Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Caledonian
Viestit: 19
Liittynyt: 17.9.2017 18:41

Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja Caledonian »

Moro siellä!

Olen tässä lukenut näitä keskusteluja täällä ja huomannut, että porukalla on tietoa Thaikuista paljon, yllätys kun kyse Thaimaa palstasta :). Myös moneen asiaan vastauksen saa ja olen saanutkin jo, kun kahlannut näitä keskusteluja läpi. Silti ajattelin, että ehkäpä jotkut kokeneemmat voisi antaa muutamat vinkit alla oleviin kysymyksiin. Tiedän että näitä on täällä varmasti käyty läpi lukemattomia kertoja, mutta sitä vartenhan tämmöiset keskustelupalstat on hyviä, että täällä voi ihmiset kysellä näitä asioita myös erikseen. Eli olen kyllä lukenut tätä palstaa, mutta katsotaan saisiko tässä apua ihan tälleen ”henk.koht” myös. Iso kiitos jo etukäteen kaikille jotka viitsii vähän jeesata! :)

Ollaan lähdössä Helmikuun 2018 alussa kahdeksi kuukaudeksi reppureissulle Thaimaaseen ja ehkä Kambodzaan. Olemme ensikertalaisia kauko-idässä ja muutenkaan ei ole tullut oikeastaan reppureissattua kun snadisti Baltiassa. Olemme aikuisia (m-n, aviopari), bilettäminen ei kiinnosta, luonto, kulttuuri, nähtävyydet, uudet kokemukset ja paikat kyllä. Myös pari viikkoa jossain paratiisisaarella olisi mahtava ja tarkoitus viettää.


1. Mites viisumi asiat. Jos oikein olen ymmärtänyt viisumi kannattaa hoitaa Thaimaan lähetystön kautta Suomessa? 60 päivän viisuminhan saa kyllä, vai mitä? Tarviiko siihen olla joku hostellin tai hotellin varaus missä aikoo majoittua, emme luonnollisesti tiedä missä olemme tätä aikaa etukäteen? Muutaman eka päivä olisi tarkoitus olla Bangkogissa mihin lennot menee, tämän paikan voi toki varata etukäteen jos sikseen , eli riittääkö se siihen?

Mitä halpaa majoitusta suosittelisitte Bangkogissa, olisi mukava jos voisi ihan kirjaimellisesti sanoa paikan nimen. Hintataso pitää olla halpa, emme kaipaa luksusta, mutta turvallisuutta kyllä, eli ei mistään ”vaarallisilta” alueilta. Tästä tuli mieleen, onko Bangkogissa alueita mihin ei kannatta lähteä pyörimään?

2. Koska olemme ensikertalaisia, ei ole oikein sinänsä merkitystä mihin suuntaan sieltä jatkamme matkaa. Mihin suuntaan te kokeneemmat reissaajat suosittelisitte lähtemään Bangkokista? Esimerkiksi niin, että matkaisi halvalla bussilla tai junalla paikasta toiseen missä olisi aina jotain päiviä , niin ettei tarvitsisi istua kymmeniä tunteja putkeen ainakaan bussissa. Voisi hyvin toimia, että matkaisi kaupungista tai kylästä toiseen missä olisi aina muutaman päivän ja lopulta päätyisi johonkin ”paratiisi” saarelle. Tämä matka saarille voi hyvin kestää vaikka viikon tai pari. Eli mitä silloin kandeisi sisällyttää siihen. Tosiaan olisimme enemmän kuin kiitollisia jos ihmiset pystyisi vinkkaamaan myös halpoja ja turvallisia majapaikkoja. Kuhan oven saa lukkoon ja vessa edes löytyisi tämä riittäisi. (ilmeisesti kannattaa ottaa oma riippulukko mukaan ovia varten? )


3. Mihin saarelle tai saarille kannattaisi sitten lopulta mennä, missä voisi viettää 2-3viikkoa. Vai olisiko järkevämpi mennä muutamalle eri saarelle missä viettäisi sitten viikon ja viikon? Tässäkin jos ihmiset voisi suositella omien kokemuksien perusteella saarien lisäksi myös halpoja ja mukavia majapaikkoja olisi mahtavaa. Tässäkin kiehtoisi enemmän rauhallisuus, luonto, huimat maisemat, chilli meno , ei biletys. Saarella/saarilla olisi mahtava ainakin jotain öitä viettää rannalla tai miksei jossain viidakossa bungalowissa. Oikeastaan tämä on pakko kokea, jos ei ole hirveän kallista. Onko bungalowia mahdollista sniidulla budjetilla ylipäätään saada? Tarkoitan 5-15€ yö.


