auttakaa aloittelijaa! :), reissu lähestyy!

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Vastaa Viestiin
sannukka81
Viestit: 8
Liittynyt: 7.3.2005 22:43

auttakaa aloittelijaa! :), reissu lähestyy!

Viesti Kirjoittaja sannukka81 »

Olemme matkaamassa Thaimaahan 30.-12-20.1.2006. Aikaa on siis kolme viikkoa, mutta matkasuunnitelma on aika auki. Meillä on kaksi "aluetta" joista olemme olleet kiinnostuneita. Koh Samuita ympäröivä alue ja Phuketia ympäröisä alue. Vaikka nuori pariskunta olemmekin, haluamme lomaltamme lähinnä rantoja ja rauhaa, ei biletystä eikä ryypäämistä. Vinkkejä siis tarvittaisiin, jotenkin loman suunnittelu täältä Suomesta käsin on niin vaikeaa kun aiempaa Thaimaa kokemusta ei juuri ole... :cry:


Reissua on nyt mietitty ja ollaan tultu siihen päätökseen ettei varmaankaan kannata lähteä sekä Phuketin että Koh Samuin suuntaan vaan jompi kumpi "alue" on valittava.(aikaa on kuítenkin vain se kolme viikkoa) Ostettiin Lehtipuun kirja ja sen lisäksi olemme yrittäneet imeä mahdollisimman paljon infoa tältä palstalta.

Olen tuntenut pienen ahdistuksen sydämessä kun tuntuu, että aina kun keksin jonkun kivan kohteen niin luen joko kirjasta tai palstalta kuinka "ylirakennettu ja täynnä ihmisiä" saari/paikka on. Tiedän, että matkustusajankohtamme ei ole rauhaa haluavalle paras mahdollinen, mutta...

Osaako kukaan suositella esimerkisi koh samuin alueelta mukavia ja rauhallisia saaria? Luontoa saisi olla mahdollisimman paljon ja tekemistä tietysti muutenkin saisi löytyä. Onko Koh Phangan sellainen saari? Vai onko se enemmänkin biletyspaikka? Olisiko muita ehdotuksia? Koh Chang? Äärimmäisen paljon arvostettaisiin omaa ilmastoitua bungalowia meren rannalla.

Emme ajatelleet varata etukäteen minkäänlaista majoitusta vaan luotamme siihen että myös sesonkiaikaan saarilta löytyy majoitusta. Mahdankohan olla oikeassa?
Avatar
tier
Setämies
Viestit: 272
Liittynyt: 4.1.2005 21:27
Paikkakunta: West Hampton

Viesti Kirjoittaja tier »

Etelä Thaimaassa en oo vielä ehtinyt käymään mutta sieltä koh changilta löytyy rauhaa, kaunista luontoa ja tarvittaessa myös iltameininkiä, muitakin aktivitteetejä on.8)

Tosin chang on kohtalaisen kaukana samuista ja phuketista mutta ilmaputkellahan pääsee. :D

Siellä koh phangan saarella on tuolla ajankohdalla fullmoon partyt ja silloin ei ainakaan rauhaa taida pahemmin olla. :roll:
Avatar
AKo
Viestit: 113
Liittynyt: 13.2.2004 0:50

Viesti Kirjoittaja AKo »

Tuolta Ko Phanganilta löytyy rauhaa aivan varmasti jos haluaa eli ei ole pelkkä bilesaari. Viime keväänä tuli viihdyttyä Thong Nai Pan Yai -rannalla ja oli rauhallista. Vielä rauhallisempiakin rantoja löytyy saaren pohjoisosasta.

Samuilla onkin sitten jo paljon enemmän elämää, mutta siellä kannattaa käydä ainakin Sibeliuksessa luultavasti Thaimaan parhaalla pippuripihvillä. Ja Sibeliuksen Mikolta löytyy varmasti vinkkejä Phanganin rannoista.
Avatar
Teemu.th
Viestit: 139
Liittynyt: 9.2.2005 19:34
Paikkakunta: Phuket
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Teemu.th »

menkääpä phukettii vaikka kata biitsille ja siitä vaikka osaks aikaa phi phille :) löytyy rauhaa ja tarvittaessa myös elämää
Nicky
Viestit: 1283
Liittynyt: 16.12.2003 19:17

Viesti Kirjoittaja Nicky »

Kannattais vaikka miettiä Koh Samui-Koh Phangan-Koh Tao vaihtoehtoja. Muutamia päiviä kussakin. Lautat liikkuu sujuvasti saarelta toiseen. Samuilla vilkkain yöelämä, Taolta löytyy sitten taas rauhallisempaa lomanviettoa (vielä) :lol:
Avatar
pak wan
Mr Khiiniau
Viestit: 6605
Liittynyt: 24.3.2004 13:52

