Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Eka
Viestit: 2
Liittynyt: 18.1.2012 11:03

Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja Eka »

Hei!
Mies sai ahaa-elämyksen lumitöitä tehdessään - ensi talvena, ehkä tammikuussa, lähdetään Thaimaaseen pariksi viikoksi - ekaa kertaa!
Mutta-mutta......minä olen aikas lailla ötökkäkammoinen - torakat, isot hämähäkit ym ym - eli kun olen vähän lukenut näitä keskusteluja, onkohan niin, että minun ei kannata Thaimaaseen lähteäkään - koska siellä on näitä pieniä ja isompia kavereita kaikenlaisia ihan liikaa - pomppivat milloin mistäkin esiin - ja etenkin jos huoneessa oleilevat, nukkuminen jääkin vain haaveeksi, kun kyttää, missä rapsahtelee tai hyppää sänkyyn......

Mikä on asiantuntijoiden mielipide?
Ja jos lähdemme, mikä olisi paras paikka siellä - missä vähiten ötököitä?
En myöskään pidä aivan älyttömästä helteestä, jos ei tuulenvirettä missään - hikeä vaan pukkaa eikä jaksa olla kuin naama punaisena drinkillä :) - mikä olisi nähtävyyksien kannalta ja ilmanalan suhteen paras paikka - eli ei vain sitä rannalla makkoomista...?

Kiitos asiallisista ja ei-tahallaan-pelottelevista vastauksistanne, arvon konkarit!
Avatar
JussiM
Mai pen rai
Viestit: 7232
Liittynyt: 29.9.2007 20:43

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja JussiM »

Ei niitä ötököitä nyt niin hirveästi ole. Varsinkin kaupunkipaikoissa saa olla niiltä ihan rauhassa. Pienillä paikkakunnilla ehkä selvemmin havaittavissa on pienet gekot, jotka on täysin harmittomia, jopa hyödyllisiä kun syö moskiittoja. Iltaisin on tosin noita moskiittoja, mutta nekin pienempi haitta kuin kotimaiset hyttyset.
Avatar
JusuJii
Halpalentäjä
Viestit: 2946
Liittynyt: 13.5.2009 10:53

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja JusuJii »

Jaahas...

Ötököitä kyllä löytyy, mutta aikamoisen läävän saa valita asuinpaikakseen, ennenkuin sellaiset alkavat yöllä nenille hyppimään. Ennemminkin valtavankokoisen torakan voi bongata kadunvarrelta, roskiksien lähettyviltä (ja niitähän katukuvassa piisaa).

Ötököiden suhteen rantapaikat ovat varmasti kaikista varmin ratkaisu, sen lisäksi että merituuli siivoaa ilmaa ötököistä, niin se pitää myös ilman pikkuisen vilpoisempana. Hyvä ensikertalaisen ja perheellisen matkakohde voisi olla vaikka Ao Nang:in ranta, Krabin lähettyvillä. Ulkomaalaisen rahastaminen ja vedätys kun ei siellä ole ihan Phuketin luokkaa. Krabin seutu on myös erittäin kaunista, kirkkaine vesineen ja lukuisine pikkusaarineen, joissa riittää koluttavaa pidemmäksikin aikaa.
Avatar
Johnny83
Purnaajien kuningas
Viestit: 12986
Liittynyt: 24.12.2006 21:44
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja Johnny83 »

Hämähäkit ovat ainakin aika harvinainen näky, siis sellaiset isot, en ole itseasiassa vielä ikinä Thaimaassa nähnyt vaikka kolmisen vuotta olen täällä asunut. Niitä pienempiä joita ei meinaa eka edes silmällä havaita olen nähnyt vain muutamia kertoja ja ne puuhailee kyllä ihan omia hommia ilman että ihmisten lähelle tulisivat.

Sellaisia isoja torakoita on välillä tullut nähtyä ja usein se riippuu majapaikan tasosta, eli eipä niitä siisteissä hotelleissa ole vastaan tullut yleensä. Kannattaa ainakin nämä bambumaja bungalowit jättää rauhaan, niissä niitä ötököitä voi vähän liikkua mutta muuten en olisi huolissani.

Pienen pienet muurahaiset voi olla usein haitta jos jää jotain pullanmurua ym. makeaa esille.
Pieniä ovat mutta purevat aika äkäisesti.