4. Thaimaan turvallisuus. Eikös siellä ollut vallankaappaus tuossa joku vuosi sitten, vaikuttaako tämä turvallisuuteen siellä? Luin myös ulkoministeriön sivuilta, että poliisien huijaus yritykset on lisääntynyt paljon? Epäilyttää hieman maa, missä ei voi poliisiin luottaa vai voiko? Ehkä isoin painajainen maailmassa olisi joutua syyttömänä johonkin pidätetyksi, lavastuksen tjms takia ja kiristetyksi. Vai onko nämä urbaania legendaa? Onko hyvin käyttäytyvälle ja paikallisia tapoja kunnioittavalle ihmiselle vaaraa Thaimaassa, tarkoitan sen enempää kuin vaikka Helsingin keskustassa? Onko alueita mihin ei kannatta missään nimessä mennä? Miten varmistua, ettet tule huijatuksi? Jos sinua yritetään vedättää kannattaako hymyillä ja maksaa ja antaa asian olla ? Onko jotain mitä ei kannatta tehdä, mikä ei välttämättä tule Suomalaiselle mieleen, enkä nyt puhu huumeista jne? Koska emme tule käyttämään huumeita, eikä alkoholia, saatika maksullisia naisia/miehiä. Jostain syystä kun luin yhtä thaimaa palstaa ja sieltä ”Thaimaan turvallisuus” ketjua, siitä sai aika turvattoman kuvan kyseistä paikasta, eikä vähiten poliisien epäreilun toiminnan takia, tai sitten siellä liioiteltiin tätä asiaa. Tosin ymmärrän kyllä, että jos yhdelle miljoonasta käy huono tuuri, ei se tee paikkasta turvatonta, lähinnä eniten kuumottaa toi mahdollisesti poliisien lavastus ja kiristys meininki, silloinhan olet täysin niiden armoilla ja istuminen jossain thaimaan vankilassa syyttömänä olisi kauhein painajainen mitä tiedän. Tämä kuulostaa varmasti hieman ”hysteeriseltä” pelolta, mutta oikeasti itselleni tämmöinen on ehkä se pelottavin asia maailmassa, jokainen pelkää yleensä jotain… Mietin vain onko järkeä lähteä maahan, missä tämmöinen voisi jopa olla mahdollista, vaikkakin ymmärrän että mahdollisuus varmasti häviävän pieni, mutta pelko mikä pelko. Joten onko näissä kauhutarinoissa perää, että syytön joutunut pidätetyksi ja jopa linnaan? Miten varmistua että näin ei varmasti tapahdu?


5. Raha. Olemme budjetoineet 2000-3000€ tälle 60 päivän reissulle, siis yhteensä kahdelle. Tämä tarkoittaisi n. 30€ päivä budjettia se pitää sisältää majoituksen ja ruuan. Olemme varautuneet elämään vaatimattomasti, eikä tämä ole ongelma. Ruuaksi maistuu varmasti paremmin kuin hyvin paikallinen katuruoka ja kaupoistakin varmasti saa ostettua ruokaa. Eli onko budjetti reppureissulle riittävä, jos on valmis elämään vaatimattomasti? Toinen osapuoli on kasvissyöjä, mutta tämä tuskin tuottaa ongelmaa kauko-idässä? Vai tuottaako? Paljon on hyvä olla ns. hätävarana tilillä jemmassa? Luonnollisesti otamme matkavakuutukset mitkä kattaa sairaalaa jne kuviot. Miten ylipäätään te jotka pidempiä aikoja olette olleet, olette järjestänyt rahan kanssa pelaamisen? Olen itse suunnitellut, että nostaisi aina käteistä enintään viikon tarpeisiin ja muuten rahat kortilla, automaattejahan tuolta löytyy hyvin eikös? Kaksi korttia mihin jakaa rahat ja tietysti pankkitunnukset mukaan. Missä pidätte rahoja, onko joku rahavyö liioittelua ja lähteekö se anyway jos sut ryöstetään? Eli riittääkö kahdelle n. 30€ päivä budjetti, niin että se sisältää majapaikan. Olen miettinyt että majapaikka olisi 5-15€ ja loput sitten ruokaan jne. Matkustamiseen menee tietysti mutta olemme valmiita menemään paikasta toiseen busseilla ja junilla (autoa emme vuokraa, skootterin nyt voisi tapauskohtaisesti jossain rauhallisessa paikassa vuokrata, päiväksi tai pariksi), nämä käsittääkseni suht huokeita. Tietysti jonain päivinä voi käyttää enemmän ja sniiduilla sit toisina jne. Onko mahdollisuuksia selvitä esim 2000€ 2 kk kahden Thaimaassa?


6. Jos menemme tämän kahden kk aikana myös Kambodzaan, pääsemmekö samalla viisumilla takaisin Thaimaaseen? Jos ei, niin saako uuden viisumin rajalta, kun palaa Thaimaaseen, vaikka on oleskellut siellä jo aikaisemmin? Kambodzaa saa ilmeisesti helposti ja ilman sen suurempaa säätöä viisumin rajalta? Mihin paikkoihin suosittelette Kambodzassa menevän? Ankor Wat on tietysti paikka mikä on pakko nähdä, jos sinne menee, eli siihen suuntaa voisi Kambodzan matka viedä. Kambodzassa voisi viettää esim 2-3 vk. Toisaalta olisiko fiksumpi viettää koko 2 kk esim Kambodzassa vs Thaimaassa, sieltä löytyy varmasti myös näitä paratiisisaaria yms. Mites hintataso, jos on valmis elämään sniidusti, onko kalliimpi kun Thaimaa? Onkohan Kambodza rauhallisempi, kivempi ja turvallisempi kuin Thaimaa näin ylipäätään?


7. tulee varmasti vielä muitakin kysymyksiä mieleen myöhemmin. Itseasiassa heti yksi, miten Thaimaassa suhtaudutaan tautointeihin ja koruihin? No korut on helppo riisua ja pois ja jättää kotiin, mutta tatuointeja ei. Toisaalta siellä käy niin paljon turisteja että luulisi ettei ole mikään ihmettelyn aihe, mutta esim miehellä jos ja kun haluaa mennä katsomaan temppeleitä ja muita pyhiä paikkoja, pitääkö tatuoinnit peittää vaatteilla? En halua olla epäkunnioittava, joten ihan tämänkin takia ja osassa tatuoineissa näkyy vielä tissejä jne..

