Phuket vs. Koh Chang

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Vastaa Viestiin
Telemari
Viestit: 9
Liittynyt: 10.3.2011 11:06

Phuket vs. Koh Chang

Viesti Kirjoittaja Telemari »

Noniin kesäkuussa ois tarkotus lähtee Bangkokiin ja sieltä sit jatkaa jompaan kumpaan kohteeseen. Ongelma vain on kumpi on se parempi vaihtoehto? mitä matkustus näihin maksaa? entä vaihtoehdot? mitä esim. skootterin vuokra maksaa? Ja kun kesäkausi on kyseessä niin onko retkiä silti paikan päällä tarjolla?
Telemari
Viestit: 9
Liittynyt: 10.3.2011 11:06

Re: Phuket vs. Koh Chang

Viesti Kirjoittaja Telemari »

entäpä mitä ruoka maksaa näissä kohteissa? :)
Avatar
MauKhang
Raketti-insinööri
Viestit: 28619
Liittynyt: 15.12.2003 12:01
Paikkakunta: Singhapore

Re: Phuket vs. Koh Chang

Viesti Kirjoittaja MauKhang »

Koh Changille bussilippu 200-300 thb, minibussikyyti 300---> ylös. Taksi kentältä lauttarantaan 3300 thb.

Mopojen vuokrat 150-200 thb /päivä

Thairuuat 40-80 thb, länkkäriruuat 100-300 thb.

Kesäkuu on Koh Changilla vuoden sateisin kuukausi. Kerran olin kesäkuussa ja silloin sateet tulivat niin että aamulla 7-8 ja illalla 1-2 tuntia välillä 18-22 . Päivällä oli enimmäkseen aurinkoista. Nuo sateet kyllä pitävät tiet märkinä ja Koh Changilla on se rantatie paikoitellen erittäin mutkainen ja jyrkkiä mäkiä joten erittäin varovainen pitää olla mopoillessa.

Retkiä järjestyy kyllä low seasoninkin aikaan ja hotellit ovat tietysti erittäin edullisia.

Phuketin hinnoista ja keleistä kertonee joku joka on äsken käynyt.

tämä nyt ainakaan ei ole sossukyylien syytä
Telemari
Viestit: 9
Liittynyt: 10.3.2011 11:06

Re: Phuket vs. Koh Chang

Viesti Kirjoittaja Telemari »

kiitos infosta :)
Avatar
jussinhotelli
1 Blue Fantasea
Viestit: 729
Liittynyt: 9.9.2004 3:24
Paikkakunta: Pattaya
Viesti:

Re: Phuket vs. Koh Chang

Viesti Kirjoittaja jussinhotelli »

Tälläistä olisi meillä tarjolla Koh Changilla.

Sofia Garden Rersort

Sukellus,snorklaus ja kalareissuja joka päivä ja mopoja vuokralle

Tietenkin huoneet on edulisempia Touko-syyskuussa.Huonehinnat alk. 450.Thb/vrk

T.Jussi 081 1919205
Avatar
qazzaq
Viestit: 1095
Liittynyt: 17.8.2005 15:18
Paikkakunta: Hailuoto

Re: Phuket vs. Koh Chang

Viesti Kirjoittaja qazzaq »

Telemari kirjoitti:Noniin kesäkuussa ois tarkotus lähtee Bangkokiin ja sieltä sit jatkaa jompaan kumpaan kohteeseen. Ongelma vain on kumpi on se parempi vaihtoehto? mitä matkustus näihin maksaa? entä vaihtoehdot? mitä esim. skootterin vuokra maksaa? Ja kun kesäkausi on kyseessä niin onko retkiä silti paikan päällä tarjolla?
Viimekesänä käytiin viimeks Phuketissa. BKK-Phuket on järkevintä aina mennä lentäen. Riippuen yhtiöstä ja siitä koska ostat liput on hinta 1500 THB ylöspäin. Välillä on esim AirAsialla kyllä tosi halpoja lippujakin rajoitetulle ajalle tarjolla.

Skootterit Phuketissa 150-300 päivä. Ilmastoitu hotellihuone alkaen 500 batia. Kesäkuussa sateita tulee about neljänä-viitenä päivänä viikossa, mutta aika kuurotyyppisiä ovat. Ei sade sielä kesäkuussa liikaa häiritse. On andamaanienmeren puolella, joten ei sielä oo juuri koskaan mitään älytöntä sadekautta.

