Puhelut

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Adrastea
Viestit: 68
Liittynyt: 4.8.2004 13:05

Puhelut

Viesti Kirjoittaja Adrastea »

Hei!

Yksi asia ei ole minulle auennut ja se koskee puhelimen käyttöä vaikkakin aiheesta löytyy monta viestiketjua. Voitteko vääntää minulle rautalangasta miten minun tulee toimia jotta voin edullisesti soitella kahden viikon lomani aikana kotiin jääville jälkeläisille. Liittymiä on omasta takaa kaksi käytössä, oma ja työnantajan liittymä, kumpainenkin
teliasonera. Työnantaja ei ilahtunut 500 euron laskusta jonka onnistuin
kesälomani aikana kreikassa järjestämään, wapselaimen kautta kun tuli lueskeltua suomalaisia sanomalehtiä, joten yksi huomautus tälle vuodelle riittää. :evil:
Eli jos olen oikein ymmärtänyt saatavilla on ns." prepaidliittymiä" joita kannattaa käyttä mutta tähän minun ymmärrys loppuikin, simkorttia kun ei ole tarvinnut käsitellä muulloin kun työnantaja on muistanut uudella puhlimella. :-) Huokaista saa sillä on varmaan itsestään selvää asiaa monelle, mutta tällaiselle ei tekniikan ihmeelle meni sormi suuhun. :wink:

Suuresti kiitoksia neuvoista jo etukäteen.
:P
Duncan
Viestit: 1422
Liittynyt: 24.12.2003 1:56

Viesti Kirjoittaja Duncan »

Minä tekisin näin:

Muuttaisin ensiksi tärkeimmät puhelinnumerot kansainväliseen muotoon eli alkamaan +358 (kannattaa tehdä jo Suomessa)... Kopioisin puhelinnumerot Soneran sim-kortilta puhelimen muistiin, marssisin paikalliselle Ärrälle, eli esim. 7-Eleven:iin, antaisin puhelimen typylle tiskin taakse, sanoisin / kirjoittaisin vaikka 1-2-Call (paikallinen operaattori, pakettien / korttien väri: neon vihreä), seuraavaksi tyttö tod. näk kysyy millaisella latauslipukkeella haluat, eli esim. 800 batia, lyöt rahat tiskiin, esität vaan avutonta (niinkuin minä aina) ja tyttö lataa sulle uuden sim-kortin puhelimeen ja saldot kohdalleen. Heitä vaikka 50 batia kiitokseksi. Sitten vain muistat asettaa puhelimen asetuksesta kohdan: käytettävä muisti: puhelin (toinen vaihtoehto sim) ja alat soitella Suomeen. Ei kai siinä muuta...
Avatar
BlackMike
ATM
Viestit: 19209
Liittynyt: 15.12.2003 11:23

Viesti Kirjoittaja BlackMike »

Hyvä neuvo Wesulta, monesti jos Suomeen päin pitää soitella, niin prepaid ovat ihan hyvä vaihtoehto, varsinkin kun käyttämällä etuliitettä 009 puhelut Thaimaasta Suomeen maksavat koko loppuvuoden sen 7 bahtia/minuutti, eli lähes ilmaista, eurolla puhuu noin seitsemän minuuttia kun esim. Sonera taitaa ottaa minuutista jo 1,7 euroa...

Jos oikein käsitin tuon numeron käytön, niin soitto Suomeen numeroon 040-123 4567 tapahtuu valitsemalla 009358401234567
Avatar
P.K
Reppana
Viestit: 1107
Liittynyt: 15.12.2003 17:02
Paikkakunta: LPR/Korat

Viesti Kirjoittaja P.K »

Wesu kirjoitti:Minä tekisin näin:

