Selkävammainenkin tahtoo Thaimaahan!

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Vastaa Viestiin
amalia
Viestit: 5
Liittynyt: 21.2.2008 20:12

Selkävammainenkin tahtoo Thaimaahan!

Viesti Kirjoittaja amalia »

Ensimmäistä kertaa lähdössä ja arveluttaa etenkin lentojen osalta. Olemme lähdössä Helsingistä helmikuun alussa ja konehan on nyt se Air Europa. Missä kohtaa koneessa jäykkäselkäinen voi parhaiten istua, pitääkö olla lääkärintodistus, että saa tilavamman paikan? En pysty itse esim. kiinnittämään istuinvyötä, kun pää eikä selkä taivu juuri lainkaan. Minkä verran A 330-200:ssa on sitä jalkatilaa, pystyykö asentoa vaihtamaan, sillä sitähän tässä on tehtävä koko ajan istuipa sitten vaikka kotona.

Olemme Karonilla ja tahtoisin vielä apua löytääkseni räätälin, optikon ja hyvän kampaajan? Olisiko jollakin vinkata?
Ilkka

Re: Selkävammainenkin tahtoo Thaimaahan!

Viesti Kirjoittaja Ilkka »

amalia kirjoitti: pitääkö olla lääkärintodistus, että saa tilavamman paikan?
Mikään lääkäri ei voi määrätä lentoyhtiötä antamaan ilmaiseksi parempaa paikkaa, joten jos hyvä jakkara kiinnostaa, niin kannattaa ostaa sellainen lippu jolla sen saa.
Phuketin lennoilla se taitaa olla comfort-luokka josta kannattaa se lippu ottaa.
Avatar
pak wan
Mr Khiiniau
Viestit: 6605
Liittynyt: 24.3.2004 13:52

Re: Selkävammainenkin tahtoo Thaimaahan!

Viesti Kirjoittaja pak wan »

Matkanjärjestäjältä kannattaa kysella voivatko tehdä asialle mitään, paikasta mistä on matkan varannut.
Exit paikat ovat tilavimpia, istuin ihan sama mutta jalkatilaa vaikka muille jakaa, koska edessä ei istu kukaan.
Ilkka

Re: Selkävammainenkin tahtoo Thaimaahan!

Viesti Kirjoittaja Ilkka »

Paitsi, että exit-paikalle ei sijoiteta henkilöitä joilla on vaikeuksia liikkumisen kanssa. Siinä pitää olla sellainen joka pystyy tositoimissa auttamaan muita.
Avatar
jimmy
Klupin nopein
Viestit: 8305
Liittynyt: 28.5.2005 20:53
Paikkakunta: Kokkola

Re: Selkävammainenkin tahtoo Thaimaahan!

Viesti Kirjoittaja jimmy »

Vessan jälkeiset paikatkin ovat monesti tilavampia ja niistä käytävän puolimmaisin on kokonaan ilman "jalkaesteitä". Koneen turvavyön kyllä varmaan saa laitettua jos kädet liikkuu suht normaalisti, nostaa vyöt ensin "perseen" alta pois ja sit perse penkkiin ja vyöt masun yli ja lukkoon. Noissa vöissähän ei tavi rimpuilla samalla lailla kun auton vöissä, paitsi jos istuu päälle.
klupin talidomi
Avatar
Koo
tosiporvari ja raharötkö
Viestit: 4596
Liittynyt: 15.12.2003 12:15
Paikkakunta: Helsinki

Re: Selkävammainenkin tahtoo Thaimaahan!

Viesti Kirjoittaja Koo »

Hei.

Jos on normijakkaraa tarjolla ainoastaan, niin koneeseen astuessa kannattaa ottaa emon kanssa puheeksi tuo vaiva. Tuovat extra tyynyn ja peiton, jolla voi sitten tuota jakkaraa "muokata" paremmin istumiskalustolle sopivammaksi.
Hyvää, Halvalla, Nopeasti - valitse näistä kaksi.
Duncan
Viestit: 1422
Liittynyt: 24.12.2003 1:56

Re: Selkävammainenkin tahtoo Thaimaahan!