Vielä kerran iso kiitos jos viitsitte vastailla, vaikka varmasti näihin saatu vastailla täällä lukemattomia kertoja. Haluisin vaan yhden "tietopaketin" asioista mitkä meillä herättää kysymyksiä, jokaisella kun on vähän aina eri kysymykset ja siten ei vastaukset ihan välttis sovi just niihin asioihin mitkä omaa mieltä askaruttaa, jne. Voipihan näistä vastauksista olla muillekin hyötyä tai muuten vain mielenkiintoista lukea tai keskustella.

Ps. laitoin saman viestin aikaisemmin pallontallaajien foorumille, mutta se ei ottanut oikein tuulta purjeisiin, niin katsotaan jos täällä saisi paremmin vastauksia, kun on ihan pelkka Thaimaa palsta :)
Avatar
Matkaaja25
Downshiftaaja
Viestit: 17730
Liittynyt: 3.5.2007 21:48

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja Matkaaja25 »

En jouda nyt vastaamaan pitkän kaavan mukaan, mutta lyhyesti: Bangkokissa voi pyöri missä vaan, ei ole mitään erityisen vaarallisia kaupunginosia. Mm. Khao san roadin lähellä on paljon reppureissaajia ja halpaa majoitusta tarjolla.

Kasvinruoan saannin kanssa voi tulla ongelmia. Vaikka kasviksia saisikin tilattua niin niiden seassa voi olla mausteenna esim. kalakastiketta. Ei ole ihan yksinkertaista saada huonosti englantia puhuvalle katukojun pitäjälle kerrottua, että ei mitään eläinperäistä kiitos. Kannattaisi ehkä tehdä joku lappu jossa toiveet lukee thaikuksi.

Budjetti vaikuttaa riittävältä sillä oletuksella, että tosiaan tyydytte vaatimattomaan elämään. Jos nyt halpa majatalo kelpaa niin olen joskus majoittunut lyhyempiä pätkiä paikassa nimeltä Ton Aor Place. Sieltä saa kohtalaisen huoneen ilmastoinnilla, televisiolla ja omalla kylpyhuoneella noin 700 bahtiin eli noin 18 eurolla yö. Paikka on lyhyen kävelymatkan päässä metroasemalta ja ihan vieressä on tarjolla mm. katuruokaa sekä 7/11. Paikka on turistialueiden ulkopuolella, mutta sinne kyllä pääsee metrolla alle 10 minuutissa. Parin-kolmen pysäkin etäisyydellä on myös erinäistä isompaa ulkoilmamarkettiä sekä ostoskekuksia. Tämä tosin ei sijaitsi ko. Khao san roadilla vaan Ratchadapisekillä. Halvempaankin majaa kyllä löytyy, mutta silloin saattaa jo joutua luopumaan ilmastoinnissa ja huonommassa tapauksessa myös omasta kylpyhuoneesta. Omien kokemuksieni mukaan ne yöpymiskelpoiset huoneet alkaa jota kuinkin 500-600b luokasta ylöspäin. Sen alle on ollut tarjolla lähinnä lääviä. Enkä ole mitenkään erityisen vaativa majoituksen suhteen. Jos mahdollista niin yrittäisin teinä kaivaa jostain hieman lisää budjettia, ettei tarvitse majoittua missään 5 euron majapaikoissa. Tuolla voi joutua johonkin jaettuun 10 hengen huoneeseen eikä se ainakaan minusta kuulosta mitenkään hyvältä.
Caledonian
Viestit: 19
Liittynyt: 17.9.2017 18:41

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja Caledonian »

Kiitos kovasti! :) Mitäs mieltä sie olet tuosta turvallisuus asiasta? Ehkä olen snadisti turhan pelokas, mutta jostain syystä tämä asia vähän vaivaa. Ei ehkä olisi pitänyt katsoa mitään "kiipelissä ulkomailla" yms sarjoja ja lukea netistä aiheesta, kunnon kauhutarinoita. Toki oletan, että 99,9% ihmisistä on ollut oikeasti syyllisiä tai toivon, eikä poliisin lavastamia. Ulkominsterin sivuillakin mainittiin tosiaan, että poliisit saattaa tehdä jotain olemattomia tarkastuksia...

Mielellämme luemme enemmänkin kommentteja ja vastauksia. Tietysti ei tarvitse jokaiseen kohtaan vastata, vaan jos löytyy infoa ja vinkkejä vaikka vaan yhteen juttuun, sekin jeesaisi kovasti. :)
Avatar
Matkaaja25
Downshiftaaja
Viestit: 17730
Liittynyt: 3.5.2007 21:48

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja Matkaaja25 »

Bangkok on varsin turvallinen suurkaupunki. Turvallisesti voi liikkua oikeastaan missä vaan ja milloin vaan. Toki nyt ei kannata markkinoida itseään pimeällä syrjäisellä kujalla kultaketjut kaulassa aamuyöstä... Varmasti joskus on joku syytön joutunut kärsimään jonkun lavastuksen takia, mutta mahdollisuus joutua tälläiseen on varsin pieni. Itse olen vajaan kymmenen talven aikana joutunut muutaman kerran poliisin ratsiaan, mutta niistä on aina jatkettu matkaa ilman sen suurempia ongelmia tai lavastuksia. Kerran poliiisi vei minulta tuhat bahtia tavaroitani penkoessa. Jos jotain tälläistä säätöä tulee niin kannattaa niellä ylpeytensä ja luopua siitä pienestä rahasummasta. Mutta ei nämäkään pienet ongelmat mitään päivittäisiä, viikottaisia tai edes kuukausittaisia ole. Itse olen viimeksi tainnut joutua ratsiaan joskus 2012 hujakoilla. En olisi asiasta huolissani.
Avatar
rampas
Mr. Two Shots
Viestit: 9662
Liittynyt: 5.9.2010 20:20
Paikkakunta: Stadi

