Matkustus Thaimaan sisällä

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Vastaa Viestiin
Nj
Viestit: 18
Liittynyt: 26.3.2006 10:16

Matkustus Thaimaan sisällä

Viesti Kirjoittaja Nj »

Aika tyhmänpuoleinen kysymys varmaan mutta tärkeä tieto silti: kuinka hommataan helpoiten juna- tai bussilippuja Thaimaassa, ja millä hinnoilla? Bangkokista pitäisi päästä Krabille varmaankin samana päivänä kun sinne joulukuussa saavutaan, mikä olisi miellyttävin vaihtoehto siirtymiseen? Lentämisen olemme kalliuden vuoksi jo hyljänneet. Mihin siitä sitten lentokentältä kannattaa ihan suoraan suunnata että homma saataisiin etenemään...? Ajattelimme matkustaa yötä vasten niin säästää yhden hotelliyön :)

Kiitos neuvoistanne!
Avatar
lauri
Viestit: 2996
Liittynyt: 15.12.2003 13:21
Paikkakunta: Jossain muualla

Viesti Kirjoittaja lauri »

Hmm...

Krabille kyllä pääsette samana päivänä. Nokka kohti Bangkokin eteläistä bussiasemaa, BANGKOK’S SOUTHERN BUS TERMINAL (Sai Tai Mai) Boromrat Chonnani Road, Tel : 435-1199, 434-7192 (air-conditioned) and Tel : 434-5557-8 (non air-conditioned).

Kuva

Kannattaa ottaa lentoasemalta taksi suoraan tuonne.

http://www.transport.co.th/Eng/SOUTH1.htm

Tuon linkin takaa löytyy aikatauluja hintoja jne. Tuossa 24 paikkaisessa VIP-bussissa kyllä ainakin tilojen puolesta saa nukuttua. Kannattaa varata mukaan jotakin hiukan lämpimämpää kuin t-paita ja shortsit, ilmastointi nimittäin yleensä varsin kylmällä.
Skål, kosmonauter!
Avatar
teepee
Viestit: 4125
Liittynyt: 3.12.2005 18:07
Paikkakunta: Helsinki

Re: Matkustus Thaimaan sisällä

Viesti Kirjoittaja teepee »

Nj kirjoitti:Aika tyhmänpuoleinen kysymys varmaan mutta tärkeä tieto silti: kuinka hommataan helpoiten juna- tai bussilippuja Thaimaassa, ja millä hinnoilla? Bangkokista pitäisi päästä Krabille varmaankin samana päivänä kun sinne joulukuussa saavutaan, mikä olisi miellyttävin vaihtoehto siirtymiseen? Lentämisen olemme kalliuden vuoksi jo hyljänneet. Mihin siitä sitten lentokentältä kannattaa ihan suoraan suunnata että homma saataisiin etenemään...? Ajattelimme matkustaa yötä vasten niin säästää yhden hotelliyön :)

Kiitos neuvoistanne!
Ehdottomasti lentämällä eikä se ole edes kallista siellä.
esc
Viestit: 51
Liittynyt: 8.8.2005 10:58
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja esc »

Lentäminen Thaimaan sisäisillä lennoilla on niin halpaa, että en ymmärrä miksi ketään haluaisi istua 10 tuntia + bussissa kun voi lentaa vähän yli tunnissa?

Itsellä on kokemuksia Nok Air:ista ja Orient Thai:sta (1 2 go fly) Bangkokin ja Phuketin välillä. Molemmat toimivat oikein hyvin.

