Totta puhut ja kirjoitat. Kun tapana on tuoda tuota toistakin puolta esille, niin kerrotaan tähän liittyen omakohtainen kokemus SUOMESTA.kau khwaai kirjoitti:Thaimaan vaaroista puhuttaessa unohdetaan monia asioita, eikä niistä juurikaan puhuta saatikka tuoda uutisoinnissa esiin.
Yksi sellainen on maatalous ja lannoitteet, kemikaalit jotka lännessä 70 % ovat kiellettyjä niitä Thaimaahan tuodaan ja käytetään lisääntyvässä määrin.
Thaimaa tuo nyt yli 160000 tonnia maatilan kemikaaleja vuodessa, eli kymmenien miljoonien bahtien edestä.
Meillä oli Tampereella porakaivo ja vesi oli pariin kertaan tutkittu ja molemmilla kerroilla tullut kehuja siitä, kuinka hyvää se oli. Fluoriakin sopivasti, ettei lisää hampaita varten tarvinnut syödä/hankkia. Hyvin mineraalipitoista ja terveellistä. Tuo siis vapaassa ja itsenäisessä Suomessa.
Kun Suomi liitettiin osaksi Euroopan talousyhteisöä, tuon veden käyttäminen joka suihkuvedeksi kiellettiin. Astioiden pesuun lievällä varoituksella ja wc huuhteluvedeksi kuulemma kelvollista. Syynä parin mineraalin esiintyminen EU-normien vastaisesti. Hulluita se, että asiaa VTT:n kanssa selvitettäessä selvisi, että kunnallinen vesijohtovesi on huomattavasti myrkyllisempää. Erona vain se, että se tulee kunnan vesijohtoverkostosta ja siten eri normisto voimassa. Porakaivoveden on siis oltava huomattavasti puhtaampaa kuin vesijohtoverkon veden.
Täällä Udonin alueella saa olla onnellinen, jos saa poran oikeaan syvyyteen. Vesi kun voi olla 60-90 metrinkin syvyydessä suolaista eli samaa kuin lammissa täällä. Potaska tekee vedestä suolaisen ja aika moni kaivo kärsii tuosta suolaisuudesta.
Kiellot ovat joskus perusteltuja. Tuo meidän porakaivovesijuttu oli sellaien, että olisi pitänyt päivittäin JUODA yli 70 litraa tuota vettä 70 vuoden ajan, jotta MAHDOLLISESTI olisi tullut terveydellistä haittaa. Oli siis varsin hyvä syy kieltää.
Noista kielletyistä lannoitteista Aasian maat ovat kieltäneet joitakin, mitä USA:ssa käytetään. Hassu tilanne, että amerikkalaisia tuotteita ei saa tuoda joihinkin Aasian maihin. Moni kielloista pohjautuu aineiden levittämiseen liittyviin riskeihin, ei siis lopputuotteiden syömiseen. Osa aineista on tietty sitten oikeasti haitallista myös hedelmän/vihanneksen ym. pinnallalta nautittunakin.
Voin kuvitella, että täkäläinen maanviljelijä ei kovin helpolla hanki kalliita suojavarusteita lannoitteita tai hyönteismyrkkyjä levittäessä ja siten altistuu myrkyille. Tuotettu tomaatti pestynä ei kuitenkaan ole (tutkimusten mukaan) haitallinen syötynä.
Sen sijaan ne peltojen varsilta kalastetut pikkukalat voivat tappaa parissa kuukaudessa.