En itsekään olen noiden ötököiden fani, kyllä on muijaa välillä naurattanut kun yli satakiloinen kaveri pomppaa sängylle kuin gaselli ja alkaa takomaan kättä pidemmällä lattialla juoksevaa torakkaa :smt005

Todennäköisin tosiaan on että tulee törmäämään näihin pieniin sisiliskoa muistuttaviin liskoihin jotka yleensä katossa lampun vieressä moskiittoja metsästävät, ovat erittäin säikkyjä eli eivät pyri kyllä ihmiskontaktiin :lol:
Korkeissa rakennuksissa näitä ei ole tullut pahemmin nähtyä.
Avatar
rahi
Viestit: 506
Liittynyt: 19.6.2006 21:58
Paikkakunta: Bangkok/Espoo

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja rahi »

Niin maailmahan on täynnä ötököitä, täällä meidän lintukodossa niitä on vaan vähemmän. Kuten tuossa Jusu sanoo niin paikasta se on paljon kiinni.

Jos niitä ötököitä etsii, niin niitä löytää.
Avatar
DelArco
นอกรีต
Viestit: 6711
Liittynyt: 21.2.2004 21:26
Paikkakunta: Vähän Tampereesta ylöspäin, jossain metsän keskellä.
Viesti:

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja DelArco »

Kyllä ne paikalliset muurahaiset jaksaa kiivetä vaikka Bayoke Skyn ylimpiin huoneisiin ja satunnaisia torakoita voi nähdä ihan viiden tähden hotellihuoneissakin.
läskipää
Viestit: 5766
Liittynyt: 17.1.2008 21:38

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja läskipää »

Täältä Isaanista löytyy ötökkää joka lähtöön, mutta tännehän ei kukaan turisti eksy muuten kuin vahingossa, eikä tänne ötökkäkammoisen kannata tulla ensinkään.
Saalistin juuri kymmensenttisen sudenkorennon makuuhuoneen katosta, mistähän lie sisälle päässyt.
Skorpioneja on niin paljon tuolla ulkona ja kaikennäköisiä liskoja, että voisi vaikka torille mennä myymään pikku purtavaksi.
Eilen luikersi tuosta kylänraitin yli sellainen ruskearaidallinen puolitoistametrinen käärme, mutta se oli joku kuristajakäärme, eikä ihmiselle kovin vaarallinen.
Kuningaskobria - jollainen pystyy tappamaan norsun - on tuossa naapurikylän liepeillä, kun tykkäävät syödä rottakäärmeitä, joita niitäkin on tietysti paljon, mutta tällä kylällä en ole kuningaskobraa bongannut vielä.
Vaimo oli kylläkin kerran astunut iltahämärissä - pellon poikki kaverin luo kylään mennessä - sellaisen reidenpaksuisen pythonin päälle, joka oli rullalle käärityneenä pitänyt siestaa riisipellon penkereen päällä, mutta nekään eivät ole aikuiselle ihmiselle tappavan vaarallisia, jos muistaa pitää terävää machetea mukanaan ulkona liikkuessa, että voi leikata käärmeen poikki, jos se yrittää kuristamaan ruveta.

Muuten täälläkin on aika turvallista olla ötököiden suhteen, kun muistaa pälyillä ympärilleen koko ajan, eikä mene tunkemaan kättään mihinkään kukkapuskaan t. vastaavaan paikkaan, jossa voi esim. skorpioni, kobra tai joku muu myrkkykäärme lymyillä.
Pimeässä ei kannata mennä ilman taskulamppua ulos, kun nuo käärmeet ja muut liskot sekä myrkkyötökät tuntuvat olevan aktiivisimmillaan pimeän aikaan.
läskipää
Viestit: 5766
Liittynyt: 17.1.2008 21:38

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja läskipää »

DelArco kirjoitti:Kyllä ne paikalliset muurahaiset jaksaa kiivetä vaikka Bayoke Skyn ylimpiin huoneisiin ja satunnaisia torakoita voi nähdä ihan viiden tähden hotellihuoneissakin.
Torakkahan ei ole mikään kaino eläin, vaikka arka onkin.
Se liikkuu pimeässä ja valoisan aikaan hakeutuu piiloon, siksipä niitä ei esim. valaistuissa hotelleissa näe, vaikka niitä taatusti on joka paikassa, missä on ihmisiäkin.

