koh koodille!!

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Avatar
Lasse
Pohjois-Thaimaan ajajat
Viestit: 33665
Liittynyt: 15.12.2003 11:22
Paikkakunta: Naantali / Khon Kaen
Viesti:

Re: Uusi saari Koh Kood

Viesti Kirjoittaja Lasse »

TonyS kirjoitti: mutta tiet ovat onneksi todella kehnoja "kinttupolkuja".
"Trailit" ovat just niitä mielenkiintoisimpia ja haastavimpia ajettavia, Pohjois-Thaimaassa ne takaavat järjestään myös parhaimmat maisemat. :D
FACEBOOK RYHMIÄ --> Pohjois-Thaimaan ajajat, Khon Kaenin seudun Suomalaiset.
manaaja
No fear more beer
Viestit: 345
Liittynyt: 2.4.2006 8:43
Paikkakunta: Everywhere

Re: Uusi saari Koh Kood

Viesti Kirjoittaja manaaja »

Juup, ekaa kertaa yhdessä pitäis mimmin kans lähtee reissuun kun ei o käyny Udornia pidemmällä. Kunhan ensin saadaan jätettyä viisumi hakemus Bangkokissa niin siitä sitten olis tarkoitus siirtyä koh Changille ja sen ympäristöön. Arvelinkin vähän näin, että Kood:lta on turha ettiä mitään yö-elämää. Chillailuun on aina jätettävä aikaa ja varmaankin on just oikee paikka siihen toi koh Kood.
Changilla voi vetää ensin partyt ja changia hissi kuiluun ja sen jälkeen siirtyä poteen darraa vaikkapa Koodille rentoon hiljaisuuteen. Btw. toi kaks pyöräsillä liikkuminen on aina ollu lähellä sydäntä ja todennäkösesti tulee se "moto" silti otettua tuolta Kood:lta vaikka ei mikään edullinen olekkaan ja six toisex sillä liikkuminen on paljon mukavampaa kuin kävellen... vaikka taitaa kyllä aika soutamista olevan niillä hiekka väylillä :D
Vaikea tapaus... lääkärikin itki
tiina62
Viestit: 1
Liittynyt: 19.1.2009 15:15

koh koodille!!

Viesti Kirjoittaja tiina62 »

matkamme alkaa helmikuussa eli noin kuukauden päästä jippii, ensin bangkok ja sieltä sitten kambodzaan missä olemme pari päivää ja sen jälkeen suutana on koh kood ja ois kiva kuulla kokemuksia koh koodista, millainen paikka, onko hotellit millaisia?? laittakaahan kokemuksia koh koodiasta :lol:
Avatar
Rhino
Ilii ti, Ilii ju
Viestit: 6370
Liittynyt: 30.5.2005 12:48
Paikkakunta: Missä milloinkin

Re: koh koodille!!

Viesti Kirjoittaja Rhino »

Uudelle aina pitänee sanoa että ensin hakua ja sitten kysymyksiä. Haku sanalla Koh Kood löytyi tämä aihe minkä kanssa yhdistin nyt aiheesi. Lue alusta ja jos jää kysyttävää, niin kysy sitten lisää. Hyvää matkaa :smt006
lippo
Viestit: 8
Liittynyt: 4.11.2008 14:09

Re: koh koodille!!

Viesti Kirjoittaja lippo »

Oltiin (n.30v pariskunta) justiinsa 6 yötä Changilla, 6 Koodilla ja 3 Bangkokissa. Mainiot valinnat. Changilla (WSB) kaiken maailman harrasteita ja iltaelämää, Koodilla rauhaa ja rantoja, Bangkokissa temppelit ja ostokset.

Koodilla otettiin hotelliksi Shantaa, joka oli kallis mutta kyllä loistava paikka. Siisti, pieni ja yksilöllinen. Henkilökunta tuntee joka vieraan ja palvelee todella hyvin. Kaikki tosi tyylikästä, jopa ylellistä ja toki ekologista. Hotellin ravintola oli myös loistava - ehkä parhaat ruoat loman aikana ja vielä hyvään hintaan. Tyyliin vihreä curry kanalla 120B, kokonainen grillikala 400B jne. Tölkki kaljaa 60B. Kannattaa käydä muiltakin hotelleilta kokeilemassa. Verrattuna esim. Away resortin (käytiin syömässä) ravintolassa oli tuplahinnat Shantaan ravintolaan nähden. Tuntui aika riistolta. Ravintola menee kiinni klo 21, jonka jälkeen mitään ohjelmaa ei ole. Eli MITÄÄN iltaelämää ei ole. Meillä oli se tiedossa ja ok niin, Changilla tuli riehuttua ihan tarpeeksi. Illalla meteli kuuluu luonnosta, heinäsirkkoja, lintuja, aaltoja..