Viesti Kirjoittaja Duncan »

Itsellä on leikattu selkä ja olen huomannut että käytäväpaikkaa kannattaa pyytää. Siinä saa usein ainakin toista koipea oiottua käytävän reunaan. Myöskin jaloittelemaan pääsee paremmin kun ei ole muita tiellä istumassa. Voi käydä vessassa ja vaikka pari kertaa käppäillä muuten varsinkin jos on yölento. Tosiaan, exit-paikkaa jos pyytää kipeän selän takia, niin sitä ei silloin ainakaan saa.

Sitten kylmästi perillä pikkurahaa taskuun ja aina on joku joka nostaa laukun tipillä, esim. 20-50 bahtilla. Se on pieni raha siitä ettei rasita selkää. Paras juttuhan on pitkällä lennolla, oli selkä kipeä tai ei, jos saisi nukuttua edes osan lennosta.
Kollikatti

Re: Selkävammainenkin tahtoo Thaimaahan!

Viesti Kirjoittaja Kollikatti »

Mulla on selkärankareuma joka on krooninen tulehdussairaus mikä alkaa ristiselästä(alaselästä) ja etenee aikaa myöten nousten rankaa ylös. Sairaus on jäykistänyt mun selkä- ja kaularangan niin, että vaikeaa on ahtaissa tiloissa(esim. lentokone) löytää asentoa ilman kipua ja pystyä nukkumaan. :?
Ei siinä auta kuin vaan kärsiä ellei ole lompuukissa varaa maksaa väljempää istuinta. :wink:

Ps. Karonilta varmaan löytynee huokea optikko ja kampaaja, mutta kuka oikeasti haluaa tavata räätälin :smt021 thaimaassa? :mrgreen:
amalia
Viestit: 5
Liittynyt: 21.2.2008 20:12

Re: Selkävammainenkin tahtoo Thaimaahan!

Viesti Kirjoittaja amalia »

Thaimaan reissu on tehty ja matkasta on toivuttu!

Air Europa on oikein hyvä kone matkustaa jopa selkävammaisenkin. Siinä on oikeasti tilaa oikoa koipiaan ja kun varasin puolisoni kanssa etukäteen paikan, jossa saimme istua kaksin ja minä vielä käytävän puolella, saattoi jalkojaan ojennella myös käytävälle ja pääsi helposti seisomaan ja kävelemään välillä tarvitsematta vaivata kanssamatkustajia. Istuimme paikalla 32 A ja B, eli kolmantena varauloskäynnin jälkeen. Matkaseurana ollut pariskunta istui edessämme ja ennakkotietojen mukaan heidän edessään olevia istuimia eli siis exit-paikalla olevien istuimia ei voi kallistaa taaksepäin, josta syystä paikat varasimmekin etukäteen. Ne kuitenkin kallistuivat! Ja matkaseuramme matkat olivat tuskastuttavat. Heillä ei ollut tilaa juuri lainkaan, kun exitpaikkalaiset makasivat jalat suorana ja pää takanolijoiden sylissä. Ruokailun ajan istuimet olivat suorassa, kun lentoemäntä nosti ne ylös, mutta takanaolevien ruokailun ollessa vielä kesken exitpaikkalaiset jo ojentautuivat makuulleen ja takanaolevien pöydät litistivät istujat selkänojaa vasten. Vahinkoa he eivät panneet kiertämään, koska tiesivät minun matkustamiseni ongelmat!

