marraskuun lopulla-koh samui vai pattaya+koh samet?

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Vastaa Viestiin
tepa
Viestit: 6
Liittynyt: 22.2.2005 22:28

marraskuun lopulla-koh samui vai pattaya+koh samet?

Viesti Kirjoittaja tepa »

eli marraskuun lopulla lennot Thaimaaseen varattu. Koh samuille mielittäs, mut taitaa olla siellä silloin sadekausi pahimmillaan? Vai millaisia kokemuksia on? Olisiko siis järkevämpää valita esim. pattaya ja sit muutama yö koh sametilla tai jollain muulla saarella. Pariskuntana ollaan reissuun lähössä ja jos pattayalla mennään, niin ilmeisesti jomtien rantaan hotelliin..siellä ilmeisesti on rauhallisempia hotelleja? Onko hotellisuosituksia sieltäpäin? :)
Avatar
pak wan
Mr Khiiniau
Viestit: 6605
Liittynyt: 24.3.2004 13:52

Viesti Kirjoittaja pak wan »

tässä hyvä ja edullinen vaihtoehto

http://www.thaiklupi.fi/foorumi/viewtopic.php?t=3816

-pak wan
Avatar
BlackMike
ATM
Viestit: 19209
Liittynyt: 15.12.2003 11:23

Viesti Kirjoittaja BlackMike »

Itse valitsisin Pattayan + Koh Sametin noista kahdesta vaihtoehdosta, perustelut:

Pattayalla hyvät shoppailumahdollisuudet, loistavat muonituspalvelut sekä on tarjolla ainakin riittävästi laadukkaita räätäleitä, hierontapaikkoja yms. Koh Samet on noin tunnin automatkan päässä ja sitten vielä tovi veneellä, reissut edullisia. Automatka 150 bahtia (3 euroa) per nenä minibussilla hotellin edestä lauttarantaan esim. Malibu Travelilla jolla on parikin toimistoa Pattayalla. Jos saarelle haluaa, niin se toki onnistuu myös Koh Larnille, johon pääsee kätevästi veneellä hyvinkin pikaisesti jos on tarvis, venematkaa tulee pikaveneellä reilu 15-20 minuuttia per suunta. Perillä vesi kirkasta ja ranta ihan ok.

Samuiltakin löytyi ainakin yksi mukava ranta jossa ei liikaa porukkaa ja hiekka sopivan hienojakoista, mutta sitten tuo liikkuminen, shoppailut yms. hintatasosta puhumattakaan, niin kuten sanoin, niin itselleni tuo olisi helppo valinta. Pattayalta tekee myös päivän kahden reissuja mukavasti lähiympäristöön ja sitten onkin jo paljon nähtävää.
tepa
Viestit: 6
Liittynyt: 22.2.2005 22:28

Viesti Kirjoittaja tepa »

Kiitos vastauksista! Pattayalta nyt hotelli varattu jomtien rannalta. Lähisaarista vois ainakin tos koh Larnin katsastaa, kun sinne niin lyhyt matka. Nyt onkin jo matkakuume kova, pari viikoa vielä täällä vesisateessa oloa ja sit lähtö lämpimään. 8)
Avatar
khaosaming
Viestit: 2590
Liittynyt: 4.1.2005 7:39
Paikkakunta: TRE-Trat

Re: marraskuun lopulla-koh samui vai pattaya+koh samet?

Viesti Kirjoittaja khaosaming »

tepa kirjoitti:eli marraskuun lopulla lennot Thaimaaseen varattu. Koh samuille mielittäs, mut taitaa olla siellä silloin sadekausi pahimmillaan?

Vai millaisia kokemuksia on? Olisiko siis järkevämpää valita esim. pattaya ja sit muutama yö koh sametilla tai jollain muulla saarella.
-----------------------------------------------------
Tai vaihtoehtoisesti Pattaya+Ko Chang. Verrattavissa Samuihin, kuitenkin lähellä kuin Samet. Kolme päivää riittää käyntiin. Bussilla Tratiin ja lavataksilla Laem Gnopiin tai Ao Thammachatiin. Paras ajankohta alkaa juuri marraskuusta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ko_Chang
Avatar
MrTravkin
"Riisikeppimode"
Viestit: 9926
Liittynyt: 14.4.2004 15:08
Paikkakunta: Espoo

Re: marraskuun lopulla-koh samui vai pattaya+koh samet?