Hotellista jatkuu etelän suuntaan melkein autio ja hieno Ao Tapao beach. Rannalla on vain yksi toinen hotelli, Cabana, joka oli vähän vaatimattomampi. Vielä upeampi ranta oli Klong Chao beach. Se on Away:n vieressä olevan kanavan takana (Awayssa ei omaa hiekkarantaa, mutta uimalla tai veneellä pääsee helposti kanavan yli). Rannan ainoa hotelli oli Robin Hood, jossa suoraan rannalla. Syötiin kerran siellä ja heti maha kipeäksi. Paska tuuri, en hauku ravintolaa. Ihan kiva paikka. Ehkä saaren upeimmalla rannalla. Mutta rantoja tuolla riittää koko saaren mitalta, vesi on kirkasta ja hiekka valkoista.

Liikkuminen mopolla on helppoa. Tiet ovat hyvässä kunnossa ja turvallisempia kuin Changin tiet. Kypäriä ei tosin ole varmaan vaikka pyytäisi. Mopon vuokra (automaatti 125cc) 400B/päivä. Mantereelta ei saa autoa Koodille, joten liikennettä on tosi vähän. Saarella on vain muutama pieni kauppa josta saa shampoot, kaljat, hammasharjat jne mutta käytännössä ostoksia ei voi tehdä.

Nähtävyyksiä ei paljoa ole. Meille kuului hotelliin saarikierros. Klong Chaon vesiputous on nyt kuivanakin ihan hieno. Uikkarit mukaan. Lisäksi käytiin Ao Saladin kylässä. Löysimme kalastajakylän vierestä "saaren ainoan" Koh Kood t-paidan. Pakko ostaa.. :) Kaiken kaikkiaan saari on tosi alkuperäinen, mutta rakenteilla on jonkin verran. Saa nähdä hillitseekö lama kehitystä, mutta veikkaan että muutaman vuoden päästä voi sanoa "olisit mennyt silloin.."

Buukattiin Away resortilta snorklausmatka. Meitä oli 6 hlöä josta 2 sukeltajaa. Maksoi 1200B/nenä. Oma pikavene käytössä koko päivän, lounas+vehkeet+juomavedet kuuluivat. Käytiin Koh Rangilla, joka lienee saariston parhaita paikkoja. Upeita koralleja, paljon kalaa. Myös Shantaan edessä on hyvä kivikko, jossa on paljon nähtävää. Veikkaan että melkein jokainen rannan päässä oleva kivikasa tarjoaa hyvät snorklausmahdollisuudet.

Kalareissu jäi tekemättä, Awayn hinta olisi ollut 1500/nenä mutta minimi 4 hlö. Shantaan kautta olisi päässyt kielitaidottomien alkuasukkaiden kyytiin 3500B/reissu. Päätettiin snorklata mielummin.

No, Kood oli meille rantaparatiisi jossa levättiin, syötiin ja nautittiin luonnosta. Kannatti mennä. Kysellä saa niin vastaillaan mitä osataan.

Ja tulipa kirjoteltua, kun on vielä fiilikset päällä 8)
Avatar
TatuS
Mai tong löi!
Viestit: 1941
Liittynyt: 9.1.2006 15:21
Paikkakunta: Cebu
Viesti:

Re: koh koodille!!

Viesti Kirjoittaja TatuS »

Tuonne Koodille tuo varausten tekeminen on vähän niin ja näin. Normisti ei majapaikkoja varailla etukäteen, mutta nyt peloteltiin niin kovilla ruuhkilla, että annoin periksi.
Joulun jälkeisille välipäiville yritettiin varata mökkiä pariksi yöksi ja vastaus joka paikasta, että täyttä on. Hommaa hoitamaan Koh Koodilla asunut tuttu matkakojun pitäjä ja soitto rundin päätteeksi löytyi yksi bungalowi Cabana resortista joka oli kohtuu hintava totuttuun tasoon(1600thb/yö).
Jouduttiin toki ottamaan lisävuode kämppään, että saatiin kaveri mukaan matkaa. Täyttä kun oli!

Matka speed boatilla kestää Koh Makin kautta aika liki 2h ja turistihinnat pyörii yhä siinä 900thb nurkilla/suunta.

Paikan päällä oli pienehkö yllätys kun koko resortti oli aivan autio. Kaikki vieraat muka lähteneet edellisenä päivänä.
Yllätäen tietenkin meillä oli koko mestan kallein bunga ja sitä ei voinut vaihtaa, koska "huomenna" tulisi taas iso lauma asiakkaita. jeees...