Kopioisin puhelinnumerot Soneran sim-kortilta puhelimen muistiin, marssisin paikalliselle Ärrälle, eli esim. 7-Eleven:iin, antaisin puhelimen typylle tiskin taakse, sanoisin / kirjoittaisin vaikka 1-2-Call (paikallinen operaattori, pakettien / korttien väri: neon vihreä), seuraavaksi tyttö tod. näk kysyy millaisella latauslipukkeella haluat, eli esim. 800 batia, lyöt rahat tiskiin, esität vaan avutonta (niinkuin minä aina) ja tyttö lataa sulle uuden sim-kortin puhelimeen ja saldot kohdalleen. Heitä vaikka 50 batia kiitokseksi. Sitten vain muistat asettaa puhelimen asetuksesta kohdan: käytettävä muisti: puhelin (toinen vaihtoehto sim) ja alat soitella Suomeen. Ei kai siinä muuta...
Korjatkaa paremmin tietävät jos olen väärässä mutta tietääkseni 7eleven myy vain puheaika kortteja?No noita itse sim-kortteja kyllä saa jokaisesta puhelin liikkeestä ainakin ja niitä on kyllä vähän joka kulmassa. Ja ainakaan vielä viime reissulla ei saanut AIS:n 1-2-Call kortteihin muita kuin 300 ja 500 bahtin puheaikaa ostettua (tietysti mikään ei estä sinua ostamasta useampaa puheaika korttia kerralla) :wink:
Orangen korttiin saa ainakin ostettua 800 bahtia lisää puheaikaa mutta sitä ei pahemmin ole kehuttu keskustelupalstoilla eikä kaverikaan kenellä ko.liittymä oli.Fin numeroista ei tekstiviestit tullut perille ollenkaan :evil: .Dtac:n kortista ei kyllä ole itsellä minkäänlaista kokemusta miten toimii.
Itse puheajan ostaminen on helppoa senkuin menee esim vaikka 7eleveniin ja ostaa sen 300 tai 500 bahtin puheaika kortin(pankkikortin kokoinen ja vähän näköinenkin) ja raaputtaa numerokoodin esiin kortista.Sitten sim kortin muistissa on valmiiksi muistissa recharge "nimellä" numero mihin soitat ja ääni eng.kielellä pyytää näppäilemään sen juuri ostamassasi kortissa olevan numerosarjan.Jos ja kun saat oikean numerosarjan näppäiltyä ääni kertoo sinulle puheajan saldon.Varmistuksen saldosta ja sim kortin voimassaolo ajasta saat vielä tekstiviestinä puhelimeesi.
Minkäs sitä suomalainen luonnolleen voi
Avatar
BlackMike
ATM
Viestit: 19209
Liittynyt: 15.12.2003 11:23

Viesti Kirjoittaja BlackMike »

Puheaikaa saa aika pienissäkin erissä ostettua jos ei satu olemaan käteistä, 40 bahtin kortti taitaa olla pienin? :)
Avatar
Bene
nuorisojoukot.net
Viestit: 980
Liittynyt: 15.12.2003 22:46
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu

Viesti Kirjoittaja Bene »

P.K kirjoitti:[Dtac:n kortista ei kyllä ole itsellä minkäänlaista kokemusta miten toimii..
Dtac ollut käytössä jo monta vuotta, toimii moitteetta myös suomeen ja suomesta sinne päin. Puheaikakortit yleensä 200thb tai 400thb
Adrastea
Viestit: 68
Liittynyt: 4.8.2004 13:05

Viesti Kirjoittaja Adrastea »

Kiitoksia taas avusta, eiköhän se siitä järjesty. Ihanteellisinta olisi kuitenkin jos voisi unohtaa puhelimen koko loman ajaksi mutta lapset
kyllä toivovat jonkinlaisita yhteydenpitoa.

Matkakuume tässä on ottamassa ylivoiman ja työnteosta ei tahdo tulla mitään. Matkatoimistosta oli aamulla tullut sähköposti että liput ovat tulleet, ja vaikka näitä palstoja lukiessa on selvinnyt ett olemme maksaneet itsemme kipeäksi aurinkomatkojen valmismatkasta niin ei haittaa yhtään 8) . Ensi kerralla sitten (olen nyt jo varma että Välimeren maat tulevat jäämään vähäksi aikaa) omin neuvoin.

Työkaverit (jotka eivät ole käyneet Thaimaassa) ihmettelevät kovasti matkavalintaa ( kateellisia?) koska ovat kuullet että sielläpäin on sadekausi meneillään ja Samuilla on kuulemma aivan mielettömästi käärmeitä!!! :lol:

Sekavaa tekstiä mutta kuvaa aika paljon tämänhetkistä olotilaa...
Avatar
Lasse
Pohjois-Thaimaan ajajat
Viestit: 33651
Liittynyt: 15.12.2003 11:22
Paikkakunta: Naantali / Khon Kaen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lasse »

Adrastea kirjoitti:
.

Työkaverit (jotka eivät ole käyneet Thaimaassa) ihmettelevät kovasti matkavalintaa ( kateellisia?) koska ovat kuullet että sielläpäin on sadekausi meneillään...
BlackMike kirjoitti:

Ilmasto

Thaimaan ilmasto on ympärivuoden lämmin suomalaisittain ajateltuna. Yleensä puhutaan vain kahdesta sääkaudesta, mutta sää jaetaan siellä kolmeen vuodenaikaan:

Kuumaa ja kuivaa: tämä ajanjakso alkaa helmikuussa ja kestää toukokuun loppuun. Keskilämpötila on +34 C ja kosteusprosentti on noin 75.

Sateista, mutta myös aurinkoista: tämä ajanjakso sijoittuu kesäkuusta lokakuun loppuun. Keskilämpötila on +29 C ja kosteusprosentti on noin 87.

