Kortilla maksaminen / rahannostaminen

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Vastaa Viestiin
Avatar
patila
Majatalon isäntä
Viestit: 28733
Liittynyt: 23.12.2003 1:36
Paikkakunta: Soi Yume, Pattaya

Re: Kortilla maksaminen / rahannostaminen

Viesti Kirjoittaja patila »

TomYam kirjoitti: 9.3.2024 9:06
patila kirjoitti: 9.3.2024 8:54
TomYam kirjoitti: 9.3.2024 8:47
Edelleen, nämä eivät auta yhtään mitään turistia. Turisteilla ei ole tiliä Thaipankissa!
Kuka on puhunut turisteista, lisäksi minä tunnen kyllä kymmeniä suomalaisia turisteja joilla on Thaitili.
Ja vaikkapa jo tälläkin hetkellä monet kiinalaiset turistit voivat maksaa Promt paylla omalta kiinan tililtään.
Tilin avaaminen maksaa muuten Maneerat toimistossa 3700 bahtia.
Onko sulla tili Philippiineillä, Kambodjassa, Vietnamissa ym. missä olet käynyt? Älä nyt taas sekoita turisteja (parisen viikkoa maassa) Thaimaassa pitkiä aikoja viettäviin talvehtijoihin.
Ei ole tiliolle tarvis viikon reissuille, mutta aikasen monet turistit viettävät täällä 3-4 viikkoa ja kyllä heillä monilla on täällä Thaitili, aikoinaan sen avaaminen kun oli äärimmäisen helppoa, passi mukaan ja pankkiin :D ja osoitteeksi se mikä hotellin käyntikortissa kerrottiin, Majatalon osoite on useamman kaverin osoite pankin kirjoissa.
Varaukset https://www.majatalo.info/huoneet/
tai Puh. 08 6303 4870
Mackmyra
Viestit: 5414
Liittynyt: 6.9.2021 22:22

Re: Kortilla maksaminen / rahannostaminen

Viesti Kirjoittaja Mackmyra »

Uusi automaatti kilpailee valuutanvaihtajista
Katukuvaan on ilmestynyt uusia automaatteja matkavaluutan vaihtoon, jotka saattavat lisätä alan kilpailua.

Siis Suomessa

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010428140.html
Elämää kuuluu elää, ei suorittaa ja jos ei oma äly riitä, käytä tekoälyä
Avatar
patila
Majatalon isäntä
Viestit: 28733
Liittynyt: 23.12.2003 1:36
Paikkakunta: Soi Yume, Pattaya

Re: Kortilla maksaminen / rahannostaminen

Viesti Kirjoittaja patila »

Näin Saksassa :D
Mies maksoi 16 olutta yksi kerrallaan ravintolassa Saksassa – poliisit paikalle ja porttikielto
Ville Hardén

Tänään 12:03

Latvialainen mies joutui maanantai-iltana Saksan Mammingissa kahnauksiin poliisin kanssa juotuaan ravintolassa 16 olutta, jotka hän maksoi yksi kerrallaan korttimaksuna.

Ravintolan omistaja oli yrittänyt saada asiakasta vaihtamaan maksutapaansa, sillä Saksassa jokaisesta korttitapahtumasta tulee myyjälle transaktiomaksu. Oluiden tapauksessa transaktiomaksu oli noin 20 senttiä.

Koska asiakas pitäytyi omassa maksutavassaan, omistaja kyllästyi ja kutsui poliisin paikalle. Asiasta kertovan BR:n mukaan mies oli poliiseja kohtaan yhteistyöhaluton, ja hänellä oli vaikeuksia kommunikoida. Lopulta mies saatettiin ulos ravintolasta ja hänelle annettiin porttikielto.

Saksassa ravintoloilla on oikeus päättää, hyväksyvätkö he asiakkaan haluaman korttimaksun.
Varaukset https://www.majatalo.info/huoneet/
tai Puh. 08 6303 4870
swissman
Kannattajajäsen
Viestit: 3832
Liittynyt: 1.5.2009 20:38
Paikkakunta: Hamina/Rayong

Re: Kortilla maksaminen / rahannostaminen

Viesti Kirjoittaja swissman »

Ei liity thaimaahan mutta, tuli äsken Nordealta textari että debit kortillani on outo yhden euron maksutapahtuma joka on keskeytetty. Eli jos tunnistat tapahtuman vastaa kirjaimella A, jos et niin vastaa B. Hetken mietin että mikähän huijaus tämä on ja mitähän kohta pyydetään kun näistä saa lukea lehdessä päivittäin mutta vastasin B. Soitin sitten Nordean aspaan ja kyllä viesti oli ihan aiheellinen, kortin tiedot vuotaneen jostain. Tämä on sitten ihan tätä päivää. Vanha kortti suljettu mobiilipankissa ja uusi meni samalla tilaukseen. Hienot systeemit kuitenkin pankilla kun tunnistivat tuollaisen. Uutta korttia odotellen, noin viikossa tulee uusi. Näitä näköjään sattuu vaikka olisi kuinka varovainen kortin käytössä.
huonokin reissu voittaa hyvät kotiolot.
Avatar
TomYam
Kannattajajäsen
Viestit: 10635
Liittynyt: 5.8.2008 17:57
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kortilla maksaminen / rahannostaminen

Viesti Kirjoittaja TomYam »

swissman kirjoitti: 19.7.2024 17:59 Ei liity thaimaahan mutta, tuli äsken Nordealta textari että debit kortillani on outo yhden euron maksutapahtuma joka on keskeytetty. Eli jos tunnistat tapahtuman vastaa kirjaimella A, jos et niin vastaa B. Hetken mietin että mikähän huijaus tämä on ja mitähän kohta pyydetään kun näistä saa lukea lehdessä päivittäin mutta vastasin B. Soitin sitten Nordean aspaan ja kyllä viesti oli ihan aiheellinen, kortin tiedot vuotaneen jostain. Tämä on sitten ihan tätä päivää. Vanha kortti suljettu mobiilipankissa ja uusi meni samalla tilaukseen. Hienot systeemit kuitenkin pankilla kun tunnistivat tuollaisen. Uutta korttia odotellen, noin viikossa tulee uusi. Näitä näköjään sattuu vaikka olisi kuinka varovainen kortin käytössä.
Hienosti toimii, juu. Itsellä kävi jo vuosia sitten niin että pankki sulki kortin, varmuuden vuoksi. Olin Thaimaassa ja piti maksaa auton vuokraus... Ei onnistunut. Onneksi oli käteistä sopivasti mukana. Sitten selvittelemään asiaa. Nordea oli sulkenut kaikki mun kortit, koska heidän myöntämiään kortteja oli jotenkin murrettu. Onneksi kaverilla oli painetta tilillä, sain lainattua loppuloman rahat. Uudet kortit odottivat himassa.

Tämän jälkeen hommasin tilin äässpankista, ihan varmuuden vuoksi. Matkailijalla pitää ehdottomasti olla tilit ja kortit kahdessa pankissa!
Tee laatua tänään niin on töitä huomennakin!
Vastaa Viestiin