Vaarallinen Thaimaa?

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Vastaa Viestiin
Pattayansonni
Viestit: 1259
Liittynyt: 29.3.2016 17:21
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vaarallinen Thaimaa?

Viesti Kirjoittaja Pattayansonni »

Itse en ole tuota riippumista kokeillut, mutta mieli on vähän tehnyt koska se näyttää hauskalta. Onhan noissa riskinsä.

2007 tein phuketissa benji hypyn (pahassa krapulassa vielä).. Jokunen aika sen jälkeen kuulin, että farangi oli tullut päälleen sieltä alas, koska kiinnitykset oli huonosti kiristetty tms.. Tais se selvitä hengissä kuitenkin, koska kyseisessä paikassa on pieni lampi siinä alapuolella..


Noita kommentteja kun luki, niin ei sielläkään oikein totuutta tiedetty.. Arvuuteltiin vaan. Ehkä syy selviää myöhemmin.
Selvä itsemurha!! Hehheh :( RIP
Avatar
Mojo
Forumin Massi Mojo
Viestit: 6731
Liittynyt: 26.6.2012 14:30
Paikkakunta: Bangkok

Re: Vaarallinen Thaimaa?

Viesti Kirjoittaja Mojo »

pasina kirjoitti:Hyi helvetti. Oon itekki tollasessa vekottimessa ollu Phuketissa joskus kakarana. Ei oikeen saa selvää mitä tuossa menee mönkään. Ainakin tuo selässäroikkuja näyttää tajuavan ja yrittää pitää kiinni. Vähänku ois rimpuillu että syvenmällä molskahtais.
Katsoin kanssa tuon videon. Aika raju.

"ohjaaja" oli sanonut että itse avasi valjaat.

En tuohon tosin usko kun myös takana seisovat kaverit yrittää viime metreillä pysäyttää kaveria. Ilmeisesti valjaat puettu väärin tai joku lenkki oli auki/aukesi juoksuun lähdössä.
Avatar
eagle
Viestit: 9775
Liittynyt: 18.12.2003 22:42

Re: Vaarallinen Thaimaa?

Viesti Kirjoittaja eagle »

pasina kirjoitti:Hyi helvetti. Oon itekki tollasessa vekottimessa ollu Phuketissa joskus kakarana. Ei oikeen saa selvää mitä tuossa menee mönkään. Ainakin tuo selässäroikkuja näyttää tajuavan ja yrittää pitää kiinni. Vähänku ois rimpuillu että syvenmällä molskahtais.
Tuossa ei kaikkia vaiheita näytetä, mutta vaikuttaa asialliselta toiminnalta ja kiinnitykset tehtynä tarkastuksen ja kakkosvaihe, joten ovat tehneet ennenkin tuota. Tuo juoksulähtö ja sitten onnella rannalle tulo ovat niitä pahimpia yleensä. Olen poikaani kuljettanut tandemilla itse ohjaten ja lähdöt veneestä.

Tästä alakuvasta näkee, miten herkkä tuo laji on. Kaksi lenkkiä ja ovat siis helposti kohtuupienin käsivoimin avattavissa. Virhetilanteessa toisen aukeaminen ei ole lopullinen tilanne, joten paljon tulee tapahtua. Tuossa onnettomuusvarjossa oli painamalla avattavat lukot ja ne saa nopeasti auki halutessaan. Tuossa kuvani tilanteessa lukot ovat ruuvattavat ja siihen menee aikaa eikä tapahdu vahingossa.

Katselin videota muutaman kerran ja vaikuttaa, että juoksuvaihe on mennyt pahasti pieleen. Kädet siirtyvät "päävaljaiden" päälle ja puristavat niitä ja vartalohihnoja yhdistävää remmiä. Noustessa paino jää käsien varaan, kun "päävaljaat" jäävät niiden alle taittuen mutkalle. Kädet tuossa hihnalla kenties liikkuvat hieman alemmaksi ja samalla painavat nuo lukot auki näkyvin seurauksin. Tuo on ainoa tilanne, missä voisi kuvitella käsien levittämisen auttavan eli päävaljaiden ja vartalovaljaiden välinen yhteys auennut.