Viesti Kirjoittaja MrTravkin »

khaosaming kirjoitti:Tai vaihtoehtoisesti Pattaya+Ko Chang. Verrattavissa Samuihin, kuitenkin lähellä kuin Samet. Kolme päivää riittää käyntiin.
Olen jyrkästi eri mieltä kolmen päivän riittävyydestä Koh Changilla käyntiin. Molempiin suuntiin menee matkaan aina käytännössä koko päivä, joten perillä oloon ei jää kuin yksi päivä. Varaisin vähintään 5 päivää ja viikko on enemmän kuin tarpeeksi jos haluaa tehdä muutakin kuin maata rannalla.
Avatar
BlackMike
ATM
Viestit: 19209
Liittynyt: 15.12.2003 11:23

Viesti Kirjoittaja BlackMike »

Mielestäni yhdessäkin päivässä on tarpeeksi Changia, tosin makuja on monia, käyhän moni esim. Samuillakin.
Avatar
KePattaya
Viestit: 4820
Liittynyt: 25.9.2004 12:45

no

Viesti Kirjoittaja KePattaya »

Changia Samuilla tekis kyllä terää
Koukku
Viestit: 1828
Liittynyt: 20.1.2004 20:46

Viesti Kirjoittaja Koukku »

"Mielestäni yhdessäkin päivässä on tarpeeksi Changia", joten otan Singhaa :shock: ja jatkan päivää!! :-D

Koukku 8)
hopo60
Viestit: 253
Liittynyt: 12.9.2005 13:22
Paikkakunta: kokkola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja hopo60 »

samuilla sadetta changilla rahastusta ja pattis numero 1
jes
Avatar
jiixx
Banglaroad Spiderman
Viestit: 271
Liittynyt: 1.12.2004 15:37
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

pattaya-koh samet

Viesti Kirjoittaja jiixx »

Meneekö Sametille lautta vai jotain pikaveneitä?

Eli onko ihan hullu idea lähtee mopolla ko. reissulle pattikselta :?:
Avatar
BlackMike
ATM
Viestit: 19209
Liittynyt: 15.12.2003 11:23

Viesti Kirjoittaja BlackMike »

Kyllä sinne näkyy monikin mopoilla ja autoilla menevän. Mopotaksarit ja muutkin kun näkevät farangin tuollapäin ajelemassa, niin ovat välittämästi näyttämässä 'seuraa' merkkejä ja ajavat edellä/perässä, eli ovat selkeästi provikan perässä jos ostat heidän suosittelijaltaan kuljetuksen saarelle. Eli ei tuo ihan tuulesta temmattu idea ole, muistaa vain ajella rauhakseen ja tulee vaikka sitä vanhempaa (lue: pienempää tietä) Pattayalta, eli lähtee sukhumvitiä itään.
Avatar
MrTravkin
"Riisikeppimode"
Viestit: 9926
Liittynyt: 14.4.2004 15:08
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja MrTravkin »

Sametin "lautat" 50bht/suunta ovat itseasissa pieniä laivoja jotka lähtevät Ban Phestä aina kun on riittävästi matkustajia sisällä. Niihin laiturilta joutuu yleensä tekemään melkoisia voimistelu- ja pujotteluliikkeitä, kansi saattaa olla pari metriä laiturin kanne alapuolella, usein joutuu myös menemään muutaman paatin läpi, ja sama homma Sametin päässä. Voisi olla naurussa pitelemistä yrittää ujuttaa niihin mopo mukaan :lol: Ja itse saarellahan ei tavallisella mopolla tee mitään, mönkijä ja oikea enduro käyttökelpoisissa niillä poluilla. Ja mihinkäs jättäisit mopon turvaan mantereelle että on paikalla kun palaat ? Suosittelen ehdottomasti pikkubussikuljetusta, 150bht maksaa per suunta.

Pikaveneitä menee myös, hinta riippuu mille rannalle, kuinka iso vene ja montako henkeä veneessä, 300-1500bht/hlö. Pikaveneellä mennessä yleensä säästää kansallispuistomaksun 200bht per falangi ja 20bht per thai.
Avatar
iho
Reppumatkaaja
Viestit: 1012
Liittynyt: 15.12.2003 22:45
Paikkakunta: Jpää

Viesti Kirjoittaja iho »

Itse ottaisin Pattaya+Koh Chang yhdistelmän. Samet oli ainakin minun mielestäni aika tylsä paikka, tai no jos haluaa vain löhöillä niin sopii hyvin siihen.
Siellä ei mielestäni pahemmin mitään aktiviteettejä ollut ja aika hiljaista oli iltaisin, ellei omaa rymyämistä lasketa tuohon mukaan.
Changilla sen sijaan riitti kaikenlaista puuhaa päivisin ja toimintaa löytyi.

Löytyi muuten yksi kuva lautasta poistumisen vaikeudesta. Tuossa joutui kävelemään tuon lankun yli ja aallokko oli sinä päivänä melkoinen, se teki poistumisesta erittäin hankalaa.
Mukana oli perhe jolla oli sylivauva ja vauvan rannalle saaminen oli aikamoinen näytelmä. Lasta pidettiin kiinni kainaloista ja ojennettiin tuolta paatista laiturille, onnistui muistaakseni kolmannella kerralla(kertaakaan ei onneksi tippunut) ja rannalla jännitysnäytelmää seuraavat uskalsivat taas hengittää.
Niin lisätään vielä että, lautta heilui tuossa kuvan otto hetkellä ylös alas noin puoli metriä ja loittoni välillä noista rappusista.
Kuva
Vastaa Viestiin