Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

SeaWolf
Viestit: 668
Liittynyt: 8.1.2004 21:22
Paikkakunta: Helsinki

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja SeaWolf »

Nakke kirjoitti:Esim. paistettu riisi ja monet vastaavat safkat ei perusmestoissa todellakaan maksa yli 30 baht...
Kyllä se Nakke nyt vaan niin on, että täällä Phuketin rantakohteissa(Patong, Karon, Kata jne) saat aika kauan etsiä mestaa mistä saat paistettu riisi + kana-/possuannoksen 30B:lla. Väittäisin, että jopa paikallisten suosimissa mestoissa näissä rantakohteissa se sen 70B vähintään maksaa.
Avatar
Matkaaja25
Downshiftaaja
Viestit: 19943
Liittynyt: 3.5.2007 21:48

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja Matkaaja25 »

Katalla on aika huono tasoinen muovituoli paikka pääristeyksen vieressä. Muistaakseni 80 baht maksaa samat kanariisit mitkä mm. Bangokissa on 30-35. 50 bahtin pintaan taitaa saada jostain pikku kujalta. En ole Phuketissa 30 bahtin annoksiin törmännyt.
Jughead
Viestit: 338
Liittynyt: 7.6.2009 11:49

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja Jughead »

Tammikuussa tuli eksyttyä Patongilla muovituoli mestaan missä kana/possu nuudeli hässäkällä oli hintaa 40 bahtia! Sen halvempaa ei tullut törmättyä...
Avatar
apasra
Viestit: 4462
Liittynyt: 24.2.2004 22:35
Paikkakunta: Tampere

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja apasra »

Patongin rantabulevardilla pyysi 120 THB kahdesta grillatusta maissintähkästä siskolta, sisko sanoi ettei hän niin paljon niistä maksa. Sopivat 80 THB. Vaimo (thai) tuli autoon ja kysyi paljonko maksoi, ja kun kuuli hinnan sanoi että ainakin puolet liikaa. Fallea vedätetään ihan surutta.
Niin no onhan siellä mäkkärissäkin kovemmat hinnat kuin muualla maassa. Onneksi asuttiin Kamalassa, vähän järjellisempiä hinnat.
- som nam naa -
Nakke
Viestit: 6129
Liittynyt: 28.2.2005 5:22
Paikkakunta: EU

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja Nakke »

Heh, pitäisköhän sitä sitten syksyllä käydä todistamassa Phuketin 30 b safkat todeksi :mrgreen: En viime kerran muutamasta päivästä muista hintoja mutta sen muistan että somtam + grillatut kanat ja lihat oli suunnilleen samoissa hinnoissa kuin Bangkokissa. Kyseinen ruokailutapahtuma jäänyt mieleen koska viereisen pöydän thai kommentoi etteikö farangilla ole rahaa syödä farangien paikoissa. Tämä oli jonkun rannan läheisyydessä mutta pääosa ajasta tuli oltua Phuket cityssä, jossa toki turisteja oli huomattavasti vähemmän.

Muuten, Bangkokissakin hinnat ovat nousseet muutamassa vuodessa ja 25-30b saattaa nykyään olla peräti 35b :!:
MIES MENEE MIES VASTAA
Avatar
TomYam
Kannattajajäsen
Viestit: 10541
Liittynyt: 5.8.2008 17:57
Paikkakunta: Vantaa

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja TomYam »

Nakke kirjoitti:Heh, pitäisköhän sitä sitten syksyllä käydä todistamassa Phuketin 30 b safkat todeksi :mrgreen: En viime kerran muutamasta päivästä muista hintoja mutta sen muistan että somtam + grillatut kanat ja lihat oli suunnilleen samoissa hinnoissa kuin Bangkokissa.
Luulen että Somtam ei putoa kaikille falleille... En sillä ainakaan yksinään kolmea viikkoa eläis :roll: ihan hyvä välipala kunnon aterioden välissä silloin tällöin.
Tee laatua tänään niin on töitä huomennakin!
Avatar
Matkaaja25
Downshiftaaja
Viestit: 19943
Liittynyt: 3.5.2007 21:48