/esc
Avatar
khaosaming
Viestit: 2590
Liittynyt: 4.1.2005 7:39
Paikkakunta: TRE-Trat

Viesti Kirjoittaja khaosaming »

esc kirjoitti:en ymmärrä miksi ketään haluaisi istua 10 tuntia + bussissa
-------------------
Totta tietysti tuokin, mutta joku taas kokee sen lentomatkan jälkeen vaikka junakyydin tervetulleena vaihteluna.
เกิดมาเห่า
Avatar
mjip
Sponsori
Viestit: 2810
Liittynyt: 15.12.2003 13:55
Paikkakunta: Ciangmai

Viesti Kirjoittaja mjip »

Ei se bussilla matkustaminen mitenkaan niin kamalaa ole ja sita paitsi se on yksi tapa matkustaa ja sellainen jossa nakee myos maaseutua ja muuta paikallista elamanmenoa sen sijaan kun lentokoneessa nakee edessa olevan hilseinen takaraivo niin taytyy vaan todeta etta tapoja on monenlaisia. :roll:
Paikallispussit ovat vahan ankeita. mutta kaikilla valeilla noin paasantoisesti on myos varsin hyvia VIP busseja joissa kelpaa varmasti matkaa tehda. :lol:
Juna on myos varteenotettava vaihtoehto. :wink:
Ei elamisen maaralla valia,laatu ratkaisee!
http://www.thaiklupi.fi/foorumi
Santeri45
Viestit: 1849
Liittynyt: 11.12.2004 18:12
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Santeri45 »

Mjip :
Ei se bussilla matkustaminen mitenkaan niin kamalaa ole ja sita paitsi se on yksi tapa matkustaa ja sellainen jossa nakee myos maaseutua ja muuta paikallista elamanmenoa sen sijaan kun lentokoneessa nakee edessa olevan hilseinen takaraivo niin taytyy vaan todeta etta tapoja on monenlaisia.
Jos ei kamalaa, niin hidasta. Yks opas taannoin sanoi mulle, että ei tule Bangkokista Phukettiin, kun matka kestää niin kauan, mutta en tiedä oliko se koko totuus asiasta. Tosin hän ei varmaan VIP-bussilla olisi tullut.
:lol:
Avatar
mjip
Sponsori
Viestit: 2810
Liittynyt: 15.12.2003 13:55
Paikkakunta: Ciangmai

Viesti Kirjoittaja mjip »

Eihan lomalla kiire saa olla :roll:.Mika se sellainen loma on :roll:
Lentokoneella maata pitkin ja poikin onnistuu kait kelta vaan ,mutta kyseisen henkilon joka nain toimii ei kannata paljoa puhua matkailusta thaimaassa josta muistoihin ei jaa kuin kasa lentolippuja.sitako sen pitaisi olla :shock:
Ei elamisen maaralla valia,laatu ratkaisee!
http://www.thaiklupi.fi/foorumi
Avatar
BlackMike
ATM
Viestit: 19209
Liittynyt: 15.12.2003 11:23

Viesti Kirjoittaja BlackMike »

Voisin kyllä kuvitella, että vaikka lomalla ei kiire saisi olla, niin sitä aikaa on kuitenkin rajallinen määrä ja jos meinaa monessa paikkaa käydä, niin onhan lentäminen hyvä ratkaisu jos on vaihtoehtona esim. 2,5-3h lento (sis. odotusajat ja siirtyminen/siirtymiset kentältä) ja toisena vaihtoehtona on sitten istua bussissa 6-8h + ne siirtymiset asemalle/asemalta, niin meneehän tuossa aikaa rutosti enemmän.

Sitten on vielä semmoinen asia, että varsinkaan yöbusseihin en kyllä mielelläni ainakaan lähde, mutta kyllähän pidemmällä matkalla esim. yöjuna voisi olla hyvä, esim. Chiang Maihin jos menee yöjunalla, niin 'säästää' yhden hotelliyön.