No, kaikkeen ei voi vaikuttaa vaikka yrittääkin järjestää asioita etukäteen. Kuitenkin toisille samanlaisille vinkkinä, että ne kahden istuttavat paikat kannattaa varata ja niiden hinta ei juuri lovea tee pieneenkään matkakassaan, 60 euroa paria kohti. Ne comfortit varmasti olisivat hyviä, mutta niiden hinta rajaa varmasti monet pois, kuten meidän kävi. Myös ensimmäinen rivi keskellä vaikutti lokoisalle, vaikka siinä oli neljän istuimet. Niihin ei kuitenkaan "vaivaisia" oteta, sillä tarpeen tullen siellä istuvien tulee kyetä auttamaan muita matkaajia. Notkeat ja normaalipainoiset istuvat Air Europassa mukavasti missä vain. Näytti mukavalle, kun jotkut istuksivat neljän rivissä jalat koukussa leuka polviin nojaten. Kuin olisivat kotisohvalla istuneet :D .
Avatar
tonyio
Viestit: 2499
Liittynyt: 20.12.2003 0:36
Paikkakunta: Uusimaa, Chonburi/BKK

Re: Selkävammainenkin tahtoo Thaimaahan!

Viesti Kirjoittaja tonyio »

Ilkka kirjoitti:Paitsi, että exit-paikalle ei sijoiteta henkilöitä joilla on vaikeuksia liikkumisen kanssa. Siinä pitää olla sellainen joka pystyy tositoimissa auttamaan muita.
Tuo on totta, esim kun kiinassa olen lentänyt sisäisillä lennoilla exit paikalla, niin emo on tuonut A4-kokosen muovi läpyskän, jossa yksityiskohtaiset ohjeet miten ja milloin minun pitää toimia jos ongelmia. n. tunnin päästä emo tulee kysymään olenko lukenut ja ymmärtänyt ohjeet, ja kertaa vielä että jos en ole ymmärtänyt ohjeita tai en halua olla ko paikalla niin vaihdetaan minun paikka.

miten finskillä? ilmeisesti tälläiset ohjeet on ilmailulaissa (tms?), mutta ei finskillä ole koskaan mitää ohjeita annettu, saati että edessä olevassa etutaskussa olis jotain ohjeita. Ei sillä että niillä mitään merkitystä olisi, mutta periaatteessa mitin onko nämä jossain määrätty. :roll:
Avatar
TatuS
Mai tong löi!
Viestit: 1941
Liittynyt: 9.1.2006 15:21
Paikkakunta: Cebu
Viesti:

Re: Selkävammainenkin tahtoo Thaimaahan!

Viesti Kirjoittaja TatuS »

amalia kirjoitti: Ruokailun ajan istuimet olivat suorassa, kun lentoemäntä nosti ne ylös, mutta takanaolevien ruokailun ollessa vielä kesken exitpaikkalaiset jo ojentautuivat makuulleen ja takanaolevien pöydät litistivät istujat selkänojaa vasten.
Liikkuiko niissä muka oikeasti pöytä edellä olevan selkänojan mukana? Empä ole tällaisia hetkeen nähnyt.
amalia
Viestit: 5
Liittynyt: 21.2.2008 20:12

Re: Selkävammainenkin tahtoo Thaimaahan!

Viesti Kirjoittaja amalia »

Pöytä on kiinni edessä olevassa selkänojassa! Liikkuu se! Tulee sitä lähemmäs mitä lähemmäs edessä istuja tulee.
Avatar
TatuS
Mai tong löi!
Viestit: 1941
Liittynyt: 9.1.2006 15:21
Paikkakunta: Cebu
Viesti:

Re: Selkävammainenkin tahtoo Thaimaahan!

Viesti Kirjoittaja TatuS »

Niin, yleensähän se pöytä on kiinni penkin sivuilla, eikä käänny penkin mukana. Penkin kun nostaa ylös, niin takana olevalla on parempi pöytätila. Pöytää taas voi itse säätää, haluaako lähemmäksi vai ei.

Mutta jos toisin sanot, niin uskottavahan se on. Ihmettelin vain kun en tällaisia ole onneksi huomannut enää kuin kaukobusseissa.
Ilkka

Re: Selkävammainenkin tahtoo Thaimaahan!

Viesti Kirjoittaja Ilkka »

TatuS kirjoitti: Ihmettelin vain kun en tällaisia ole onneksi huomannut enää kuin kaukobusseissa.
Kaukobussistahan tässä nimenomaan oli kyse. :wink:
Vastaa Viestiin