Lowseasonin aikanakin Phuketissa pääsee samoille retkille kun muutenkin, noin puoleen hintaan. Phuketissa on nykyään väkeä suht paljon ympäri vuoden. Hintataso on kalliimpi kuin muissa thaimaan turistikohteissa.
Telemari
Viestit: 9
Liittynyt: 10.3.2011 11:06

Re: Phuket vs. Koh Chang

Viesti Kirjoittaja Telemari »

kiitos vastauksista! Mites tuo koh Chang onko oikeasti hirveän sateista kesäkuussa?
thap
Viestit: 13
Liittynyt: 6.2.2010 16:51
Paikkakunta: Oulu

Re: Phuket vs. Koh Chang

Viesti Kirjoittaja thap »

Telemari kirjoitti:kiitos vastauksista! Mites tuo koh Chang onko oikeasti hirveän sateista kesäkuussa?
Viime kesänä tuli kesäkuussa oltua Changilla ja silloin sateita tuli kuuroina. Aamulla tunnin kuuro ja illalla toinen, ei haitaksi asti muodostunut missään vaiheessa ja aika paikallisia näytti kuurot olevan.
Avatar
Dayla
Viestit: 15
Liittynyt: 17.2.2009 19:42

Re: Phuket vs. Koh Chang

Viesti Kirjoittaja Dayla »

Phuketissa (Karonilla) käyty toukokuussa -09 ja Changilla (WSB) lokakuussa -10. Lentohinnat BKK:sta molempiin samaa luokkaa eli edulliset, Phuketiin menimme AirAsialla ja Tratiin -> Changille Bangkok Airwaysilla.

Changin yleinen hintataso on edullisempi kuin Phuketin, arvioisin ruokien ja juomien olevan suunnilleen neljäsosan halvempia. Phuketissa etenkin liikuskelu on hintavampaa kuin Changilla. Changilla lavataksi WSB:ltä saaren eteläpäähän taisi maksaa noin 150 b, kun tuolla summalla phuketilainen tuktuk-kuski ei kulkupeliä tainnut edes käynnistää, muistaakseni Karonilta Patongille eli kolmen-neljän kilsan matka kustansi tinkaamisen jälkeen 300-400 b. Nämä muistamani hinnat nyt ovat tosi mutuilua eli korjatkoon joku, jos on tarkemmin asiaan paneutunut.

Phuketin TescoLotus osoittautui aarreaitaksi mulle, suomalaista s- tai m- kokoa käyttävälle naiselle; kesävaatetta, 37-kenkiä, kosmetiikkaa, ties mitä. Ei tarvinnut tinkiä, kun ei sitä aina jaksa. Phuket Cityssä emme käyneet, mutta kokonaisuudessaan ostosmahdollisuudet ovat kattavat. Changilla ei samanlaista valikoimaa ole, mutta matkailijan tarvitsemaa perusrompetta löytyy ihan riittävästi. Isommat shoppailut hoidan joka tapauksessa BKK:ssa.

Phuketissa sää oli touko-kesäkuun vaihteessa aivan loistava. Saapumispäivänä ropsautti tunnin vettä ja loppuaika nautittiin täydestä auringonpaisteesta. Ihan vastaavasta ei saatu Changilla nauttia lokakuussa ;-) : saapuessamme saari oli vedenpaisumusta muistuttavassa tilassa säkkivalleineen ja ekalla viikolla lähinnä juostiin altaan ja sateensuojan eli baarin väliä. Muita kenkiä kuin läpökkäitä ei olisi tullut mieleenkään käyttää, koska usein eteneminen oli kahluuta. Markettien kertakäyttösadetakit muodostuivat mun suosikkivarusteikseni, mutta 190-senttiselle miehelle ne eivät valitettavasti ihan istuneet...Sitten sää alkoi kuivumaan, just sopivasti, kun oltiin lähdössä pian pois...mutta tältä pohjalta nyt ei noita paikkoja tietenkään pysty vertaamaan -eri vuodet & eri ajankohdat, ei muuta yhteistä kuin low season.

Olemme livemusan ystäviä ja sekä Phuketista että Changilta löytyi lempparipaikat. Patongilla Rock City sekä Changilla Sabay Bar toimivat meille erittäin hyvin :D .

Retkiä ynnä muuta oheistoimintaa oli molemmissa tarjolla pilvin pimein.
Vastaa Viestiin