Eli ei kait mitään oikeaa tapaa ole matkustaa, mutta kukin sitten oman lompakon, mieltymysten ja tavoitteiden mukaan. Näkymät vaikkapa bussin ikkunasta jollain Bangkok - Udon Thani on aika vaisua, eipä siinäkään näe kuin sen hilseisen takaraivon jos ei kokoajan tähyile ulos ja sitten on niskat jumissa. :D Bonuksena ilmastointi on täysillä ja telkkarista näytetään semmoista 'hauskaa' tvshowta missä miehet on mekoissa ja powderia naamassa. :lol:

Jos jaksaa ajella itse autolla ja/tai on kaveri matkassa joka voi vuorotella ruorin takana, niin sitä kyllä suosittelisin enemmän kuin busseilua, siinä voi mennä oman aikataulun mukaan ja poiketa reitiltäkin, olen ainakin itse tykästynyt tähän vaihtoehtoon.
Avatar
tiltt
Lost in LOS
Viestit: 595
Liittynyt: 27.12.2003 7:14
Paikkakunta: Lahti / Thung Fon

Viesti Kirjoittaja tiltt »

Aika pitkalti samoilla linjoilla Blackmiken kanssa, junasta ellei saa makuuvaunusta paikkoja voipi nukkuminen olla aika vahissa, siina kunnossa taikkulan radat ovat kotimaan vastaaviin verrattuna. Viimeinen kokemus istumapaikasta kun oli kuitenkin ilmastoitu vaunu niin nahkajakkaran liukkaus piti hereilla, aina kun meinasi nukahtaa niin herasi siihen kun luisteli melkein lattialle.
Ilmastoitu bussi sitavastoin on omasta mielestani onkin jo jonkin verran parempi vaihtoehto.
Mjipille sen verran etta jos yota vasten matkustaa niin lentokoneesta ja junasta tai bussista katsoen ne maisemat eroavat yllattavan vahan ;-)
20-50€ ei luulisi olevan kenellekkaan kynnys kun tuonne asti lomailemaan lahtee.
Age si quid agis. Alea iacta est !
Huppe
Viestit: 7017
Liittynyt: 19.12.2003 12:46

Viesti Kirjoittaja Huppe »

mjip kirjoitti:Eihan lomalla kiire saa olla :roll:.Mika se sellainen loma on :roll:
Lentokoneella maata pitkin ja poikin onnistuu kait kelta vaan ,mutta kyseisen henkilon joka nain toimii ei kannata paljoa puhua matkailusta thaimaassa josta muistoihin ei jaa kuin kasa lentolippuja.sitako sen pitaisi olla :shock:
Kerran koitin sen 18h bussi+lauttamatkan Bangkokista Ko Samuille, sen jälkeen vain lentoja á 50min.

Totta tuossa on se että mukavia kokemuksiahan tuo bussimatkakin on näin jälkikäteen ajateltuna. Huonoa tuuria oli matkassa kun se kesti muutaman tunnin extraa. Junalla pitää vielä reissailla sekä vuokra-autolla joskus.
Nj
Viestit: 18
Liittynyt: 26.3.2006 10:16

Viesti Kirjoittaja Nj »

Tuo vip-bussi kuulostaa mielestäni äkkiseltään kuitenkin parhaalta vaihtoehdolta (ainakin vielä kun ei tiedä mitä se sitten käytännössä on...). Siis kun mitä katselimme Thai airwaysin hintoja, meno-paluu 2hlö 12 920 bht, niin on se aika paljon enemmän kuin tuo bussin 2840 bht...

Siis näinköhän onnistuisi bussireissu Krabille saapumispäivänä jos saavumme Bangkokiin 14.40 ja saman tien siirtyisimme tuonne bussiasemalle lippuja kyselemään, bussi lähtisi ilmeisesti 18.30...? Ja millaista matkustaminen noissa on muuten, kuuluuko hintaan ruokia/juomia, onko vessoja, pysähdelläänkö kuinka tms?

