Tzekkaa laskusi ,älä mene halpaan!

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Vastaa Viestiin
Avatar
expatrium
Isaninportinvartija
Viestit: 56606
Liittynyt: 16.12.2003 12:15

Tzekkaa laskusi ,älä mene halpaan!

Viesti Kirjoittaja expatrium »

Halpa maa ,mutta onko se sitä joka paikassa? :?
Tourists complain of being cheated in double pricing scams
Authorities admit the problem is not new

Several complaints from foreign tourists about being ripped off at seafood restaurants during the New Year holidays have alerted the Department of Internal Trade to take action on unscrupulous businesses, officials said. According to complaints revealed by deputy director-general of the department Songklod Ubolsing, foreigners claimed they were charged 200 baht for a dish of stir-fried morning glory, while some have paid 4,500 baht for one giant prawn.

In the latest complaint, a group of 10 foreign tourists dined at a seafood restaurant, ordered a few dishes and were charged more than 45,000 baht.

The department will send its staff to inspect restaurants in tourist spots around the country, said Mr Songklod.

''Overpricing food is cheating. It's a violation of the law on product and service prices. Violators are liable to imprisonment of up to seven years or a fine of up to 140,000 baht, or both,'' he said.

Mr Songklod said it would also damage the reputation of Thailand's tourism businesses.

''If retailers continue to sell overpriced products and services to tourists, the country's image and reputation will be damaged. Word of mouth among tourists about overpriced products will cause more tourists to turn away,'' he said.

He said the department would discuss the issue with the Tourism and Sports Ministry along with other tourism and restaurant associations. However, he did not say when.

''In fact, we have to admit that some restaurant operators have been overcharging foreign tourists for a long time. We just didn't receive any complaints,'' he said.

''But at this time, tourists might not be able to afford such inflated prices.''

Some restaurants charged Thai customers lower prices than those stated on the menu, while foreign customers would be charged more. Such double standards would be addressed soon, he said.

Mr Songklod, who recently took department staff to inspect product pricing in both fresh markets and department stores in Bangkok's Bang Bon area, said commodity prices are dropping after consumer sentiment was dampened by the New Year's Eve bomb blasts in Bangkok.

''Vendors say sales have fallen significantly compared to last year as people are nervous to go out and spend money.''
http://www.bangkokpost.net/News/07Jan2007_news03.php
Kun maa lähenee, niin vitsit vähenee.
Jim Beam

Viesti Kirjoittaja Jim Beam »

Mulla ainakin tapana ollut luottaa ns.suomi baareissa siihen etta laskutus tapahtuu oikein ja sinne ei tyrkata mitaan ylimaaraista.Uskoisin etta siihen vaaraan laskutukseen ei montaa kertaa ole kellaan baarin omistajalla varaa.Virheita tapahtuu mutta jos siitta tulee tapa niin se ei mene kauan lapi.
Muissa baareissa yleensa yritan jotenki pysya mukana laskujen maarassa mutta aina se ei onnistu.
Hotelleissa ainoat virhelaskutukset voivat sattua minibaari laskuissa ja pyykkilaskuissa.En ota yleensa minibaareista mitaan joten se mahdollisuus aika pieni.
Pyykit jatan pesuun sen enenpia laskematta paljonko on kappale maara.
Tietyissa paikoissa kannattaa kysya ennen mika mitakin maksaa ettei sita laskun tullessa tarvi itkea "virheellisesta laskusta" joka todellisuudessa voi olla ihan oikein paikan hinta tasoon.
Avatar
MauKhang
Raketti-insinööri
Viestit: 28619
Liittynyt: 15.12.2003 12:01
Paikkakunta: Singhapore

Viesti Kirjoittaja MauKhang »

Sawadee-ketjun hotelleissa on tapana pistää minibaarilaskuun koko kerroksen juomiset . Niitä sitten selvitellään ja korjaillaan naama mutrulla.Respan hymyt hyytyvät eikä toivotella tulemaan uudestaan jos ei suostu maksamaan esim 7 kaljaa ja 7 limua kun on juonut vain yhden fantan. Laskussa voi olla myös ylimääräisiä päiviä ja muuta mukavaa, safety boxin takuurahan maksaminen ei myöskään ole automaattista vaan sekin pitää erikseen pyytää .
Muutaman kerran on noin sattunut vaan ei satu enää.

tämä nyt ainakaan ei ole sossukyylien syytä
Avatar
tukataa
Hyperkannattajajäsen
Viestit: 21629
Liittynyt: 28.2.2004 2:30
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja tukataa »