Pienet mustat muurahaiset, jotka tykkäävät erityisesti kaikesta makeasta ja tunkeutuvat jopa keitetyn kananmunan kuoressa olevasta pikku halkeamasta kananmunan sisälle, eivät pure ihmistä eivätkä näin ollen ole muuten kiusallisia kuin että pilaavat ruoat olemassaolollaan.

Sensijaan pienet punaiset muurahaiset (jotka ovat hyvin maustettuina oivallisen makuisia), purevat kipeästi, johtuen puremakohtaan suihkuttamastaan kusiaishaposta.
Ne asuvat puissa (etenkin mangopuissa), eivätkä ole kovin kiinnostuneita tulemaan ihmisasumusten sisälle.
Jos joutuu punaisten kusiaisten hyökkäyksen kohteeksi, niin kylmä vesi lievittää kutinan ja kirvelyn.
Avatar
JussiM
Mai pen rai
Viestit: 7232
Liittynyt: 29.9.2007 20:43

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja JussiM »

Kysyjä tuskin on tulossa viidakkoon läskipään naapuriksi.... oletan.
Avatar
hua-lan
Love Thai Size
Viestit: 425
Liittynyt: 7.5.2006 8:46
Paikkakunta: Töissä ja kotona.

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja hua-lan »

läskipää kirjoitti: Pienet mustat muurahaiset, jotka tykkäävät erityisesti kaikesta makeasta ja tunkeutuvat jopa keitetyn kananmunan kuoressa olevasta pikku halkeamasta kananmunan sisälle.
Otin joskus 2006 Isaaninreissuun mukaan pari pussia turkinpippureita. Ensimmäinen liuoteltiin Koskenkorvaan ekana iltana. Toinen pussi oli avaamatta, kotimaisen, kaupasta saatavan hedelmä-vihannespussin sisällä, talon toisessa kerroksessa, emännän vaatekaapin päällä. Kun seuraavana iltana menin tätä pussia hakemaan, katselin ensin kun tasainen murkkujono meni kahta kaistaa pitkin vaatekaapin kylkeä. Olivat löytäneet pussin ja jotenkin tehneet pussin kylkeen muurahaisen mentävän reiän.

Myöhemmin sama kolonna söi yhden sokeridonitsin, jota olin jemmaillut aamuksi kahvin kanssa. :mrgreen:
*Ala-arvoiset huomautukset poistettu moderaattorien toimesta - seuraavista tulee bannit*
läskipää
Viestit: 5766
Liittynyt: 17.1.2008 21:38

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja läskipää »

JussiM kirjoitti:Kysyjä tuskin on tulossa viidakkoon läskipään naapuriksi.... oletan.
Kuten huomaat, niin oletan minäkin.
Itse itseäni lainaten :wink:
läskipää kirjoitti:Täältä Isaanista löytyy ötökkää joka lähtöön, mutta tännehän ei kukaan turisti eksy muuten kuin vahingossa, eikä tänne ötökkäkammoisen kannata tulla ensinkään.
Siis Isaanihan ei ole viidakko (kuten jotkut erheellisesti luulevat) vaan yksi iso riisipelto.
Avatar
JussiM
Mai pen rai
Viestit: 7232
Liittynyt: 29.9.2007 20:43

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja JussiM »

No joo, toi viidakko oli vähän harhaanjohtava termi. Riisi ja muuta peltoahan se suurimmilta osilta. Siellä täällä kumi ja eukalyptus viljelmiäkin. Käyttämättömät maat pusikkoa. Myös joitan hedelmiä ja vihanneksia kasvatetaan. Isanissa tosiaan ötökkäkanta huomattavasti laajempi ja yleisempi kuin perusmatkaajan Thaimaa.
Normaali aurinkomatkalaiselle ötökkökammoisellekin Thaimaa on ihan hyvä paikka matkustaa.
Holiday
Viestit: 138
Liittynyt: 4.3.2007 18:52

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja Holiday »

Kyllä noita torakoita voi eksyä vähän parempaankin hotelliin. Viimeksi oltiin pari yötä ****+tähden hotellissa Kamalalla ja asuttiin ylimmässä 4. kerroksessa. Pienet liskot vilisteli pitkin seiniä mutta ne on vaan mukavia kavereita. Mutta vipinää kinttuihin kyllä tuli kun sängyn alta tuli todella iso torakka (edes Brasiliassa en ole törmännyt yhtä isoihin) ja nopea kintuistaan kuin mikä :mrgreen: Ei saatu ötökkää hengiltä ja kyllä se näyttäytyi aina välillä vaikka valoisaa olikin. Mutta eipä nuo pikku ötökät ainakaan meitä saa pysymään pois Thaimaasta :smt007
Avatar
Peku
Viestit: 9620
Liittynyt: 19.12.2003 17:28
Paikkakunta: Ylämummola