Jos vertaa tuohon minun kuvaani, niin mies oli tuon valjaiden muodostaman v-kuvion päällä eikä alapuolella.

Oikea tilanne olisi siis, että omat valjaat roikkuvat veneen ja varjon välissä olevan SUORAN valjaan varassa. Nyt tuossa kuvassa yritetään pysyä siinä päällä ja samalla räplätään lukkoja (vahingossa). Matkustaja on siis valjaiden päällä ja tuo yhdistävä valjas käsissä löysänä. Mukana tuleva apuri yrittää nostaa alussa valjaita kykyjensä mukaan, mutta kokoero on liian suuri ja matkustaja pääsee laittamaan kätensä siihen hihnojen päälle.
Liitteet
Varjo2.jpg
Varjo2.jpg (29.15 KiB) Katsottu 16709 kertaa
Avatar
expatrium
Isaninportinvartija
Viestit: 56606
Liittynyt: 16.12.2003 12:15

Re: Vaarallinen Thaimaa?

Viesti Kirjoittaja expatrium »

Thaimaa on vaarallinen monille farangeille, jostain syystä tekevät paljon itsemurhia. :smt017
Dead Canadian fugitive lived in Thai luxury
http://www.bangkokpost.com/news/general ... hai-luxury
.............................................................................
Police hint at massacre gun ruse
30-year-old survivor under close guard
http://www.bangkokpost.com/news/general ... e-gun-ruse.
Kun maa lähenee, niin vitsit vähenee.
Avatar
TomYam
Kannattajajäsen
Viestit: 8766
Liittynyt: 5.8.2008 17:57
Paikkakunta: Vantaa

Re: Vaarallinen Thaimaa?

Viesti Kirjoittaja TomYam »

Nyt on pudonneesta riippuliitäjästä juttua suomen mediassakin.
Turisti kuoli parasailing-onnettomuudessa Thaimaan Phuketissa – vaimo kuvasi karmean pudotuksen

Australialaismies putosi matalaan rantaveteen kymmenien metrien korkeudesta.

Australialainen turisti sai surmansa parasailing-onnettomuudessa Thaimaan Phuketissa keskiviikkona, kertoo The Times. Parasailing on etenkin trooppisissa lomakohteissa suosittu ranta-aktiviteetti, jossa moottoriveneen perässään hinaamaan nousuvarjoon valjailla kiinnitetty ihminen nousee kymmenien metrien korkeuteen.

Timesin mukaan Roger Hussey, 71, oli juuri noussut ilmaan, kun hän putosi matalaan rantaveteen kymmenien metrien korkeudesta. Useimmat tiedotusvälineet ovat kertoneet varjon korkeuden olleen onnettomuuden tapahtumahetkellä noin 30 metriä.

Parasailing-yrityksen työntekijä nousi Husseyn mukana taivaalle, mutta hän onnistui kietomaan jalkansa varjon köysiin, eikä näin ollen pudonnut.

Jos yllä oleva kuva Husseysta ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Phuketin Kata Beachilla tapahtunutta onnettomuutta todisti runsaslukuinen joukko rannalla olleita sivullisia, joista osa syöksyi auttamaan Husseyta. Mies menehtyi kuitenkin vammoihinsa sairaalassa.

Onnettomuuden järkyttävyyttä lisää se, että se tallentui Husseyn thaimaalaisen vaimon kuvaamalle videolle. Sosiaalisessa mediassa leviävän videon alussa näkyy, kuinka yrityksen työntekijät kiinnittävät valjaita Husseyn ylle.

Tämän jälkeen kaksikko nousee ilmaan kohtalokkain seurauksin. Videon voi katsoa täältä, joskin se saattaa järkyttää herkempiä katsojia.

Videon perusteella yrityksen työntekijää ei ollut kytketty valjaisiin, vaan hän roikkui niissä käsillään. Hieman ennen Husseyn putoamista mies kietoi jalkansa varjon köysiin.

Phuketin poliisi vahvistaa AFP:lle pidättäneensä kaksi paikallista miestä Husseyn kuolemaan liittyen. He ovat varjoa vetäneen veneen 45-vuotias omistaja sekä aktiviteetissa avustanut 38-vuotias mies.