MauKhang kirjoitti:Sawadee-ketjun hotelleissa on tapana pistää minibaarilaskuun koko kerroksen juomiset . Niitä sitten selvitellään ja korjaillaan naama mutrulla.Respan hymyt hyytyvät eikä toivotella tulemaan uudestaan jos ei suostu maksamaan esim 7 kaljaa ja 7 limua kun on juonut vain yhden fantan. Laskussa voi olla myös ylimääräisiä päiviä ja muuta mukavaa, safety boxin takuurahan maksaminen ei myöskään ole automaattista vaan sekin pitää erikseen pyytää .
Samanlaisia kokemuksia! :?
Avatar
BlackMike
ATM
Viestit: 19209
Liittynyt: 15.12.2003 11:23

Viesti Kirjoittaja BlackMike »

Saisko kaikkien Sawadee-ketjun hotellien nimet, että kaupungit tähän, niin osaisi varoa jatkossa?
Avatar
MauKhang
Raketti-insinööri
Viestit: 28619
Liittynyt: 15.12.2003 12:01
Paikkakunta: Singhapore

Viesti Kirjoittaja MauKhang »

Pattayalla ainakin Siam Sawadee ja Sawadee Mansions. Itse en mene tuon ketjun muihinkaan hotelleihin enää .

tämä nyt ainakaan ei ole sossukyylien syytä
Avatar
benetol
PizzaUno
Viestit: 1405
Liittynyt: 30.5.2004 20:34
Paikkakunta: Salo/Khon Kaen PizzaUno
Viesti:

Viesti Kirjoittaja benetol »

Minibaarin ylilaskutuksesta jo loppusumman väärin laskemisesta (aina yläkanttiin) on kokemuksia myös Pattayan Apex-hotellista.
Soi Namuang, 340/3 Namuang Road - 100 meters from Sawatdee Hotel towards RAD disco in Khon Kaen. 043 – 220 604, http://www.pizzauno.net
<a href="callto://unopizza"><img src="http://goodies.skype.com/graphics/skype ... _green.gif" border="0"></a>
Kaitsu
Viestit: 789
Liittynyt: 16.12.2003 8:36

Viesti Kirjoittaja Kaitsu »

Avatar
Gipe
Pumpui
Viestit: 1304
Liittynyt: 15.12.2003 12:22
Paikkakunta: Chiang Mai

Viesti Kirjoittaja Gipe »

benetol kirjoitti:Minibaarin ylilaskutuksesta jo loppusumman väärin laskemisesta (aina yläkanttiin) on kokemuksia myös Pattayan Apex-hotellista.
Samoja kokemuksia ko.hotellista.

Tuskassa oli saada minibar deposittia takas ja minibar lasku päin prinkkalaa.
Tapahan se on tuokin tehdä isompaa tiliä.
Avatar
apasra
Viestit: 4462
Liittynyt: 24.2.2004 22:35
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja apasra »

Sopikaa hoteilleissa mennessänne että he tyhjentävät minibaarin ja laitatte sinne omat eväät. On toiminut ainakin joissain hotelleissa. Ei tule lopuksi riitaa siitä montako bisseä on tullut juotua.
- som nam naa -
Avatar
MauKhang
Raketti-insinööri
Viestit: 28619
Liittynyt: 15.12.2003 12:01
Paikkakunta: Singhapore

Viesti Kirjoittaja MauKhang »

Ei muissa hotelleissa ole ollut epäselvyyksiä minibaarien kanssa , itselläni vain Sawadeessa. Ja kun viimeksikin yhden yön vain olin niin eipä ollut tarvetta pyytää jääkaapin tyhjennystä. Yhden fantan join mutta laskua esitettiin 7 limusta + 7 kaljasta aamulla. Vaimo sitten todisti kanssa että yksi limsa on juotu. Sitten soiteltiin puhelimella muutaman kerran ja taishan se loppulasku olla sen 20-30 thb. Kiertäkää kaukaa Siam Sawadee. Huoneetkin on kovasti remontin tarpeessa ja hissin ovi ollut rikki melkein hotellin rakentamisesta lähtien.

tämä nyt ainakaan ei ole sossukyylien syytä
Tim
Viestit: 229
Liittynyt: 18.8.2004 12:15

laskutus

Viesti Kirjoittaja Tim »

