Lääkkeitä mukaan thaimaahan

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Vastaa Viestiin
phangan
Viestit: 819
Liittynyt: 2.8.2009 12:16

Lääkkeitä mukaan thaimaahan

Viesti Kirjoittaja phangan »

Taas olisi tilanne edessä että pitäisi thaimaahan ottaa lääkkeitä mukaan eli panacodia (sisältää codeiinia) ja kun selvitin asiaa niin se on huumausaine listalla samassa ryhmässä kuin esim morfiini ja oksikodoni eli pitäisi täyttää joku kaavake ja lähettää se airmailina+sähköisessä muodossa ja vielä ottaa se mukaan ja lääkäriltä englanninkielinen todistus diagnoosista ja lääkkeen tarpeesta. Ja thaimaahan saapuessa punaiselle tullilinjalle esittämään faktat. Ja nämä pitää tehdä viimeistään 2vk ennen matkaa. Empä taida tähän alkaa, liian hankalaa. Toki thaimaastakin lääkettä saa mutta ei panacodia vastaavaa vaan jotain missä on codeiinia vain muistaakseni 12.5mg ja panacodissa on 30mg ja parasetamoolia molemmissa 500mg eli pitäisi reilusti enemmän syödä ja sitten jo se parasetamooli määrä on ongelma maksalle.

Onko kukaan klupilaisista vienyt jotain lääkkeitä missä nämä säännöt, ja onko päässyt tullin läpi nopeasti?

Itse joskus aiemmin matkustanut panacodien kanssa vain englanninkielinen respa mukana, mut silloin en lukenut vielä näitä sääntöjä. No onneksi ei ikinä mitään tarkastettu.

Taidanpa vielä käydä lekurilla ennen lähtöä ja pyytää tramadolit mukaan mikä auttaa mulla lähes yhtä hyvin kuin panacod ja tramadol ei ole millään listoilla eli sitä kyllä saa viedä maahan niin paljon kuin haluaa. Kumma juttu kun täällä suomessa sitä pidetään enemmän huumeena kuin panacodia
tod men mak maak
Joni-70
Viestit: 511
Liittynyt: 19.1.2005 16:03

Re: Lääkkeitä mukaan thaimaahan

Viesti Kirjoittaja Joni-70 »

Löytyy thaimaasta panacodia ja myös sen rinnakkaislääkettä minkä nimeä en muista kummassakin 30mg codeiinia.

Panacodia ostin suoraan sairaalasta soi 4 (pattaya international hospital) lääkärin käynnin yhteydessä. Rinnakkaisvalmisteen ostin phuketista.
Avatar
spiigeli
Viestit: 2671
Liittynyt: 11.8.2004 19:32
Paikkakunta: Helsinki

Re: Lääkkeitä mukaan thaimaahan

Viesti Kirjoittaja spiigeli »

Itselle tehtiin polvileikkaus muutama vuosi sitten Bangkokk Pattaya Hospitalissa. Ensin Tramalia, ne ei oikein toimineet ja antoivat sitten Panacodia.
Totta että pitävät tuota Panacodia huumaavana lääkkeenä. Tramalia sai ainakin ennen ihan apteekeistakin.
กาย
phangan
Viestit: 819
Liittynyt: 2.8.2009 12:16

Re: Lääkkeitä mukaan thaimaahan

Viesti Kirjoittaja phangan »

ok, itsellä kokemusta udonin bangkok hospitalista ja siellä oli tosiaan jotain tosi mietoa codeiini/parasetamoli valmistetta ja samoin phuketissa jossain yksityisklinikalla samaa ja mielestäni sanoivat että ei ole thaimaassa 30mg , mutta onpa siellä ennenkin mitä vaan sanottu, siis valehdeltu. Tiskin alta jostain apteekeista toki löytynyt mitä vaan mutta hinta kova eikä voi oikeen vakuutuksesta pyydellä jälkeenpäin.

Siellä udonin bangkok hospitalissa muuten kyllä todella hyvä ja nopee palvelu, on oma ilmottautumistiski länkkäreille joten englannilla pärjää hyvin.
Oli selkä melko kipeä (välilevyn pullistumat vaivasi) ensin lääkäri hieman tutki ja haastatteli ja pahoitteli kun ei panacodia ole mutta lupasi kyllä toimivat tropit. Sitten vietiin paareilla toimenpidehuoneeseen ja asennettiin kanyyli käteen ja sitten morfiinia hihaan ja hetken päästä kyseltiin miltä tuntuu, oksettaako ja onko kipu pois. Ei oksettanut eikä ollut kipu täysin pois, olivat vähän ihmeissään ja lekuri tuli käymään ja jutteli että yleensä tuo määrä riittää ja sanoi että kai mulla sitten toleranssi noussut panacodeista ja tramaleista ja sitten käski hoitsun antaa lisää hetken päästä, kysyi toki multa ensin haluanko. Seuraavasta satsista kyllä kipu lähti täysin (muutamaksi tunniksi) ja hoitsut ihmeissään että eikö yhtään okseta, heillä olisi siihen tässä lääkettä, ei edelleenkään oksettanut, hymyilytti lähinnä. Siinä varmaan puoli tuntia makailin tarkkailun alaisena kunnes lykkäsivät mut rullatuolilla hakemaan tiskiltä lääkkeet. Ja katsottiin että pystyn kävelemään ja varmistettiin että vointi hyvä jne. Lyricaa antoivat kahta eri vahvuutta, 200mg tramaleita ja 5mg valiumeja ja tietty tarkat ohjeet mitä ja milloin. Hinta oli muistaakseni jotain 10000batia eli melko kova mut sisälsi tosiaan kaiken ja vakuutuksestahan sen sai takaisin. En tiedä mutta paraneminen lähti kyllä aikaa nopeaa ton jälkeen, kai se kun kerralla kipu pois ja pystyi normaalisti kävelemään niin kai siinä joku rentoutuminen tapahtui selässä, ei ne pullistumat nyt siitä tietenkään kerralla pois kuivuneet mutta anyway paraneminen nopeutui reilusti. On kokemusta paljon samasta vaivasta.