Kiitokset jo kommentoineille!
Avatar
mjip
Sponsori
Viestit: 2810
Liittynyt: 15.12.2003 13:55
Paikkakunta: Ciangmai

Viesti Kirjoittaja mjip »

Tamakin ketju nyt osoitti sen etta tapoja on monia ja makuja myos.
hyva nain ,muta tuo 20-50 euron saastaminen onkin sitten vahan toinen asia. :lol:
varsnkin nuorilla ei useinkaan ole sita rahaa kovin runsaasti kaytettavissa ,mutta matkalle pitaisi paasta ja vaikka vahan pienemmallakin budjetilla ja silloin 20-50 euroa onkin jo iso raha. :)

Varsin iso ongelma se nakyy kylla olevan jo vahan vanhemmillekkin ja jos vaikka sattuisi sita rahaakin olemaan muutama kolikko enemman kuin nuorilla niin silti kitinaa riittaa ..maailman tappiin asti,kaikesta.
GH maksa 250 tb ja ennen se oli 240 tb ja muuta yhta naurettavaa etta on kallista,kun siella ja siella sai 10 tb halvemmalla.TukTukkikin kehtasi pyyta 70 Tb vaikka 2 vuotta sitten kun kavin viimeksi paasi kuudellakympilla . :wink:
Vaikka olisi vahan rahaakin niin me suomalaiset valitetaan aina kaikesta ,kaljan hinnasta alkaen ties mihin,paljon muuta ei sitten osatakkaan :evil: Alennuksia pitaisi saada kaikesta tai mieluummin ilmaiseksi ,mutta taso taytyy olla korkea kun siita ei voi tinkia. :lol:
Hullua hommaa. :wink:
Ei elamisen maaralla valia,laatu ratkaisee!
http://www.thaiklupi.fi/foorumi
Avatar
lauri
Viestit: 2996
Liittynyt: 15.12.2003 13:21
Paikkakunta: Jossain muualla

Viesti Kirjoittaja lauri »

Tuo VIP-bussi on täysikokoinen, hyvin ilmaistoitu bussi. Kolme penkkiä rinnan, joten tilaa on, niin sivusuunnassa kuin jaloillekin. bussiemäntä tarjoilee juotavaa (alkoholitonta) ja jotain pikku purtavaakin yleensä bussissa saa, vessatkin on. Matkalla pysähdytään myös syömään. En ole ihan varma, mutta muistelisin, että ateria ei tuohon lipun hintaan ei sisälly.

Huonoja puolia toki on, ilmastointi puhaltaa usein todella kylmää, videot pyörivät pahimmassa tapauksessa thaiksi dubattua b-luokan Hollywood actionia volyymit kaakossa melko myöhään.

Ongelmana saattaa olla, että bussit ovat joulukuussa varsin täynnä, mutta jos finski on ajoissa, olette kuitenkin bussiasemalla hyvissä ajoin. Jollei onnistu samana päivänä, onnistuu seuraavana.

Noista lentohinnoista sen verran, että Air Asian hinta BKK - Krabi ja takaisin näyttäisi alimmillaan olevan veroineen 2250 baht per pää. Eli jos hyvissä ajoin varaa, niin halvalla pääsee.

http://www.airasia.com/site/en/home.jsp

Itse olen sitä mieltä, että jos seikkailuhenkeä vaan riittää, niin bussilla tai junalla kulkeminen on elämys, ja itse asiassa aika mukavaa. :shock: :lol:
Skål, kosmonauter!
Avatar
JPL
Same Same
Viestit: 1605
Liittynyt: 15.12.2003 22:27
Paikkakunta: Kerava/Ban Huai Lan

Viesti Kirjoittaja JPL »

Kuvia Busseista

Chantourin ja NCA:n busseissa on mukava matkustella,jalkatilaa riittaa ja kyyti on mukavan leppoisaa.
esc
Viestit: 51
Liittynyt: 8.8.2005 10:58
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja esc »

Nj kirjoitti:Siis kun mitä katselimme Thai airwaysin hintoja, meno-paluu 2hlö 12 920 bht, niin on se aika paljon enemmän kuin tuo bussin 2840 bht...
Thai Airways on tod. näk. kallein mahdollinen vaihtoehto :P

Itsellä maksoi 2 aikuista ja 1 lapsi (omalla paikallaan) Bangkok-Phuket Nok Air:in Nok Plus luokassa 7100 baht yhteensä. Takaisin sama reitti tultiin Orient Thai:lla normaalipenkeillä hintaan 5100 baht yhteensä.