Thaimaasta ei ole kovin pahoja kokemuksia. Minibaariin en yleensä koske, niin siitäkään ei riitaa pääse tulemaan. Sri Lankassa sensijaan saatiin viikkoon mahtumaan kahdeksan päivää ja oikein kynällä ja paperilla todisteltiin ja kerrottiin että meillä laskutetaan näin. Jos vaikka viides päivä oli tulopäivä, niin 6.s päivä laskettiin toiseksi, 7.s kolmanneksi jne jolloin viikkoon mahtuu kahdeksan päivää. Kieltäydyin maksamasta ylimääräisestä päivästä. Sri Lanka oli ainakin 5-6 vuotta sitten lähes puolet halvempi kuin Thaimaa, mutta palvelua ei juuri päässyt kehumaan. Samoin kaikki tarjonta oli huomattavasti vaatimattomampaa. Sekä Apexista että Sawadeesta lähinnä hyviä kokemuksia. Ehkä nuo kusetukset ovat yleisempiä, jos asukkaat ovat muistamattomassa humalassa. Nyt tietysti joku älähtää että olin ihan selvin päin, mutten ole ketään syyttämässä. Totean vain etten itse ole kyseisissä hotelleissa pahoihin kusetusyrityksiin törmännyt. Kerran eteläisessä Thaimaassa olisiko ollut Surat Thani ostin kupin teetä ja kolan. Tyttö pyyti muistaakseni 25 tai 30 batia ja toinen tarjoilija tuli heti väliin ja sanoi ettei se tee kuin 15 batia. Annoin tälle rehelliselle tarjoilijalle tippiä joka kerta kyseisessä paikassa käydessäni sen kusetusyrityksen verran.
Avatar
tukataa
Hyperkannattajajäsen
Viestit: 21629
Liittynyt: 28.2.2004 2:30
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja tukataa »

MauKhang kirjoitti:Ei muissa hotelleissa ole ollut epäselvyyksiä minibaarien kanssa , itselläni vain Sawadeessa. Kiertäkää kaukaa Siam Sawadee. Huoneetkin on kovasti remontin tarpeessa ja hissin ovi ollut rikki melkein hotellin rakentamisesta lähtien.
Komppaan Maukkaa.
Tässä kaikki oleellinen.

Noita kusetuksia minibaarin kanssa näköjään sattuu tässä hotellissa.
Seurasin kerran sivusta kun joku nuori ranskalainen nosti kovan metelin respassa samasta syystä.
Veikkaan että respan työntekijät tekevät itselleen ylimääräistä tiliä noilla kusetuksilla.
Duncan
Viestit: 1422
Liittynyt: 24.12.2003 1:56

Viesti Kirjoittaja Duncan »

Siam Sawasdeesta samoja kokemuksia myös minulla. Myös siivoaminen tahtoi unohtua. Kuukauden aikana parhaimmillaan meni 6 päivää ettei huonetta siivottu. Helpommalla jo lopulta pääsi kun osti wc-paperin 7-11:stä eikä itkenyt sitä respassa ....
Avatar
Peku
Viestit: 9620
Liittynyt: 19.12.2003 17:28
Paikkakunta: Ylämummola

Viesti Kirjoittaja Peku »

En käytä minibaarin tuotteita, vaan laitan sinne omia 7/11 ostamiani juomia yms. Koskaan ei ole ollut minibaari-ongelmia sen paremmin Sawasdeen hotelleissa/GH kuin muissakaan. Jotkut törmää ongelmiin vähän asiassa kuin asiassa. Pitää osata elää.. :-)
Avatar
tukataa
Hyperkannattajajäsen
Viestit: 21629
Liittynyt: 28.2.2004 2:30
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja tukataa »

Wesu kirjoitti: Kuukauden aikana parhaimmillaan meni 6 päivää ettei huonetta siivottu. Helpommalla jo lopulta pääsi kun osti wc-paperin 7-11:stä eikä itkenyt sitä respassa ....
Minulla ei mennyt kuin 3 päivää pisimmillään ilman siivousta, mutta vika ei ollut siivoojissa vaan unirytmissäni. :)
Paperia unohtivat yleensä lisätä vaikka olivat siivonneet.
Avatar
Numion
Viestit: 396
Liittynyt: 31.5.2006 16:58
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Numion »

tukataa kirjoitti: Minulla ei mennyt kuin 3 päivää pisimmillään ilman siivousta, mutta vika ei ollut siivoojissa vaan unirytmissäni. :)
Hehee, mullakin pattiksella kävi noin moneen kertaan :)
"Joka toiselle kuoppaa kaivaa, joka toiselle ei"
Vastaa Viestiin