Viesti Kirjoittaja pak wan »

jos palstalta ei oo vilä kaikkea lukenu niin
hakua ja hakusanoiksi.

koh and samui (aika turristipainoteinen chaveng beack thaimaan teneriffa)

phuket (iso hyvät beachit ..etäisyydet isot)

krabi (luonto, saaret, maisemat....pitkähäntäveneillä saarille ja
sukeltelemaan)

koh and tao (rauhallisempaa ranta elämää..sukelluksia)

koh and chang (eri suunta lähellä kambotseaa ..kaunista hyvät beachit
uintia..sukellusta)

chiang and mai (pohjois thaimaa ei merta mutta muuten
kaunista erillaista halpaa ja joki löytyy
vaikka bambuveneellä jokea alas)

-pak wan
Fred

Viesti Kirjoittaja Fred »

Kyllähän kolmessa viikossa ehtii näkemään kummatkin alueet, jos lentää vaikka suoraan Bangkokista Phukettiin. Käy sieltä käsin retkellä vaikka Phi Phillä tai Krabilla ja sen jälkeen riittää vielä pari viikkoa aikaa viettää Samui-Phangan akselilla. Samuilla ja Phanganilla mopo alle ja kartta käteen ja etsimään mielenkiintoiselta tuntuvia paikkoja niin varmasti löytyy rauhaa sitä hakevalle.
Avatar
Sifu
MDMC
Viestit: 1003
Liittynyt: 25.12.2003 15:34
Paikkakunta: Pattaya

Viesti Kirjoittaja Sifu »

Teemu.th kirjoitti:menkääpä phukettii vaikka kata biitsille ja siitä vaikka osaks aikaa phi phille :) löytyy rauhaa ja tarvittaessa myös elämää
Jos 3 viikkoa aikaa, niin tää on mustakin ihan riittävä vinkki. :P
Safir
Viestit: 55
Liittynyt: 9.9.2005 0:17
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Safir »

Teillä kuulostaa olevan ihan samat ongelmat kun meilläkin. Eli ensimmäinen kerta Thaimaassa ja nuo 2 samaa aluetta meitäkin kiinnostaa. Kaiken pähkäilyn jälkeen päädyttiin Phuketin alueeseen (Katalle majoitumme ainakin joksikin aikaa) ja ajateltiin sitä tutkiskella (ajalla 13.1-23.1, muun ajan vietämme Bangkokin alueella).

Katsellaan kuinka paljon saamme siitä irti, seuraavalla kerralla (olen jo päättänyt että toistekin mennään) kenties sitten Samuin aluetta...

Toivottavasti löydätte sopivan ratkaisun ja jos päädytte johonkin missä ei viihdy niin ei muuta kun paikkaa vaihtamaan, vaihtoehtoja varmaankin riittää...

Hyvää reissua teille!
sannukka81
Viestit: 8
Liittynyt: 7.3.2005 22:43

päätös

Viesti Kirjoittaja sannukka81 »

Päädyttiin Koh Taon saareen. Nyt on hakusessa enää vain majoitus. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan!!! Olisi loistavaa jos tietäisi jo etukäteen minne on menossa.
masa r
Jätkä
Viestit: 908
Liittynyt: 17.12.2003 20:57

Viesti Kirjoittaja masa r »

Toi Lehtipuun kirja kuitenkin hyvä olla mukana,reissaillessa tulee usein kysymyksiä joita on mahdoton ennakoida niin kätevää katsoa kirjasta mitä vaihtoehtoja on.Foorumeilla ja vastaavilla palstoilla kertoillaan paikoista joissa kirjoittajat on oleilleet ja onhan se luonnollista monet mielistyy johonkin paikkaan ja suosii sitten niitä,ja noita kun tarpeeks sattuu samasta paikasta postailemaan niin joku "arska" oivaltaa että "hei sehän on tyristirysä" jne.Tavallaanhan kaikki suositummat matkailukohteet on turistirysiä kun turistit niitä suosii ja sillä suosivat kun niissä on helppoa ,viihtyisää ja turvallista olla ja yleensä myös kilpailu pitää hinnat kohtuullisina. Thaimaata matkailukohteena kun ei voi suoraan verrata mihinkään ,se on niin omanlaisensa ja pysyy Thaimaana kirjoitetaan siitä mitä tahansa.Sanoisin että älkää muodostako ennakkomielikuvaa Thaimaasta lomakohteena,kaikkein paras jos osaa mennä sinne mikä näyttää mukavalta ja jos tulee pettymys niin sitten tulee,mutta omakohtaista kokemuta karttuu.Sitäkään ei muuten saa.
Mulla on reissussa tapana jättää suunnitelmat paikanpäällä tehtäviksi,jos ei paikka miellytä niin vaihdan samantien ,Thaimaassa kun päivässä pääsee mihin tahansa :D
Vastaa Viestiin