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja rampas »

Caledonian kirjoitti:Kiitos kovasti! :) Mitäs mieltä sie olet tuosta turvallisuus asiasta? Ehkä olen snadisti turhan pelokas, mutta jostain syystä tämä asia vähän vaivaa. Ei ehkä olisi pitänyt katsoa mitään "kiipelissä ulkomailla" yms sarjoja ja lukea netistä aiheesta, kunnon kauhutarinoita. Toki oletan, että 99,9% ihmisistä on ollut oikeasti syyllisiä tai toivon, eikä poliisin lavastamia. Ulkominsterin sivuillakin mainittiin tosiaan, että poliisit saattaa tehdä jotain olemattomia tarkastuksia...

Mielellämme luemme enemmänkin kommentteja ja vastauksia. Tietysti ei tarvitse jokaiseen kohtaan vastata, vaan jos löytyy infoa ja vinkkejä vaikka vaan yhteen juttuun, sekin jeesaisi kovasti. :)


Mielestäni Thaimaa on oikein turvallinen, itse en ainakaan ole kokenut oloani ikinä turvattomaksi. Jossain siellä Etelä-Thaimaassahan taitaa joskus pommit paukkua, siis aivan etelä rajalla.

Yöllä liikkuminen sivukujilla yksin tietenkin harkinnan mukaan missäpäin maailmaa tahansa.

Skootterin vuokraukseen autoliitosta kansainvälinen ajokortti, muuten olette pulassa jos sattuu onnettomuus.

Omaan korvaankin budjetti kuulostaa hyvin pieneltä mutta pärjäähän sillä jos vähän sniiduilee :)
Tämän viestin lähetti **** joka on hylkäyslistallasi, paina tästä nähdäksesi viestin.
Avatar
MrTravkin
"Riisikeppimode"
Viestit: 7189
Liittynyt: 14.4.2004 15:08
Paikkakunta: Espoo

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja MrTravkin »

Viisumia ette tarvitse jos ajoitatte Kambodzassa käynnin reissun keskelle koska saapuessa saa 30 päivän visa exemption leiman tai haette jostain immigrationista 30pv jatkon ennen ensimmäisen 30pv täyttymistä.

Kasvisruokailu katukeittiöissä on tosiaan hankala asia jos ei saa olla mitään eläinperästä mukana kuten Matkaaja jo kertoi koska suolan sijasta käytetään suolaukseen suolaista kalakastiketta ja osterikastikettakin lurautetaan usein sekaan. Kananmuniakin käytetään paljon kasvis- ja nuudeliruoissa.
Caledonian
Viestit: 19
Liittynyt: 17.9.2017 18:41

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja Caledonian »

Tosiaan tuo parisuhde on vegetaristi, eli ei vegaani. Mutta joo, eiköhän tuo kalakastike nyt mene, voipi toden totta olla muuten aikamoista säätöä safkan kanssa.

Paljos muuten thaikuissa maksaa kaupassa safka, niin ja onko noissa majapaikoissa ja hostelleissa yleensä keittiötä tai mikroa tjms? Vai onko ihan tyhmä idea valmistaa välillä itse safkat, siis lähinnä tuleeko ylipäätää säästöä näin? Uskaltaako muuten syödä kaikkea, vai kandeeko välttää jotain, majoneesti, maitotuoteet vai voiko vedellä pelotta?

Sorry että hirvee kasa "hölmöjä" kysymyksiä, näitä tulee tod.näköisesti vielä lisääkin ja kiitoksia jo vastanneille. :)
Avatar
rampas
Mr. Two Shots
Viestit: 9662
Liittynyt: 5.9.2010 20:20
Paikkakunta: Stadi

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja rampas »

Caledonian kirjoitti:Tosiaan tuo parisuhde on vegetaristi, eli ei vegaani. Mutta joo, eiköhän tuo kalakastike nyt mene, voipi toden totta olla muuten aikamoista säätöä safkan kanssa.

Paljos muuten thaikuissa maksaa kaupassa safka, niin ja onko noissa majapaikoissa ja hostelleissa yleensä keittiötä tai mikroa tjms? Vai onko ihan tyhmä idea valmistaa välillä itse safkat, siis lähinnä tuleeko ylipäätää säästöä näin? Uskaltaako muuten syödä kaikkea, vai kandeeko välttää jotain, majoneesti, maitotuoteet vai voiko vedellä pelotta?