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja Matkaaja25 »

Joo kyllä minäkin laskisin päivän ruoka budjetiksi vähintään sen 300b. Kyllä sitä halvemmallakin selviää, mutta väitän, että ainakin 90% ensikertalaisista kuluttaa vähintään tuon 300b päivässä ruokiin. Kun valitsee sen muovituoli paikan sijasta sen näkyvällä paikalla sijaitsevan länkkäri "puutuoli" paikan niin se green curry maksaakin jo 120-180b. Mitä Midnight suniin tulee niin kyllähän siellä eri lailla rahaa palaa, mutta itse käyn siellä mielelläni syömässä sillä pihvit ja pitsat ovat oikein maukkaita. Ja jos lomalla olen niin on ihan sama vaikka 10 euroa päivässä enemmän ruokiin kuluisikin.
Avatar
MauKhang
Raketti-insinööri
Viestit: 28619
Liittynyt: 15.12.2003 12:01
Paikkakunta: Singhapore

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja MauKhang »

Huvittavaa lukea kun palstan wannabe-thait, jotka ovat käyneen Thaimaassa sata kertaa, asuvat osan vuodesta tai jopa pysyvästi Pattayalla tulevat kehuskelemaan, mistä löytyy maan halvimmat ruoat. Kyllä sitä kun kokemus, paikkatuntemus ja uskallus karttuu, niin löytää edullisia ja hyviä ruokapaikkoja. Mutta voisin vaikka vannoa, että tuollainen 18-19 vuotias pariskunta kun ekaa kertaa rantautuu Phuketiin, niin käy syömässä aluksi juuri yllä linkatun Midnight Sunin kaltaisissa paikoissa. Muutaman päivän jälkeen sitten löytyvät muovituolimestat yms.
Ei siinä mikään wannabe-thai tarvitse olla vaikka thairuuasta tykkää. Se thairuoka on tietenkin halvempaa kuin länkkäriruoka ja thaipaikassa halevempaa kuin länkkäriravintolan thairuoka. Itse löysin ihan kohtuuhintaista länkkäriruokaakin kun asuin Kata Noilla ja oli siellä jokunen huokea thairuokalakin silloin.
Jos vaikka 400 thb eli noin 10 euroa varaa päivittäisiin syömisiin niin sillä pärjää kyllä jollei syö kahta kertaa päivässä Midnight Sunin jotain Chateaubriandia . 8) Kait se ruoka kuitenkin on matkan halvin menoerä jopa Phuketin hinnoilla .
Vaikka kuin olisi thairuuan ystävä niin välillä tekee meikäläisellä mieli jotain porsaanleikettä ja perunoita eikä ne ole matkabudjettia romuttaneet. Juomapuoli se on mikä lompakkoa ohentaa .

tämä nyt ainakaan ei ole sossukyylien syytä
Avatar
Suikki
Viestit: 673
Liittynyt: 5.3.2008 20:47

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja Suikki »

MauKhang kirjoitti:Juomapuoli se on mikä lompakkoa ohentaa .
Tämä on taivaan tosi. Itsellä Bangkokissa asuessa viikolla menee yhteensä ehkä 150 bahtia päivässä. Baari-illat usein 2000 bahtia/ilta. Phuketissa voisin olettaa baareilun olevan suhteellisen samoissa hinnoissa kun Bangkokin clubeilla ja turistibaareissa. Joten kunnon clubi-ilta kahdesti viikossa voi kustantaa jo 10000-12000 bahtia eli n.300euroa 3 viikon aikana. Melkein puolet budjetista. Jos ei alkoholi maistu eikä hirmuisesti shoppaa niin voi tuolla 700eurolla pärjätä.
Avatar
Johnny83
Purnaajien kuningas
Viestit: 12986
Liittynyt: 24.12.2006 21:44
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja Johnny83 »