Mopot alle 300thb/päivä ja kierrettiin se tieverkosto mitä siellä nyt on. Todella hiljainen saari ja hintataso pilvissä. Kaikki voi kertoa kahdella Koh Changin hintatasoon verrattuna. Tähän mennessä varmaan kallein saari Thaimaassa missä olen käynyt, mutta myös yksi rauhallisimmista.
Saarelta löytyy komea ranta(Ao Baan Klong Chao) Peterpan resortin edustalta ja tässä puljussa pelkkä telttamajoitus maksaa jo sen 600thb/yö. Asiakkaina pääasiassa japskeja ja korealaisia. Oikein mukava paikka tuijotella auringonlaskua.

Iltaelämää saarella ei varsinaisesti ole, mutta iltasella mopoillessa satuttiin löytämään paikallisten bilismesta jossa viikonloppuiltaa vietti kylän äijät virkavaltaa myöten kippistellen.

Oikein kaunis viidakkosaari kirkkaine vesineen. Voin suositella rauhaa hakeville pariskunnille.

Karttalöytö netistä vielä loppuun
Kuva
Avatar
ilipo10
Viestit: 543
Liittynyt: 11.10.2005 5:31
Paikkakunta: Pohjois-Suomi

Re: koh koodille!!

Viesti Kirjoittaja ilipo10 »

Kuulostaa loistavalta paikalta,pitää liittää seuraavaan reissuun.Mahtavia kuvia.
aasiolio
Viestit: 1543
Liittynyt: 19.4.2005 10:56
Paikkakunta: Chiang Mai

Re: koh koodille!!

Viesti Kirjoittaja aasiolio »

kun on vuoden tauko tassa ketjussa nyt niin nostetaanpa ylos jos jollain vaikka tuoreempia tietoja.
tod nakoisesti koh koodille tulee matkattua parin kuukauden paasta ja nyt udellaan hotelli suosituksia, porukkaa tulee olemaan kohtuu reippaasti eli useampia bungaloweja sisaltavia mestoja haussa.
Von Schwein
Viestit: 3882
Liittynyt: 16.2.2009 11:36
Paikkakunta: Helsinki

Re: koh koodille!!

Viesti Kirjoittaja Von Schwein »

Meidän veneellä voi myös lähteä Koh Koodille, matka yhteen suuntaan kestää 3,5 tunnista eteenpäin riippuen haluaako porukka pysähtyä matkalla esim. snorklaamaan Koh Wailla tai Koh Maakilla. Jos kalastus ei kiinnosta niin voidaan sopia edullisempi hinta.
Dirty not quality Foreigner
ragnar
Viestit: 56
Liittynyt: 21.11.2008 10:48

Re: koh koodille!!

Viesti Kirjoittaja ragnar »

Huhti-toukokuussa menossa Koh Changille! Olemme etsineet hotellia White Sand rannalta? Emme varanneet vielä mut?
Kannattaako kun tarkoitus olis mennä sinne 17 tai 18.04. Sesonkia vissiin pukkaa siellä. Matka kyllä varattu eli lähdemme 13.04 ja paluu 08.05.
aasiolio
Viestit: 1543
Liittynyt: 19.4.2005 10:56
Paikkakunta: Chiang Mai

Re: koh koodille!!

Viesti Kirjoittaja aasiolio »

KohChangGameFishing kirjoitti:Meidän veneellä voi myös lähteä Koh Koodille, matka yhteen suuntaan kestää 3,5 tunnista eteenpäin riippuen haluaako porukka pysähtyä matkalla esim. snorklaamaan Koh Wailla tai Koh Maakilla. Jos kalastus ei kiinnosta niin voidaan sopia edullisempi hinta.
meilla tarkotus varmaan menna ilman koh chang stoppia koh koodille jos vaan aikataulut natsaa mitenkaan. jos ei otan yhteytta teihin.
Avatar
juusot
North Thailand's Riders
Viestit: 2614
Liittynyt: 17.4.2005 17:50

Re: koh koodille!!

