junalla etelään

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Vastaa Viestiin
thaimaannorppa
Viestit: 9
Liittynyt: 31.1.2005 13:08
Paikkakunta: Helsinki

junalla etelään

Viesti Kirjoittaja thaimaannorppa »

Heippa!
Olemme lähdössä toukokuun lopulla toista kertaa Thaimaaseen. Todennäköisesti ensin Bangkokista Koh Changille ja sieltä rautateitä/maanteitä pitkin etelään ja Koh Samuille. Kortoisiko joku kokemuksia/ ohjeita mitä kautta kannattaisi mennä ja mitä maksaa?! Kirjoissa ja netissä niin paljon eri matkareittejä, että mikä nyt sitten on koettu parhaaks??! :D KIITTI
Avatar
Lasse
Pohjois-Thaimaan ajajat
Viestit: 33660
Liittynyt: 15.12.2003 11:22
Paikkakunta: Naantali / Khon Kaen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lasse »

Forum haun tuloksia..

Viestin aihe: Miten selvitä Bangkokista Koh Taolle ?
http://www.thaiklupi.fi/foorumi/viewtop ... ht=junalla

Viestin aihe: Lentäen, junalla vai bussilla?
http://www.thaiklupi.fi/foorumi/viewtop ... light=juna

Viestin aihe: Juna- ja Bussiaikataulut
http://www.thaiklupi.fi/foorumi/viewtop ... light=juna
FACEBOOK RYHMIÄ --> Pohjois-Thaimaan ajajat, Khon Kaenin seudun Suomalaiset.
Avatar
miu
Viestit: 144
Liittynyt: 11.11.2004 18:00
Paikkakunta: Basel, CH

Viesti Kirjoittaja miu »

Jonkun verran on tullut Thaikuissa liikuskeltua paikasta toiseen. Ostettiin esim. Joulun seutuvilla tiketit Bangkok-Surat Thani junalla ja siitä Phuket Towniin bussilla. Tämä lysti maksoi pikkusen päälle 1000 bht / nuppi, sisältäen makuupaikan :smt015 . -Astetta kalliimpi vaihtoehto siis. Juna, jonkin sortin express (eli nopeemmasta päästä), oli kyllä ihan ookoo; siisti ja suht tasaista kyytiä. Junan vessakin oli hämmästyttävän puhtonen, ja siellä olisi voinut myös käydä suihkussa :smt119 . Käytävillä kaiken maailman syötävää yms. kaupustelevat ihmiset alkoi jossain vaiheessa ottaa päähän, kun ne kailottaa isoon ääneen ja ramppaa yhtenään edestakaisin. Juna lähti siinä 17.00 pintaan Bangkokista ja oli about 04.00 Suratissa. Jatkoyhteytä Phuketin suuntaan saatiin sitten odotella 07.30 saakka Phun Phinissä.

Junia lähtee etelään suunnilleen tunnin välein Bangkokin Chinatownin vieressä olevalta Hualangphon (ihan vissisti väärin kirjoitettu, mut kato kartasta, löydät kyllä) asemalta.

En kyllä toista kertaa lähtisi sahaamaan etelään junalla, on pidemmän päälle aika kypsyttävää touhua. Mieluummin valitsisin kulkuvälineeksi VIP-bussin. Niitä on 24- tai 36-paikkaisia ja esim Bangkok-Phuket väli maksaa 36-paikkasella suunnilleen 500 bht. Bussit on tosi hienoja: penkit saa käännetty vaakatasoon ja on vessat sun muut, rimpsuverhoista ja värivaloista puhumattakaan. (Vessojen siisteydestä en osaa kyllä sanoa sitten sen enempää.) Pääsääntöisesti bussi on myös junaa melko paljon nopeampi ja lähtöjä Bangkokista tusinan verran päivässä.

Valitsetpa sitten kuluvälineeksi kumman tahansa, liput saat mistä tahansa paikallisesta matkatoimistosta tosi näppärästi. Joutunet maksamaan muutaman kymmenen bahtin välityspalkkion, mutta mieluummin ostaisin liput kuitenkin toimistosta kuin asemalta. Asemavirkailijoiden englanninkielen taito ja avuliaisuus kun eivät välttämättä ole samaa luokkaa kuin matkatoimistossa.

On myös olemassa kaikenlaisia mini-bus vaihtoehtoja, jotka tuntuvat olevan aivan älyttömän halpoja, mutta niistä ei mulla ole kokemusta.

Miu
Djimbo82
Viestit: 7
Liittynyt: 4.2.2004 23:41

Viesti Kirjoittaja Djimbo82 »

Minibussi Koh Changille maksoi Tammikuussa Khao Sanilla lauttamatkoineen n. 200-300b. Bangkokista etelään Surat Thaniin, josta lähtee lautta Samuille pääsee junalla noin 500b mukuuvaunussa. Voit mennä myös bussilla joista miu jo kertoikin. Sitä emme itse koettaneet. Bussi lienee vähän halvempi vaihtoehto mutta kyllähän makuuvaunu junassa aina bussin voittaa. Saa kunnon yöunet kun ei maisemia kuitenkaan voi kattoa. Ja menee myös junia jotka on perillä ihan normaalisti aamusta (eli siis suunnilleen kahdeksalta) Lippuja busseihin myydään joka kioskissa ja kuppilassa Khao San Roadilla, junaliput kannattanee käydä ostamassa pari päivää etukäteen asemalta.
Vastaa Viestiin