No sadalla batilla saa kyllä Phuketista esim. Jungceylonista (tai mikä kauppakeskus olikaan) niin esim. pastaruokaa. Ja aika montaa muutakin ruokaa saa jo sadalla bahtilla eli mun pointti ainakin oli että ei nyt helvetti normaaliruokailuihin 200-400b kerralla mene vaan tolla rahalla saa jo päivän ruuat. Tottakai välillä sitten kannattaa käydä vähän paremmassa paikassa mutta jos se syöminen ei reissun päätarkoitus ole niin 300bahtilla päivässä saa jo ihan maukasta ruokaa Phuketistakin ilman että niitä ruokapaikkoja tarttee kissojen ja koirien kanssa ettiä.
rosie
Viestit: 19
Liittynyt: 21.3.2010 21:23

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja rosie »

Kiitos kaikille ketkä on vaivautunut vastaamaan :) uutta tietoa tuli paljon. Uskon kyllä että pärjään n. 700 eurolla kolme viikkoa, mutta tottakai käytän enemmän, jos saan säästettyä :D
Edelleen voin mainita, koska olen elänyt nyt opiskelija elämää yli 2 vuotta, niin en usko että lomani menee pilalle, vaikka säästelisin, koska se on minulle jo normaalia (eli en siis edes yritä säästellä:D). Eli elän tälläkin hetkellä kuukaudessa n. 200 eurolla, kun vuokrat on maksettu :D
Hamlek
Viestit: 353
Liittynyt: 20.6.2010 15:32

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja Hamlek »

Seven Elevenistä ja Family Martista saa esim. nudeeliannoksia 15 THB. Jos juomat hakee Super Hyper Marketista lavoittain ei ne maksa Phuketissakaan paljon mitään, muistaakseni 12*0,5l vesipulloa n. 50 THB. Drinkit kun sekoittelee omasta 3 € viinapullosta ei törpöttelyllekään tule hintaa.

Silti itselläni meni Phuketissa melkein joka ruokailulla 1000 THB (kahdelta), mutta minä pidän hyvästä ruuasta, enkä näe tarvetta pihistellä siinä. Kalleimpia (muttei parhaimpia) ruokailupaikkoja ovat luonnollisesti ostoskeskusten ravintolat.

OT: Minusta on hassua ettei Thaimaassa valkoinen mies saa tulista ruokaa, vaikka kuinka koitat vakuuttaa, että pistä nyt vaan niin paljon niitä mausteita kuin mahdollista on ruoka huomattavasti laimeampaa kuin mitä paikallisille tarjotaan. En tosin osaa kieltä se ehkä auttaisi tähänkin asiaan.
joulu-09 Phuket,
kesä-10 Pattaya ja Bangkok,
joulu-10 Pattaya,
kesä-11 Pattaya,
wappu-12 Pattaya,
joulu-12 Pattaya, Chiang Rai ja Bangkok
heinä-14 Pattaya
Merimies
Reppumatkaaja
Viestit: 796
Liittynyt: 1.2.2008 1:55

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja Merimies »

ruoka annoksen nimi + Phet Phet Khrap
นักเดินทาง
Avatar
Matkaaja25
Downshiftaaja
Viestit: 19943
Liittynyt: 3.5.2007 21:48

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja Matkaaja25 »

Merimies kirjoitti:ruoka annoksen nimi + Phet Phet Khrap
- Monesti on käynyt niin, että vaikka tilaa phet phet phet khap niin vieläkään ei tule tarpeeksi tulista ainakaan thaikkujen makuun. Sportin tytöille aina silloin tällöin vien som tamia eikä kirveelläkään saa tarpeeksi tulista vaikka kuinka yrittää tekijän vakuuttaa, että todella tulista haetaan. Itse pitää vielä mennä sitä chiliä kourallinen lisäämään :D
Avatar
jimmy
Klupin nopein
Viestit: 8312
Liittynyt: 28.5.2005 20:53
Paikkakunta: Kokkola

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja jimmy »