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja Peku »

Majaillessani Chiang Maissa...huomasin kerran minimuurahaisten polun kulkevan kopin seinän viertä jonnekin kylppärin nurkkaukseen. Ajattelin häätää ne suihkulla pois. Sitä ei olisi pitänyt tehdä, sillä kohta oli nurkkaus mustanaan panikoivia murkkuja, munat mukanaan. Niitä oli varmaan miljoonia :shock: Jätinkin ne sittemmin omaan rauhaansa, eikä niistä enempää harmia ollut. Suola saattaisi olla hyvä karkoitin, jos tarve häätää?
Avatar
Johnny83
Purnaajien kuningas
Viestit: 12986
Liittynyt: 24.12.2006 21:44
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja Johnny83 »

DelArco kirjoitti:Kyllä ne paikalliset muurahaiset jaksaa kiivetä vaikka Bayoke Skyn ylimpiin huoneisiin ja satunnaisia torakoita voi nähdä ihan viiden tähden hotellihuoneissakin.
Mä puhuinkin että harvemmin liskoja tulee korkeissa rakennuksissa nähtyä mutta joo kaikkea voi eteen tulla, riippuu tuurista ja miten tod.näköisyyden osaa minimoida.
läskipää
Viestit: 5766
Liittynyt: 17.1.2008 21:38

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja läskipää »

Johnny83 kirjoitti: Mä puhuinkin että harvemmin liskoja tulee korkeissa rakennuksissa nähtyä mutta joo kaikkea voi eteen tulla,
Ei kai liskokaan niin hullu ole, että kiipeää viisikymmentä metriä kiviseinää ylös havaitakseen vain, että eihän näin korkealla ole mitään syötäviä hyttysiä.
ville68
Rakentelija
Viestit: 1897
Liittynyt: 19.5.2004 1:46
Paikkakunta: Lauka(u)a

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja ville68 »

Matkaan vaan. Onhan sitä kaikennäköisiä örkkejä täällä koto Suomessakin, joista ei niin puhuta. Kylpyhuone/vc/keittiöviemärit ja vesilukot pahimpia. Vasta sitten tulee soitto isännöitsijöille kun viemäri on niin tukossa että pari päivää on vettä lasketeltu.

Joskus juniorina kun työskentelin suuren suomalaisen lentokentän alihankkija catering puolella, niin kyllähän tuon vanhan cateringin aikaan jonkinmoisia morköjä tuli tapettua.. Madot, torakat, hiiret, rotat. Niitä isompia ei ole itse tarvinnut siivota. Ja varmasti täyttää hygienia kommerverkit.
*** ehkä takas sdatiin***
Avatar
sirkia
Viestit: 665
Liittynyt: 11.11.2004 9:58
Paikkakunta: Stadi

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja sirkia »

jusu777 kirjoitti:Jaahas...

Ötököitä kyllä löytyy, mutta aikamoisen läävän saa valita asuinpaikakseen, ennenkuin sellaiset alkavat yöllä nenille hyppimään. Ennemminkin valtavankokoisen torakan voi bongata kadunvarrelta, roskiksien lähettyviltä (ja niitähän katukuvassa piisaa).
No joo. Voi niitä sattua paremmissakin paikoissa, kuten esim.

http://www.pavilionsamui.com/hydropoolvilla.htm

Ko. huoneessa torakka puri erästä kaveriani yöllä otsasta. Saattaa kuullostaa uskomattomalta, mutta näin kävi. Kohtalaisen hyvätasoisessa huoneessa vilisi vielä henkilökunnalle huomauttamisen jälkeenkin torakoita senverran, että pitivät öisinkin jotain valoja päällä. Toiseelta tiedän, että edes halvimmissa 200th/yö bungaloweissa vastaavia ongelmia ei ole ollut, joten aika tuuristakin kiinni mitä sattuu saamaan.