Bangkok Air on myös kohtuu hyvän tuntuinen ja niillä on jopa omat lounget ja kuulemma pöperöt lennoilla jne. Mennessä myös tuohon Nok Plus luokkaan kuului pieni välipala. Orient Thailla oli sitten vain pähkinöitä.

/esc
Avatar
jamoz
Sukhumvit Dude
Viestit: 693
Liittynyt: 4.4.2006 12:11
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jamoz »

Joulukuulle asti ei kait vielä voi varata AirAsian lippuja?

Mut kunhan hyvissä ajoin oot varaamassa niin pääsee 1100 - 1200THB per naamari.

Ton laurin laittaman linkin takaa löytyy bussille hinta 710THB.
Bussiasemalle (Pin Klaossa) menee vielä 150-200THB taksiin lentokentältä.

Mun mielestä ois täysin järjetöntä mennä jollain muulla ku lentämällä.
Avatar
Gipe
Pumpui
Viestit: 1304
Liittynyt: 15.12.2003 12:22
Paikkakunta: Chiang Mai

Viesti Kirjoittaja Gipe »

NCA:n busseissa on hyva matkustaa, varmaan parisen kymmenta reissua ko.yhtiolla mennyt. Vip busseja on kolmea kokoa yleensa: 24 paikkaa,32 paikkaa ja 32+ paikkaa...

NCA:lla sisaltyy ruoka (riisivellia+454564564 vuotta vanha muna ja jotain tunnistamatonta evasta) hintaan. Tarjoillaan pohjoinen-Bkk valilla tuossa Phitsaloukin korvilla. 24 paikkasissa on 3 penkkia per rivi 32 ja 32+ 4 penkkia.
masa r
Jätkä
Viestit: 908
Liittynyt: 17.12.2003 20:57

Viesti Kirjoittaja masa r »

jamoz kirjoitti:Joulukuulle asti ei kait vielä voi varata AirAsian lippuja?

Mut kunhan hyvissä ajoin oot varaamassa niin pääsee 1100 - 1200THB per naamari.

Ton laurin laittaman linkin takaa löytyy bussille hinta 710THB.
Bussiasemalle (Pin Klaossa) menee vielä 150-200THB taksiin lentokentältä.

Mun mielestä ois täysin järjetöntä mennä jollain muulla ku lentämällä.
Mä olen varannut AirAsian lentoja jotain 3kk etukäteen ,onnistuu kätevästi netin kautta,mahtaako niillä olla aikarajoituksia ennakkovarauksille?.
Sitä kyllä samassa ajassa lentää Krabille kuin DongMuangilta hankkiutuu bussi- tai juna asemalle.Finnair kai laskeutuu iltapäivällä niin bussi-junamatka sitten sattuu pimeän ajaksi niin ei siinä ihmeitä näe maisemia tms. :?
sam-
Viestit: 1657
Liittynyt: 25.8.2004 19:37

Sekä että

Viesti Kirjoittaja sam- »

Jos päättää ei osaa, niin suosittelen: maita pitkin mennessä, lentäen paluumatka.
Mennessä voi vielä olla fiilikset korkealla ihan vain maisemia ja paikalliseloa ihmetellessä. Palatessa jo kiroilet: "miksi en olisi viettänyt perillä yhtä päivää kauemmin - sehän olisi maksanut vain pari kymppiä. Suomeen kun päästään se katoaa taskusta kuitenkin silmänräpäyksessä. PRKL!!!"
Vastaa Viestiin