Sorry että hirvee kasa "hölmöjä" kysymyksiä, näitä tulee tod.näköisesti vielä lisääkin ja kiitoksia jo vastanneille. :)


Melko varmasti on maha sekaisin jossain vaiheessa söit sitten kaikkea mahdollista tai yrität jotain välttää. Kaikkea vaan rohkeasti syöden ja katukeittiön antimet ainakin itsellä toimii paremmin kuin hyvin!
Tämän viestin lähetti **** joka on hylkäyslistallasi, paina tästä nähdäksesi viestin.
Avatar
Matkaaja25
Downshiftaaja
Viestit: 17730
Liittynyt: 3.5.2007 21:48

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja Matkaaja25 »

Yleensä majapaikoissa ei ole kokkausmahdollisuutta, usein ei edes sellaisissa joissa ollaan kk-diileillä. Katuruoka on Thaimaassa halpaa, jostain marketeista kuten Tops saa myös valmiita lämpimiä ruokia, niin paikallista kuin jotain lasagneakin.
Avatar
Lipe
Viestit: 2131
Liittynyt: 21.9.2015 19:47

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja Lipe »

Matkaaja25 kirjoitti:Yleensä majapaikoissa ei ole kokkausmahdollisuutta, usein ei edes sellaisissa joissa ollaan kk-diileillä. Katuruoka on Thaimaassa halpaa, jostain marketeista kuten Tops saa myös valmiita lämpimiä ruokia, niin paikallista kuin jotain lasagneakin.

Juu. Eipä paljoa kummempaa viitsi kokata. Aamiaisen kyllä teen jos siihen on mahdollisuus. Kahvia, munia, juustoa, paahtista ja muroja/mysliä. Nuo kyllä taittuu ilman liettä joka tosiaan yleensä uupuu.
“Don’t criticize what you don’t understand, son. You never walked in that man’s shoes.”
sporthp
Viestit: 713
Liittynyt: 7.11.2008 22:04

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja sporthp »

Sniiduiluun auttaa jos tekee viikko tai kuukausi sopimuksia majoituksesta. Eli ei pysähdyksiä joka kaupunkiin.

Kaikki matkustus maksaa rahaa ja matkapäivien minimointi säästää hermoja. On rasittavaa koko ajan pakata rinkkaa ja kulkea rinkan kanssa etsien halpaa majoitusta.

Paikallista ruokaa muovituoli paikoista, itse tekemällä ei paljoa säästä.
Caledonian
Viestit: 19
Liittynyt: 17.9.2017 18:41

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja Caledonian »

Tuli tämmöinen videoblogi vastaan, kun googlailin miten reissata Thaimaassa pienellä budjetilla.

https://www.youtube.com/watch?v=OBIvPPSDMkw

Jos jotain tuollainen sniiduilu kiinnostaa, kuten mua :) En usko myöskään että reissustamme tulee sen takia jotenkin huonompi kun se että olisi taas paljon rahaa käytössä, en osaa ajatella ainakaan niin. Itseasiassa voi jopa olla ihan hauskaa seikkailufiilistä, kun joutuu funtsii vähän mihin rahoja pistää ja mihin ei. Tosiaan kuten sanoin, niin jollain 20-30€ per päivä olisi tarkoitus pystyä elämään. Tietty jonain päivinä voi käyttää enemmän, mutta noin keskiarvoisesti, tuolla pitäisi pystyä pärjää ja uskon että pärjääkin, vai mites lottoatte?
Avatar
rampas
Mr. Two Shots
Viestit: 9662
Liittynyt: 5.9.2010 20:20
Paikkakunta: Stadi

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja rampas »

Caledonian kirjoitti:Tuli tämmöinen videoblogi vastaan, kun googlailin miten reissata Thaimaassa pienellä budjetilla.

https://www.youtube.com/watch?v=OBIvPPSDMkw

Jos jotain tuollainen sniiduilu kiinnostaa, kuten mua :) En usko myöskään että reissustamme tulee sen takia jotenkin huonompi kun se että olisi taas paljon rahaa käytössä, en osaa ajatella ainakaan niin. Itseasiassa voi jopa olla ihan hauskaa seikkailufiilistä, kun joutuu funtsii vähän mihin rahoja pistää ja mihin ei. Tosiaan kuten sanoin, niin jollain 20-30€ per päivä olisi tarkoitus pystyä elämään. Tietty jonain päivinä voi käyttää enemmän, mutta noin keskiarvoisesti, tuolla pitäisi pystyä pärjää ja uskon että pärjääkin, vai mites lottoatte?


Se on tietysti vähän mitä hakee, varmaan pärjää vieläkin vähemmällä kun telttailee ja syö kupin riisiä päivässä :D Mutta 20-30€ päivä kahdelle sisältäen majoituksen ei ole kyllä häävi budjetti..

Siitä 20€ majoitukseen niin jää 400b päivälle kulutettavaa kahdelle. Ruoka muovituolipaikassa keskimäärin ehkä 60b per lärvä. Kahdesti päivässä kun syötte niin voitte ostaa vielä ison vesipullon 7elevenistä. Päivän kulkemiset tietysti kävellen koska budjetti ei anna myöten.
Tämän viestin lähetti **** joka on hylkäyslistallasi, paina tästä nähdäksesi viestin.
Caledonian
Viestit: 19
Liittynyt: 17.9.2017 18:41

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja Caledonian »

Ymmärrän, mutta tarkoitus tosiaan olisikin elää välillä säästellen ja välillä sit voi luonnollisesti käyttää enemmän. En usko, että tämäntakia menettää hirveästi. Toki voihan tuota budjettia nyt jollain kympillä nostaa , tämä n 30 € vaan ollut oma ajatus päiväbudjetista, ilman kokemusta asiasta. Tosiaan se taitaa olla tosi tiukka budjetti, mitä nyt täällä saanut vastauksia.. Joten pitää vähän funtsia ja laskea vielä, reissuun lähdetään jokatapauksessa. Jollain kybällä sitä päiväbudjetti vielä pystyy nostamaan, mutta ei hirveästi enempää. Meikäläiset viihtyy oikein mainioisti vaikka vain käppäillen ja ihmettellen uusia paikkoja. Myöskään julkiset kulkuneuvot ei ole mikään kirosana, jos mistään reiteistä ja aikatauluista nyt vaan tajuaa mitään, kun yllättäen ei osata sanaakaan paikallaista kieltä :) Nekään ei varmaan paljoa maksa, siis joku paikallisbussi, ratikka , metro jne... toki onhan niillä kulkemisessa varmaan oma haasteensa.