TeroF kirjoitti:
OT: Minusta on hassua ettei Thaimaassa valkoinen mies saa tulista ruokaa, vaikka kuinka koitat vakuuttaa, että pistä nyt vaan niin paljon niitä mausteita kuin mahdollista on ruoka huomattavasti laimeampaa kuin mitä paikallisille tarjotaan. En tosin osaa kieltä se ehkä auttaisi tähänkin asiaan.
Kyllä Isaanin katukeittiöstä saa aika herkästikkin semmosta, että jää herkimmiltä syötyä. Ja jos ei muuten, niin laittaa paikallisen hakemaan
klupin talidomi
Hamlek
Viestit: 353
Liittynyt: 20.6.2010 15:32

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja Hamlek »

jimmy kirjoitti:Ja jos ei muuten, niin laittaa paikallisen hakemaan
Pitää vaan tuntea se paikallinen aika hyvin, muuten se perusongelma säilyy. Perusongelma on se että Thait hyvää hyvyyttään yrittävät suojella fallea liian tuliselta ruualta, varsinkin jos haluat tulisempaa kuin mitä se paikallinen on tottunut syömään.

Tosin kyllä kärsin tulisen ruuan syömisestä, kun reisun jälkeen meni vatsa viikoksi sekaisin. En usko sen menneen sekaisin niinkään tulisuudesta, mutta chilin aiheuttama kirvely oli suorastaan tuskallista.
joulu-09 Phuket,
kesä-10 Pattaya ja Bangkok,
joulu-10 Pattaya,
kesä-11 Pattaya,
wappu-12 Pattaya,
joulu-12 Pattaya, Chiang Rai ja Bangkok
heinä-14 Pattaya
Avatar
jimmy
Klupin nopein
Viestit: 8312
Liittynyt: 28.5.2005 20:53
Paikkakunta: Kokkola

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja jimmy »

TeroF kirjoitti:varsinkin jos haluat tulisempaa kuin mitä se paikallinen on tottunut syömään.
Voikohan tuo olla edes mahdollista :smt005
klupin talidomi
Nakke
Viestit: 6129
Liittynyt: 28.2.2005 5:22
Paikkakunta: EU

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja Nakke »

TeroF kirjoitti:
Silti itselläni meni Phuketissa melkein joka ruokailulla 1000 THB (kahdelta), mutta minä pidän hyvästä ruuasta, enkä näe tarvetta pihistellä siinä.

OT: Minusta on hassua ettei Thaimaassa valkoinen mies saa tulista ruokaa, vaikka kuinka koitat vakuuttaa, että pistä nyt vaan niin paljon niitä mausteita kuin mahdollista on ruoka huomattavasti laimeampaa kuin mitä paikallisille tarjotaan.
Heh, mitä järkeä maksaa safkasta noin paljoa, jos se kerran on mautonta? Sen oon monesti huomannut että kalliimpi ei oo yhtä kuin parempi. Kun syö oikeissa paikoissa, niin ei tarvitse anella saadakseen safkaan potkua, siis oikeissa paikoissa fallea kohdellaan samanlaisena asiakkaana kuin thaita eli ei ole mitään falle-annoksia tai falle-tyyliä.
MIES MENEE MIES VASTAA
Avatar
jimmy
Klupin nopein
Viestit: 8312
Liittynyt: 28.5.2005 20:53
Paikkakunta: Kokkola

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja jimmy »

Nakke kirjoitti:
Heh, mitä järkeä maksaa safkasta noin paljoa, jos se kerran on mautonta? Sen oon monesti huomannut että kalliimpi ei oo yhtä kuin parempi. Kun syö oikeissa paikoissa, niin ei tarvitse anella saadakseen safkaan potkua, siis oikeissa paikoissa fallea kohdellaan samanlaisena asiakkaana kuin thaita eli ei ole mitään falle-annoksia tai falle-tyyliä.
Tuo on kyllä aikalailla totta
klupin talidomi
Hamlek
Viestit: 353
Liittynyt: 20.6.2010 15:32

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja Hamlek »

Nakke kirjoitti:Heh, mitä järkeä maksaa safkasta noin paljoa, jos se kerran on mautonta? Sen oon monesti huomannut että kalliimpi ei oo yhtä kuin parempi. Kun syö oikeissa paikoissa, niin ei tarvitse anella saadakseen safkaan potkua, siis oikeissa paikoissa fallea kohdellaan samanlaisena asiakkaana kuin thaita eli ei ole mitään falle-annoksia tai falle-tyyliä.
En missää vaiheessa väittänyt, että ruoka olisi mautonta. Tulinen ja mausteinen ruoka on eriasia.