Miehiä syytetään Husseyn kuolemaan johtaneista laiminlyönneistä.

– Välineet eivät olleet standardien mukaiset ja avustaja ei ollut neuvonut uhria kunnolla pitämään köysiä oikeassa asennossa, kertoi poliisikomisario Suwisit Keereerak AFP:lle.

Australialainen News.com.au-uutissivusto kertoo paikallisiin tiedotusvälineisiin nojaten, että Hussey olisi köysiä asetellessaan vahingossa avannut liittimen, joka sai valjaat irtoamaan. Sivuston mukaan Perthistä kotoisin ollut Hussey oli arvostettu ja tunnettu liikemies, joka istui useiden yhtiöiden hallituksissa.
Anna Nuutinen
http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005289671.html
Tee laatua tänään niin on töitä huomennakin!
Avatar
HT555
dööng gwäng ham
Viestit: 1365
Liittynyt: 26.6.2015 17:36

Re: Vaarallinen Thaimaa?

Viesti Kirjoittaja HT555 »

Jokunen vuosi sitten seurasin sivusta kun eräs nimeltä mainitsematon entinen SM-tason rallikuski epäonnistui totalisesti lasketumisessa ja rysähti laiturissa olleen (puu)veneen katosta läpi ja siitä siten valjaat päällä sairaalaan.... Tilannetta pahenti vielä melkoisesti beilainer-kapteenin surkea veneen hallinta.
1. 1989 SU-551 jne jne
Jakkel
Viestit: 2321
Liittynyt: 1.2.2006 14:35

Re: Vaarallinen Thaimaa?

Viesti Kirjoittaja Jakkel »

Ainahan noissa aktiviteeteissä on riskinsä. Välinerikko esim murtumia sulkurenkaissa tai väärin laitetut kamat päälle tai sitten oma tyriminen. Tässä on jo leima valmiiksi pöksyssä kun pitäs käydä Utissa loikkaamassa 50 v lahjaksi saatu dandemhyppy. Mitä järkeä on loikata ehjästä koneesta 4000 metrin korkeudelta yhdellä varjolla joku könsikäs selässä, häh?
Loikkari

Re: Vaarallinen Thaimaa?

Viesti Kirjoittaja Loikkari »

Hurjia lukemia liikenteessä! :shock: www.bangkokpost.com/Nearly 8,000 killed in road accidents this year
Nearly 8,000 killed in road accidents this year

6 Aug 2017 at 11:03
WRITER: ONLINE REPORTERS

Kuva
Nearby residents gather to look at a pickup truck that crashed into a roadside tree in Nakhon Si Thammarat
province during Songkran on April 13, 2017, killing one woman on board and seriously injuring the two others.
(Bangkok Post photo)

As many as 7,925 people have been killed in road accidents throughout the country from Jan 1 to Aug 5 this year, according to unofficial figures compiled by the Don't Drive Drunk Foundation, which campaigns against drink-driving.

Dr Thaejing Siripanich, secretary-general of the foundation, told Daily News online that according to unofficial reports from members of the foundation's network nationwide, the road-death toll was 947 in January; 850 in February; 1,281 in March; 1,382 in April; 1,124 in May and 1,128 in June.

The six-month death toll was 6,712, compared to 5,308 in the first half of 2016.

In July, 1,021 people died from road accidents. During the first five days of August, the death toll was 192 - including 26 fatalities on Saturday.

So far this year - from Jan 1 to Aug 5 - the accumulated death toll was 7,925.
Avatar
expatrium
Isaninportinvartija
Viestit: 56606
Liittynyt: 16.12.2003 12:15

Re: Vaarallinen Thaimaa?