Tosiaan varmaan sit kannattaa ottaa aina pidemmäksi ajaksi majapaikka kerralla. Niitä ei ilmeisesti ole etukäteen järkeä varailla, vaan etsiä paikan päältä itselle ja budjetille sopiva?
Avatar
Matkaaja25
Downshiftaaja
Viestit: 17730
Liittynyt: 3.5.2007 21:48

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja Matkaaja25 »

Jos tuolla budjetilla lähtee niin pakko majoittua vähemmällä kuin 20€ yö. Eihän siinä olisi mitään järkeä jos budjetista valtaosa menee asumiseen. Yrittäkää nyt edes saada majoitus plus 20-30€/pv budjetti kasaan. Vaatii se sitten lyhyempää lomaa, kovempaa säästämistä tai luottokorttia.
JiiJii87
Viestit: 1579
Liittynyt: 18.1.2011 5:42
Paikkakunta: Pattaya

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja JiiJii87 »

20-30 egeä kahdelle mistä pitää majoitus maksaa on kyllä saakelin pieni budjetti.
Yhdelle hengellä tuo vielä menee.

Itsellä rahavyö aina mukana. Ja edullisemmaksi tulee käteistä vaihtaa kuin suomikorttia höylätä viikottain.

Koh changin saarella lonely beachilla on halpoja majoituksia viidakko/hippitunnelmaa. 250 batia halvin hökkeli jossa itse yöpynyt. Ja oma munalukko mukaan kun noissa sniidumajoissa asustelee. :D

Ps. Joissakin saarilla kansallispuistomaksuja (200batia) ja ties mitä lisärahastuksia jos haluaa esim vesiputouksia mennä katsomaan.
Avatar
Lipe
Viestit: 2131
Liittynyt: 21.9.2015 19:47

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja Lipe »

Joku talvi sitten törmäsin Chiang Maissa Suomi-pariskuntaan joka kertoi reissaavansa koko talven 750 €/kk budjetilla. Eli se tekisi siis 1000 b/päivä. Siis tuollahan pärjää jos ei tenuttele ja se 300 bahtin kämppä riittää.
“Don’t criticize what you don’t understand, son. You never walked in that man’s shoes.”
Thaisusi
Viestit: 496
Liittynyt: 9.2.2011 10:18
Paikkakunta: Pattaya

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja Thaisusi »

Jos Kamputsea kuuluu matkasuunnitelmaan, asia on hyvin helppo, tuolla budjetilla selviaa varmasti. Esim, Siam Reap, Phnom Penh,
Sihanoukville, Kampot.. on taynna ihan siisteja majataloja huone hintaan 5-15 $, samoin lukuisia pienia hyvia ravintoloita, joissa syo
edullisesti. Talloin ei siis myoskaan tarvitse hankkia matkalla muuta kuin rajalta saatava Kamputsean turistiviisumi, 30 $, vaikka
yrittavatkin nyhtaa maarajoilla turistilta enemman.

Liikkuminen Kamputseassa on nykyaan vaivatonta ihan hyvakuntoisilla minibusseilla, yksi pitempi matka noin 10 $, busseillakin voi
kulkea, mutta matka-aika pitempi, kalusto vanhempaa ja hinta kuitenkin samaa luokkaa.

Kamputsean rannat on vain etelassa, ja niita ei voi verrata yleensa parempiin Thaimaan rantoihin, lukuunottamatta Sinanoukvillen
ranta-alueita, yksittaisia saaria tai vaikean matkan paassa olevia autiorantoja. Yksi mahdollisuus on myos kayda Phu Quocin saarella
Vietnamin puolella, helppo reitti esim. Sihanoukvillen tai Kampotin kautta, suomalainen voi kayda viisumivapaasti siella max. pari
viikkoa, hyvat rannat ja yhta halvat hotellit kuin Kamputseassa.

Koko matka on helppo tehda esim. Koh Changin tai muun lahisaaren kautta Thaimaassa, sielta esim.Sihanoukvilleen, Phnom Penhiin,
Siam Reapiin ja ainakin paluulentoa varten takaisin Thaimaaseen, jonne paasee taas viisumivapaasti (30 pv).

Ehka on parasta varata aina uudessa kohteessa ensimmainen yo jonkin hotellivaraussivusto kautta, niin ei tarvitse sitten turhaa aikaa
hotellin etsimiseen, vaikka yleensa huoneita on kaytannossa aina saatavilla paikallisia juhlapaivia lukuunottamatta. Matkan aikana on
helppo tehda muutoksia matkasuunnitelmaan oman mielensa mukaan.
Avatar
Dartsani
Apinain Kuninkas
Viestit: 3407
Liittynyt: 15.12.2003 11:46
Paikkakunta: Kouvostoliitto

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja Dartsani »

JiiJii87 kirjoitti:20-30 egeä kahdelle mistä pitää majoitus maksaa on kyllä saakelin pieni budjetti.
Yhdelle hengellä tuo vielä menee.