Turistipaikoissa kuten Pattaya tai Phuket on aika vaikea tunnistaa noita oikeita paikkoja, kun ruokapaikoista on varsinainen runsauden pula. Onko tällä foorumilla esim. arvosteltu noita halpoja ja hyviä ruokapaikkoja? Toisekseen pidän lihasta, joten turisti safkassakin on puolensa, kun nuo paikalliset melkolailla säästelevät proteiinia katukeittiösafkassa.

Näin se aihe ajautui pois alkuperäisestä. Minun vika. Olisi pitänyt aloittaa asiasta uusi keskustelu.
joulu-09 Phuket,
kesä-10 Pattaya ja Bangkok,
joulu-10 Pattaya,
kesä-11 Pattaya,
wappu-12 Pattaya,
joulu-12 Pattaya, Chiang Rai ja Bangkok
heinä-14 Pattaya
Nakke
Viestit: 6129
Liittynyt: 28.2.2005 5:22
Paikkakunta: EU

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja Nakke »

TeroF kirjoitti: En missää vaiheessa väittänyt, että ruoka olisi mautonta. Tulinen ja mausteinen ruoka on eriasia.
Sanoit kaipaavasi lisää mausteita, niin siitä vaan päättelin.
Toisekseen pidän lihasta, joten turisti safkassakin on puolensa, kun nuo paikalliset melkolailla säästelevät proteiinia katukeittiösafkassa.
Joo mutta mutta kyllähän sikaa, kalaa & kanaa saa monesti tilattua ihan sellaisenaan ja siihen sitten riisiä ja salaatteja yms. kyytipojaksi.
MIES MENEE MIES VASTAA
Avatar
Matkaaja25
Downshiftaaja
Viestit: 19943
Liittynyt: 3.5.2007 21:48

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja Matkaaja25 »

Minä ainakin rakastan härän sisäfilettä ja hyvä sisäfile maksaa Thaimaassakin sen verran, että sadalla tai parilla ei pärjää :D Pari kolme kertaa viikossa pitää ainakin saada.
JLTK
Viestit: 11
Liittynyt: 22.4.2009 21:00

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja JLTK »

Vuonna 2009 olin Patongilla 11pv. Rahaa meni noin 800€ enkä tehnyt mitään ihmeellistä... Oli kyllä eka ja vika kerta Phuketissa. Chiang Mai / Pai akselilla voi ottaa ainakin puolet hinnoista pois ---> tästä edespäin pysynkin siellä... 1400 Baht/pv Phuketissa kuulostaa aika vähältä, mutta toki mahdolliselta. Ankara biletys ja vesiskootteriajelut kyllä jätettävä pois.
Avatar
ossi.kal
Viestit: 584
Liittynyt: 9.11.2005 23:48
Paikkakunta: lahti

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja ossi.kal »

sunnuntaina eukko tilas pähkinöitä baarissa hinta 120b :shock: (pattayalla) on jo hyvä kate
Arzzka
Viestit: 32
Liittynyt: 15.1.2007 22:01
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Arvioikaa budjettimme kolmeksi viikoksi

Viesti Kirjoittaja Arzzka »

Omilla kulutustottumuksilla olen huomannut pärjääväni Bangkok-Pattaya-Samui-Tao akselilla keskimäärin n 1500-3000 bahtilla per päivä sisältäen ruoat, juomat, huvitukset ja pienimuotoiset tuliaiset. Jälkeenpäin on aina tuntunut että missään en ole säästänyt ja että rahaa on ollut yllin kyllin. Näinpä ihmettelenkin kaverieni juttuja kuinka Phuketissa on rahaa kulunut em. aktiviteetteihin 10 000 bahtia joka päivä.
Vastaa Viestiin