Sama ihmeparantuminen tapahtui joskus nuorena kun piti hyvän frendin häihin mennä niin oli selkä niin paskana että sanoin etten pysty lähteen mihinkää, muija sit väkisin mut sinne raahasi, hyvä niin, kauheat kännit ensin päälle ja sitten jopa tanssein siellä mitä ei ollut varmaan ennen tapahtunut. Aamulla tietysti kova kankkunen mutta selkä lähes ok, eli viina ja tanssi auttoi sillä kertaa
tod men mak maak
passukatos
Viestit: 540
Liittynyt: 1.11.2013 19:12
Paikkakunta: Senangkhanikhom

Re: Lääkkeitä mukaan thaimaahan

Viesti Kirjoittaja passukatos »

Suvarnanhumin kentällä olivat äiman käken vuonna 2011, kun ilmoitin Thaimaan lain mainittavaksi merkityt mukaan unilääkkeni tulliin. Ei tullut muuta sanomista, kuin että miksi vaivauduin. Palvelu oli hyvää ja ystävällistä.
Avatar
eagle
Viestit: 9870
Liittynyt: 18.12.2003 22:42

Re: Lääkkeitä mukaan thaimaahan

Viesti Kirjoittaja eagle »

passukatos kirjoitti: 10.1.2023 23:43 Suvarnanhumin kentällä olivat äiman käken vuonna 2011, kun ilmoitin Thaimaan lain mainittavaksi merkityt mukaan unilääkkeni tulliin. Ei tullut muuta sanomista, kuin että miksi vaivauduin. Palvelu oli hyvää ja ystävällistä.
Taitaa tuollaisissa tapauksissa enimmäkseen mennä suullisella palautteella. Kun turismi palautuu aikaisemmalla tasolle, niin 0.1% kiinnijääneet on useamman kymmenen tuhannen joukko.

Suurin riski (valitettavasti) on saapua maahan jonkun isoherran tarkastusmatkan aikana, koska tuolloin voidaan sitten tutkia tarkemmin ja pienemmästäkin jää kiinni.

Sitten tieto ei kulje ja rajoitukset eivät päivity. Minulla on paikallisesti ostettu allergialääke (toimii pirun hyvin unilääkkeenäkin). Tuo on poliisin listoilla tarkkailtavana ja en saisi ostaa 100 kpl pakkausta. Pääsyy, että siitä saa valmistettua jotain huumetta. Tämä kommentti siksi, että usein ihmetyttää jonkin tavanomaisen lääkkeen luokittelu, mutta kun älypäät ovat monelle lääkkeelle keksineet vaihtoehtoisen tavan käyttää.

Tuosta edellisestä käännös... eli ei se 100 kpl ole riski, mutta kun niitä on tuhansia. Sama rajalla tarkastuksessa eli pienempi erä, mikä on selvästi omaan käyttöön/tarpeeseen/lääkärin määräämä, menee läpi todennäköisesti. Sitten tulee vastaan talviasukkien tilanne eli puolen vuoden tarpeeseen varattu lääkemäärä VOI aiheuttaa negatiivisen palautteen.
bagger
Viestit: 655
Liittynyt: 3.11.2010 14:34

Re: Lääkkeitä mukaan thaimaahan

Viesti Kirjoittaja bagger »

Eikös lääkkeisiin ole säännös 3 kk annos max. Mukana?
Avatar
eagle
Viestit: 9870
Liittynyt: 18.12.2003 22:42

Re: Lääkkeitä mukaan thaimaahan

Viesti Kirjoittaja eagle »

bagger kirjoitti: 11.1.2023 14:29 Eikös lääkkeisiin ole säännös 3 kk annos max. Mukana?
Jep! en ulkoa muista poikkeuksia eli joissakin voi olla lyhyempi jakso.
Avatar
terox
Viestit: 12288
Liittynyt: 13.2.2005 3:49
Paikkakunta: Tellus

Re: Lääkkeitä mukaan thaimaahan

Viesti Kirjoittaja terox »

1 kk on max
bagger
Viestit: 655
Liittynyt: 3.11.2010 14:34

Re: Lääkkeitä mukaan thaimaahan

Viesti Kirjoittaja bagger »

Mille lääkkeille?
Vastaa Viestiin