Mutta alkuperäiselle kysyjälle vastaisin, että kannattaa lähteä :)
ollit
Papa Pumpui
Viestit: 12653
Liittynyt: 16.12.2007 13:40
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja ollit »

Jotenkin sellainen käsitys, ettei ne ötökät viemäreissä kulkiessaan hirveästi valkkaa hotellia.
Taidan olla humalassa, kun en muista edes juoneeni ?
Avatar
Johnny83
Purnaajien kuningas
Viestit: 12986
Liittynyt: 24.12.2006 21:44
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja Johnny83 »

ollit kirjoitti:Jotenkin sellainen käsitys, ettei ne ötökät viemäreissä kulkiessaan hirveästi valkkaa hotellia.
No eivät varmasti, mutta se missä kunnossa paikkoja pidetään ja myrkytetään vaikuttaa ehkä hieman........
Avatar
Lasse
Pohjois-Thaimaan ajajat
Viestit: 33660
Liittynyt: 15.12.2003 11:22
Paikkakunta: Naantali / Khon Kaen
Viesti:

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja Lasse »

Johnny83 kirjoitti:Hämähäkit ovat ainakin aika harvinainen näky, siis sellaiset isot, en ole itseasiassa vielä ikinä Thaimaassa nähnyt vaikka kolmisen vuotta olen täällä asunut. Niitä pienempiä joita ei meinaa eka edes silmällä havaita olen nähnyt vain muutamia kertoja ja ne puuhailee kyllä ihan omia hommia ilman että ihmisten lähelle tulisivat.

Soppongin hämähäkkiä heinäkuulta 2011

Kuva
FACEBOOK RYHMIÄ --> Pohjois-Thaimaan ajajat, Khon Kaenin seudun Suomalaiset.
Avatar
lasse.k
Katkera vanha juoppo valittaja käsityömies
Viestit: 5407
Liittynyt: 1.4.2007 7:47
Paikkakunta: orhimattila edelleen,tai siellä sun täällä
Viesti:

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja lasse.k »

Joo onhaan niitä kaiken näköisiä "örkkejä" suomessakin.
Kerran olin mahallani yhden terveyskeskuksen lavetilla
kun laittoivat pari tikkiä kantapäähän...niin...siinä
katselin lattialle kun varmaan sata pikku "muurahaista"
tai mitä lienee "satiaista"pyöri lattialla... :mrgreen:
Sanoin kyllä lähtiessä että peskää nyt jollain ..
tärpätillä noi lattiat...eivät uskoneet heti että siellä mitään on..
kun olin senverran humalassa... :roll:
Mutta olin oikeessa loppupelissä..kun näytin toiselle hoitajalle...että kato nyt itse.. :) .että en mitään harhoja nähny... :mrgreen:
monessa mukana ollut ja melkein kaikki käy.
Avatar
patila
Majatalon isäntä
Viestit: 28449
Liittynyt: 23.12.2003 1:36
Paikkakunta: Soi Yume, Pattaya

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja patila »

Ei missaan nimessa kannata :lol: , taalla on otokoita ihan hitosti, ei muuta kuin isanta yksin matkaan tarkistamaan kolot ja huoneet :-D kylla se kertoo sitten sulle loman jalkeen kannattaako tanne otokkakammoisen tulla jatkossakaan.

Tosiasiassa eipa taalla kaupungissa juurikaan otokoita nae sen enempaa kuin suomessakaan, tuolla jossain maaseudulla homma on vahan erikseen.
Varaukset https://www.majatalo.info/huoneet/
tai Puh. 08 6303 4870
Avatar
Johnny83
Purnaajien kuningas
Viestit: 12986
Liittynyt: 24.12.2006 21:44
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja Johnny83 »

Meillä on muuten tässä Condossa mihin pari viikkoa sitten muutettiin ollut alusta lähtien sellaisia pieniä ötököitä.

Kai se on joku torakkalajia mutta ei niitä mustia isoja vaan sellaisia pieniä, pidempiä, kapeampia ja vaaleampia ja näitä kavereita näkee päivänvalossakin eivätkä ole mitään kovin arkoja.

Joku ötökkäpommi tänne pitäisi varmaan laittaa koska ei täällä minusta kovin likaista ole...
läskipää
Viestit: 5766
Liittynyt: 17.1.2008 21:38

Re: Kannattaako ötökkäkammoisen lähteä ollenkaan...

Viesti Kirjoittaja läskipää »

^ Ne on jotain luteita, olen huomannut meillä samanlaisia (ei niitä tosin paljon ole).
Niistä - ja muistakaan hyönteislajeista asunnossa - ei pääse eroon muuten kuin ydinpommilla.
Vastaa Viestiin