saavutaan Koh Taolle aamulla. IP alkaa owd kurssi
11.6 OWD kurssi loppu ja lähdettään kohti Koh samuita. Tavarat hotelliin ja seuraavalla veneellä kohti Koh phangania ja FMP.
12-14 Oleskelu Koh Samuilla
15-18 takaisin Koh Taolle ja ei kun sukeltamaan.

Tämän jälkeen ei ole suunnitelmia. Paluumatka on 26.6 Bangkokista joten varmaan viimeistään 24.6 pitää palata sinne, jossa sitten tehdään loppu ostokset ja toivon mukaan saisi tatuoinninkin matkamuistoksi! :D

Onko ehdotuksia missä kannattaisi käydä? Millaiset säät on Phuketissa tähän vuodenaikaan? Sukellus retki similan saarille houkuttelisi vähän, mutta onko sukellus mahdollista sillä puollella mahdollista kesäkuussa? Miten sitten maksu saarilla kuten Koh Tao? Käykö luottokortti vai onko käteinen ainut kelvollinen maksuväline?

On myös sanottu että ei kannata pakata laukut täytteen vaatteita, vaan niitä kannattaa ostaa sieltä. Missä hintaluokassa ”tavalliset” vaatteet liikkuu ja löytyykö näitä myyjiä/kauppoja myös Taolta? Samuilta vissiin löytyy, mutta onko kokemuksia puvun räätälöimisestä Samuilla?

Näköjään on aika paljon kysyttävää, mutta eiköhän matka silti onnistu. Matkakuumekin vissiin pukkaa vähän päälle jo!;)
kustaa
Viestit: 232
Liittynyt: 20.12.2005 14:20
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja kustaa »

Merenkäynti Similanilla tähän aikaan vuodesta on sen verran rankkaa, ettei siellä paljon sukelleta. Kannattaa sukellella siellä Ko Taolla ja niillä saarilla, nähtävää varmaan riittää ensikertalaiselle. Similanille sitten paremmalla kelillä ja toisella kertaa, esim talvella tai keväällä.

Ota käteistä rahaa mukaan, tykkäävät rahasta enemmän kuin luottokorteista (3 % lisämaksu joka paikassa). Luottokortti mukaan kuitenkin, sillä saa pankkiautomaatista ATM:stä (automatic teller machine) ja pankeista virka-aikana nostettua lisää. Suomessa vaihda vaikka 1000 bahtia vain syömisiin ja sellaisiin, Thaimaassa on aina parempi kurssi. Yleisimmät luottokortit kelpaavat.

Phuketissa ja Thaimaassa on Suomen kesällä sadekausi ja low season, eli hyvä aika lomailla. Vettä voi tulla rankasti tunnin pari, mutta sade raikastaa ja puhdistaa. Turisteja ei ole liikaa ja hinnat alhaisemmat hotelleissa. Lämmintä riittää varmasti. Välillä voi tulvia hiukkasen.

Vaatteita on myynnissä kaikkialla, varmaan myös saarilla. Ei kai siellä isoja marketteja ole mutta vaatekojuja varmaan riittää. Shortseilla ja paidalla pärjää koko loman. Kannattaa ehkä ostaa tuontivaatteet vasta Bangkokista niin ei tarvitse raahata niitä mukanaan. Bangkokissa riittää tavarataloa vaikka toisille jakaa.

Ota rennosti äläkä hermostu, vaikka syitä tulee olemaan. Muista hymyillä vaikka sattuisi. Thaimaa on sellainen maa... Saatat mennä toistekin. :wink: ja lisää tietoa voit hankkia hakukoneella
Avatar
MauKhang
Raketti-insinööri
Viestit: 28619
Liittynyt: 15.12.2003 12:01
Paikkakunta: Singhapore

Viesti Kirjoittaja MauKhang »

Sitä Thaimaan valuuttaa saat helposti Don Muangin lentokentän rahanvaihtopisteistä taikka automaatista.Suomessa ei siis tarvitse vaihtaa mitään. Kyllähän ne kortit kelpaavat melkein vaikka missä mutta käteinen on mielestäni parempi. On noita tapauksia paljon missä luottokortti on kopioitu milloin missäkin. Jollain pikkusaarilla ainakin on käteinen se paras vaihtoehto.

tämä nyt ainakaan ei ole sossukyylien syytä
Ariva
Ex-Bangkok Student
Viestit: 2259
Liittynyt: 29.7.2004 15:13
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Ariva »

Ei kortilla kannata hirveesti kuitenkaan maksella. ATM on nykyään melkeen joka kulmalla ja helppo hakea sieltä käteistä aina kun tarvitsee.
Ei sitten tarvitse murehtia kortin kopioimista/väärän summan laskutusta jne.
Avatar
ggp.fi
Viestit: 108
Liittynyt: 20.4.2006 18:49
Paikkakunta: Hua Hin
Viesti:

rahan vaihto

Viesti Kirjoittaja ggp.fi »

Tuossahan tuo jo tulikin, että BKK:n kentällä on monta tiskiä rahanvaihtoa varten ja isoimmissa paikoissa on automaatteja rahannostoa varten runsaasti. Jos on enemmän kortteja on kyllä hyvä olla mukana, jos jollekin kortille jotain sattuu esim magneettijuova vioittuu yms. Mä kyllä pyrin siihen että korteilla ei tarvitsisi koskaan maksaa, koska tuo korttien kopiointi näyttää olevan muotia. Sitten mä laittaisin kyllä päivittäisen nostorajan kortteihin.

Saarille en kyllä ostoksille lähtisi. Esim Koh Taolla on kyllä jonkinmoisia kauppoja ja kojuja, mutta hinnat on aikast paljon kalliimmat kuin mantereella, saatikka BKK:ssa
http://www.huahin-land.com (tontit)
http://www.golfinhuahin.com (golfpaketit)
http://www.longstayers.com (asunnot)
http://www.skanditours.net (retket, kuljetukset ym.)

terv. Heikki & Helena
Vastaa Viestiin