Viesti Kirjoittaja expatrium »

Loikkari kirjoitti:Hurjia lukemia liikenteessä! :shock: www.bangkokpost.com/Nearly 8,000 killed in road accidents this year
Nearly 8,000 killed in road accidents this year
Tuo lukumäärä on suuri, mutta ei kuitenkaan mitenkään poikkeuksellinen, kun verrataan viime vuotisiin lukuihin koko maassa.
Tuo luumäärä on selvästi pienempi kuin aikaisempina vuosina, jolloin vuosittain liikenteessä kuolleiden lukumäärät ovat olleet n. 24 000-25 000 luokkaa, pieniä eroja tilastoista riippuen.
Jos 7 kk lukumäärä on n. 8000 . eli 1142/kk joka olisi vuositasolla 13700, niin sehän olisiä lähes 10 000 pienempi aikaisempiin lähivuosiin.
Thaimaa on tuossa tilastossa 2 sijalla maailmassa?

Road accidents in Thailand

2nd in the world for road accident deaths, after Libya

24,000 people are estimated to die on Thai roads every year

73% of those killed are motorcyclists

36.9m vehicles ply Thai roads - it's gone up by 30% in the last five years

World Health Organization
Kun maa lähenee, niin vitsit vähenee.
Avatar
eagle
Viestit: 9775
Liittynyt: 18.12.2003 22:42

Re: Vaarallinen Thaimaa?

Viesti Kirjoittaja eagle »

expatrium kirjoitti:
Loikkari kirjoitti:Hurjia lukemia liikenteessä! :shock: www.bangkokpost.com/Nearly 8,000 killed in road accidents this year
Nearly 8,000 killed in road accidents this year
Tuo lukumäärä on suuri, mutta ei kuitenkaan mitenkään poikkeuksellinen, kun verrataan viime vuotisiin lukuihin koko maassa.
Tuo luumäärä on selvästi pienempi kuin aikaisempina vuosina, jolloin vuosittain liikenteessä kuolleiden lukumäärät ovat olleet n. 24 000-25 000 luokkaa, pieniä eroja tilastoista riippuen.
Jos 7 kk lukumäärä on n. 8000 . eli 1142/kk joka olisi vuositasolla 13700, niin sehän olisiä lähes 10 000 pienempi aikaisempiin lähivuosiin.
Thaimaa on tuossa tilastossa 2 sijalla maailmassa?

Road accidents in Thailand

2nd in the world for road accident deaths, after Libya

24,000 people are estimated to die on Thai roads every year

73% of those killed are motorcyclists

36.9m vehicles ply Thai roads - it's gone up by 30% in the last five years

World Health Organization
Pitää muistaa, että WHO korjaa tuota lukemaa, koska nelipyöräisten kuolemantapausten osuus on pienempi suhteessa kaksipyöräisiin muuhun maailmaan verrattuna. Siten kertoimella saadaan tuo lukema yli 24 000 kuolleen tänäkin vuonna.

Pitää muistaa, että tuo 24 000 kuollutta jaettuna viikolle tekee 465 kuollutta viikolla ja vuodenvaihteen viikon aikana kuolleita oli 478. Jos tuo 24 000 pitäisi paikkaansa, ei vuodenvaihteen liikenne poikkea yhtään normaaliliikenteestä ja sen vaarallisuutta olisi turhaan liioiteltu.

Kummallista, että kukaan ei käytä järkeään noita tilastoja laatiessaan.
Avatar
expatrium
Isaninportinvartija
Viestit: 56606
Liittynyt: 16.12.2003 12:15

Re: Vaarallinen Thaimaa?

Viesti Kirjoittaja expatrium »

Villi norsu tappoi miehen Chanthaburin Pong Nam Ron -alueella sunnuntai-iltana.
Isä oli kuullut koiran ääntelevän ja eläili varkaita olevan puutarhassa, menivät poikansa kanssa katsomaan ja siellä oli norsu, joka kävi heidän pääleen, isä ei ehtinyt pakoon vaan norsu talloi hänet kuoliaaksi, poika selvisi lievin vammoin, jotka sai kun yritti mennä auttamaan isäänsä.
Kun maa lähenee, niin vitsit vähenee.
Von Schwein
Viestit: 3039
Liittynyt: 16.2.2009 11:36
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vaarallinen Thaimaa?

Viesti Kirjoittaja Von Schwein »

Koh Taolla taas pari länkkäriä lähtenyt epäselvissä oloissa. Sukelluspisneksiä https://www.youtube.com/watch?v=3Mq74E4ocKE
Dirty not quality Foreigner
Vastaa Viestiin