Viesti Kirjoittaja juusot »

Olimme Hh:n kanssa Koh Koodilla pari päivää, majapaikaksi suosittelemme ehdottomasti Dusita nimistä paikkaa.
Mukava ja siisti paikka, very romantic Hh:n mukaan. :wink:
Pieni bungalow ilman ilmastointia 1200 bahtia/vrk, thaikkuhinta oli tammikuussa 900 bahtia/vrk.
Laita Sai hoitamaan hintaneuvottelut niin eiköhän sieltä sopuhintaan kämppä irtoa. 8)
Muutama kuvakin paikasta ja saaresta löytyy, laitan tänne kunhan ehdin.
Pari päivää siellä meni ihan mukavasti, mitään erityistä tekemistä siellä ei kyllä ollut kuin mopolla ajaminen
ja katsella kun burmalaiset väsäävät betoniteitä.
Lisäksi kävimme katsomassa saaren kalastajakylässä kalastajien juopottelua karaoken säestyksellä. :-D
Skype:juusot6886
Avatar
Ruhtinas
Viestit: 22
Liittynyt: 24.8.2007 17:19
Paikkakunta: Joensuu

Re: koh koodille!!

Viesti Kirjoittaja Ruhtinas »

Tuli oltua Koh Koodilla viiime vuonna jouluaaton ja uudenvuoden välissä 5 päivää,oli todella hyvä mesta rentoutumiseen. Saarella ei oikeastaan olekkaan muuta tekemistä kuin auringon palvominen ja uiminen,rannat on aivan loistavia ja saa todellakin olla rauhassa. Mopon vuokraaminen on suositeltavaa, pääsee siten tutustumaan saaren todella moniin ja mahtaviin rantoihin, jotka tietenkin sijaitsevat "mökkikylissä", mut niillä ei ollut tungosta. Majoituimme Mark´s house bungalowissa ( muistaakseni kirjoitettiin noin), joka sijaitsee joen rannalla. Yöpyminen tuulettimilla varustetussa mökissä maksoi n. 700 B /yö. Saari oli todella hyvää vaihtelua Pattikselta rentoutumiseen :D
Jännä nähä
Avatar
juusot
North Thailand's Riders
Viestit: 2614
Liittynyt: 17.4.2005 17:50

Re: koh koodille!!

Viesti Kirjoittaja juusot »

Sain aikaiseksi ryhtyä kuvien siirtoon kuten joskus on tullut luvattua, ja kun homma vielä tuntuu onnistuvan niin tuumasta toimeen.
Parempi myöhään kun ei silloinkaan. :oops:
Turistikausi on vasta aluilla joten toivottavasti näistä kuvista on iloa niille jotka harkitsevat Koh Koodille menoa.
Liitteet
Dusitan pihaa meren suuntaan.
Dusitan pihaa meren suuntaan.
1.jpg (71.88 KiB) Katsottu 15271 kertaa
Tälle mäelle ei kuva tee oikeutta, tuli pohjoisen vuoristotiet mieleen.
Tälle mäelle ei kuva tee oikeutta, tuli pohjoisen vuoristotiet mieleen.
1.jpg (62.22 KiB) Katsottu 15271 kertaa
Koh Koodin vesiputouksella, kuivalla kaudella vähän vettä.
Koh Koodin vesiputouksella, kuivalla kaudella vähän vettä.
1.jpg (72.9 KiB) Katsottu 15271 kertaa
Dusitan pihaa mökin edustalta.
Dusitan pihaa mökin edustalta.
1.jpg (74.72 KiB) Katsottu 15271 kertaa
Tällaisessa mökissä asusteltiin.
Tällaisessa mökissä asusteltiin.
1.jpg (73.45 KiB) Katsottu 15271 kertaa
Skype:juusot6886
Von Schwein
Viestit: 3882
Liittynyt: 16.2.2009 11:36
Paikkakunta: Helsinki

Re: koh koodille!!

Viesti Kirjoittaja Von Schwein »

Paljonko maksoi yö Dusitassa nykyään? Siellä kävin aikoinaan kun en vielä tätä kalastushommaa tehnyt ja oli hieno paikka silloin 600 bahtin hintaan. Nykyään tehdään reissut mieluiten Siam Beachille, mikä on kätevin vuorovesien takia.
Dirty not quality Foreigner
Avatar
juusot
North Thailand's Riders
Viestit: 2614
Liittynyt: 17.4.2005 17:50

Re: koh koodille!!

Viesti Kirjoittaja juusot »

Olimme tuolla tammikuussa, 1200 bahtia oli hintapyyntö, 900 bahtia vrk vaimon tinkaama hinta ilman ilmastointia.
Lämpöä riitti mutta yöllä pärjättiin ilman ilmastointia hyvin.
Oli erittäin siisti ja mukava paikka, matala ranta ja vuorovesi alhaalla päivällä.
Jos on pieniä lapsia niin mukava kahlata rannalla ja katsella pienten rapujen kulkemista ja hiekkaan piiloutumista. :)
Skype:juusot6886
Vastaa Viestiin