Onko Airbnb tuttu? Aika saamarin kivoja paikkoja menee tohon haarukkaan ja jos viikon taikka kauemmin meinaa samoilla mestoilla hengailla tipahtaa hinta 10+% monessa paikkaa.
Toki tossa on hieno condo missä joutuu oleilee eikä joku reppareiden kansoittama kulahtanut hotelli.
JiiJii87
Viestit: 1579
Liittynyt: 18.1.2011 5:42
Paikkakunta: Pattaya

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja JiiJii87 »

Dartsani kirjoitti:
JiiJii87 kirjoitti:20-30 egeä kahdelle mistä pitää majoitus maksaa on kyllä saakelin pieni budjetti.
Yhdelle hengellä tuo vielä menee.

Onko Airbnb tuttu? Aika saamarin kivoja paikkoja menee tohon haarukkaan ja jos viikon taikka kauemmin meinaa samoilla mestoilla hengailla tipahtaa hinta 10+% monessa paikkaa.
Toki tossa on hieno condo missä joutuu oleilee eikä joku reppareiden kansoittama kulahtanut hotelli.


Olen kuullut, en ole kokeillut ja saatanpa joskus kokeillakin.
Avatar
Matkaaja25
Downshiftaaja
Viestit: 17730
Liittynyt: 3.5.2007 21:48

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja Matkaaja25 »

Dartsani kirjoitti:
JiiJii87 kirjoitti:20-30 egeä kahdelle mistä pitää majoitus maksaa on kyllä saakelin pieni budjetti.
Yhdelle hengellä tuo vielä menee.

Onko Airbnb tuttu? Aika saamarin kivoja paikkoja menee tohon haarukkaan ja jos viikon taikka kauemmin meinaa samoilla mestoilla hengailla tipahtaa hinta 10+% monessa paikkaa.
Toki tossa on hieno condo missä joutuu oleilee eikä joku reppareiden kansoittama kulahtanut hotelli.


Tuo budjetti sisältää sekä majoituksen, että kaiken muun. Toisin sanoen voi ainakin puolet vähentää jolloin majoitukseen jää se 10-15€ yöltä. Samalla tarjonnan määrä ja laatukin tipahtaa aika reilusti. Ja tämä nyt on vain henkilökohtainen mielipiteeni, mutta reissu budjetista ei pitäisi joutua laittamaan edes puolta majoitukseen. Sekin on todella iso osa. Kk-diilillä tulisi halvemmaksi, mutta onko asianosaiset valmiita pysymään yhdessä paikassa koko kuukautta?
Sponderi
Viestit: 66
Liittynyt: 10.5.2012 11:20

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja Sponderi »

Pattayalta halpa condo tai majatalo lähtee alle 10 tonnilla kuukausi sis sähkön ja veden..
Jos reissuun lähtiessä on rahaa 2000e eli 76 000baht niin 56 tonnia jää vielä elämiseen majoituksen jälkeen.
Eli 60 päivän reissussa lähes tonni päivälle :)
Sillähän tekee jo vaikka mitä kivaa, kiertelee kaupunkia 10bahtin lavalla, voi ostaa jopa kaupasta viinaa jos siltä tuntuu ja syödä oikeita aamiaisia ja katuruokaa, miksi ei joskus myös kunnon ravintolassa.. Jopa shoppailemassa voi käydä :D
Jos massia löytyykin 3 tonnia lähtiessä niin alkaa kuulostaa jo lomalta? :lol:
zape11
Viestit: 1592
Liittynyt: 21.12.2014 15:21

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja zape11 »

Sponderi kirjoitti:Pattayalta halpa condo tai majatalo lähtee alle 10 tonnilla kuukausi sis sähkön ja veden..
Jos reissuun lähtiessä on rahaa 2000e eli 76 000baht niin 56 tonnia jää vielä elämiseen majoituksen jälkeen.
Eli 60 päivän reissussa lähes tonni päivälle :)
Sillähän tekee jo vaikka mitä kivaa, kiertelee kaupunkia 10bahtin lavalla, voi ostaa jopa kaupasta viinaa jos siltä tuntuu ja syödä oikeita aamiaisia ja katuruokaa, miksi ei joskus myös kunnon ravintolassa.. Jopa shoppailemassa voi käydä :D
Jos massia löytyykin 3 tonnia lähtiessä niin alkaa kuulostaa jo lomalta? :lol:

Voisitko laittaa yhden esimerkin mistä saa Condon 10000, sisältäen veden ja sähkön, ilmastointia ei ainakaan taida löytyä?
Avatar
raendi
Expatriate
Viestit: 4119
Liittynyt: 9.2.2005 11:22
Paikkakunta: PNH

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja raendi »

Thaisusi kirjoitti:Liikkuminen Kamputseassa on nykyaan vaivatonta ihan hyvakuntoisilla minibusseilla, yksi pitempi matka noin 10 $, busseillakin voi kulkea, mutta matka-aika pitempi, kalusto vanhempaa ja hinta kuitenkin samaa luokkaa.

Paikallisella tyylillä vielä halvemmalla.
Viikonloppuna tällä kyydillä 100km/3.5h, 2.50$ :)

Kuva
- if you ain't pukin', you ain't high -
Avatar
eagle
Viestit: 9081
Liittynyt: 18.12.2003 22:42

Re: Thaimaa (2 kk) trip for beginners.

Viesti Kirjoittaja eagle »

Caledonian kirjoitti:Ymmärrän, mutta tarkoitus tosiaan olisikin elää välillä säästellen ja välillä sit voi luonnollisesti käyttää enemmän. En usko, että tämäntakia menettää hirveästi. Toki voihan tuota budjettia nyt jollain kympillä nostaa , tämä n 30 € vaan ollut oma ajatus päiväbudjetista, ilman kokemusta asiasta. Tosiaan se taitaa olla tosi tiukka budjetti, mitä nyt täällä saanut vastauksia.. Joten pitää vähän funtsia ja laskea vielä, reissuun lähdetään jokatapauksessa. Jollain kybällä sitä päiväbudjetti vielä pystyy nostamaan, mutta ei hirveästi enempää. Meikäläiset viihtyy oikein mainioisti vaikka vain käppäillen ja ihmettellen uusia paikkoja. Myöskään julkiset kulkuneuvot ei ole mikään kirosana, jos mistään reiteistä ja aikatauluista nyt vaan tajuaa mitään, kun yllättäen ei osata sanaakaan paikallaista kieltä :) Nekään ei varmaan paljoa maksa, siis joku paikallisbussi, ratikka , metro jne... toki onhan niillä kulkemisessa varmaan oma haasteensa.

Tosiaan varmaan sit kannattaa ottaa aina pidemmäksi ajaksi majapaikka kerralla. Niitä ei ilmeisesti ole etukäteen järkeä varailla, vaan etsiä paikan päältä itselle ja budjetille sopiva?

Jos miettii noita nk. kiinteitä kuluja tai pakollisia, niin majoitus, ruoka ja liikkuminen kai ovat ne olennaisimmat.

Meillä valtio maksaa ruokakustannukset jonkin ihme säännön mukaan ja keskimäärin 3 hengen partiolta menee 120-150 thb lounaaseen. Muutama kymppi enemmän iltapalaan. Kahdelta siis 180 - 220 thb päivässä ruokailuun. Thairuokaa ja vaihtelevaa sillä saa ja yleensä riisi yhtenä osana. Ilmaisen veden sijasta jokin limu noin 10 - 15 thb. Euroina siis 6 euroa budjetoitava ja siten pari kertaa voi syödä koreammin.

Noita kunnollisia majapaikkoja löytää 300 - 400 thb hinnalla varmasti ja hieman allekin. Poika juuri omatoimisesti löysi kunnon hotellin 400 thb hinnalla Ubonista. Kymmenen euroa yö saa jo ihan asiallisen majoituksen.

Bangkokista nopea esimerkki eli BTS kahdelta kerta maksaa noin euron. Jos takaisin pitää päästä, niin kaksi euroa menee ja lohkaisee tosi ison osan päiväkassasta.

Udon Thani - Bangkok matka on reilu 500 km ja jos sellaista ajattelee, niin kahdelta menee tonni eli se päiväkassa siihen käytännössä. Jos sitten tekee saman kahtena päivänä, kokonaiskulu ei paljoa muutu. Onnella tuon matkan lentää halvemmalla. Juna menee aika samoihin istumapaikalla.

Tuossa on jo tullut esille, että bilettäminen ja ryyppääminen ei ole se pääasia. Siksi kannattaisi harkita matkaohjelmaa ja jättää väliin täydenkuunjuhlasaaret, vaikka olisivatkin eksoottinen kokemus. Tuo matkabudjetti sopisi tuuletinmajoitukseen jossain saarella, mutta jos haluaa muuta kuin samaa rantaa tuijotella, niin... palataan matkabudjettiin. Turistirannat ovat jostain luonnon muokkaamasta syystä hintatasoltaan muuta Thaimaata kalliimmat ja niissä se suurin osa näkemisestä on muita turisteja. Jos se paratiisisaari voisikin olla paikka paratiisissa eli kaupunki tai kylä jossakin päin Thaimaata ja sieltä voisi tehdä lyhyitä bussimatkoja lähiseudulle? Tuolloin voisi majoittua samaan paikkaan pitemmäksi aikaa eli majoitus halpenisi suhteessa. Samoin ruoka todennäköisesti olisi edullisempaa ja hyvin sijoittuen voisi nähdä historiaa, nykyaikaa, luontoa niin kasvien, eläimien kuin vesiputousten osalta.

Kyllähän tuolla tavalla voisi lopuksi vaikka lentää Utapaoon tai sitten maitse Kambotsasta tuolle alueelle ja mennä jonnekin paratiisisaarelle. Voisi kuvitella, että maaseudulle aluksi suuntaamalla säästyisi rahaa lopussa hieman irrotella. Ps. Ne paratiisisaaret ovat aika tavalla kaupallistettuja nykyisin. Itse olen ihastunut ilmavoimien, laivaston, armeijan ja poliisin lomakeskuksiin. Ne ovat hyvin hoidettuja ja taatusti turvallisia. Hintataso on alkaen todella edullisesta keskihintaa kalliimpaan, mutta puitteet olleet loistavat. Eivätkä ylikansoitettuja, vaikka vapaasti käytettävissä -myös ulkomaalaisten suurimmaksi osaksi. Yrittävät säilyttää ainakin osan luonnosta koskemattomana.

Palaan tuohon turvallisuusjuttuun kunhan saan itselleni selväksi, mitä loppujen lopuksi kertoa.
Vastaa Viestiin