Kylmin ajanjakso sijoittuu sitten marraskuun ja tammikuun välille, jolloin lämpötila vaihtelee +20 ja +32 asteen välillä ja kosteusprosentti on alhaisempi kuin muuten.

Lämpötilat vaihtelevat myös Thaimaan eri alueiden mukaan, pohjoisessa on yleensä viileimmät kelit ja kylmimmän ajanjakson aikana vuoristoissa voi olla jopa pakkasta. Etelässä lämpötilan vaihtelut ovat pienimmillään, koko vuoden keskilämpötila on noin +28 C asteen tuntumassa.
FACEBOOK RYHMIÄ --> Pohjois-Thaimaan ajajat, Khon Kaenin seudun Suomalaiset.
Duncan
Viestit: 1422
Liittynyt: 24.12.2003 1:56

Viesti Kirjoittaja Duncan »

1-2-Call liittymään tuli hyvin viestit Suomesta. Sitä en muista mistä itse liittymän ostin... :oops:

Koko ajan oli sama liittymä ja kyllä minulle kerta laakista ladattiin 800 batia, typy näytti vielä sen tekstarin joka heti tuli puhelimeen. No kuitenkin... tuosta numeroyhdistelmästä sieltä tännepäin en olekaan ennen kuullut, pitääpä kokeilla ensi kerralla! Song Networksin etuliite sinnepäin pelaa hyvin!
Avatar
pak wan
Mr Khiiniau
Viestit: 6588
Liittynyt: 24.3.2004 13:52

Viesti Kirjoittaja pak wan »

:wink:
Viimeksi muokannut pak wan, 16.10.2004 22:02. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
mjip
Sponsori
Viestit: 2810
Liittynyt: 15.12.2003 13:55
Paikkakunta: Ciangmai

Viesti Kirjoittaja mjip »

Kunhat sitten otat huomioon etta ekaa kertaa avatessasi puhelimen eli saat oman nron menee siita ostamastasi kortista avaus maksu joka on kait siina 2/300 tb operaattorista riippuen.Paras kattavuus on 1-2-Call eli AIS/eli PM sinavatran putiikki, kattaa lahes koko maan.pohjois thaimaan osalta ei oikein tahdo taalla vuoristossa toimia mikaan mutta automaattinen kanavan haku kaantaa usein DTACin valikkoon,eipa sillakaan kylla mihinkaan paase silla kentat haviaa vuorten varjoon.
Ei elamisen maaralla valia,laatu ratkaisee!
http://www.thaiklupi.fi/foorumi
Neiti
Viestit: 2
Liittynyt: 25.8.2004 9:18
Paikkakunta: Vantaa

Suosin tekstareita

Viesti Kirjoittaja Neiti »

Minusta on tekstarit hyviä reissun päällä. Silloin ei tule turhia jaariteltua lasten kanssa ja kuitenkin yhteydenpito on jokapäiväistä kellonajoista riippumatta. En sitten tiedä mitä tekstarit maksavat Soneran puhelimesta Soneraan, mutta ei kai ne maltaita maksa.
VeliSoli
Kungking
Viestit: 113
Liittynyt: 15.12.2003 11:22

Viesti Kirjoittaja VeliSoli »

Soneran Tekstarin hinta on 0.33 euroa ja esim.Dtacin liitymästä hinta on 10Bht,eli noin 0.20euroa.
Kaitsu
Viestit: 789
Liittynyt: 16.12.2003 8:36

Viesti Kirjoittaja Kaitsu »

:?
Viimeksi muokannut Kaitsu, 16.10.2004 5:14. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Justeeri
Clan of ugly men
Viestit: 1206
Liittynyt: 15.12.2003 16:37
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Justeeri »

Kun menen seuraavan kerran lokakuussa Thaimaahan, niin voinko ostaa pelkän lataussetelin viimeksi maaliskuussa käyttäämääni 1-2 Call liittymään vai pitääkö ostaa uusi liittymä ?

Onko BKK lentokentällä myymälää jossa voi antaa myyjälle käteen kännyn jossa 1-2 Call sim ja 500bht rahaa ja pyytää lataamaan puheaika ?
Avatar
tri_Hoto
Disinformaatikko
Viestit: 6265
Liittynyt: 15.12.2003 11:08
Paikkakunta: Riihimäki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja tri_Hoto »

Justeeri uteli:
Kun menen seuraavan kerran lokakuussa Thaimaahan, niin voinko ostaa pelkän lataussetelin viimeksi maaliskuussa käyttäämääni 1-2 Call liittymään vai pitääkö ostaa uusi liittymä ?
Mikali ostit liittymaasi lisapuheaikaa edellisella reissulla tarpeeksi niin se on voimassa. Kolmen sadan refil-kortilla saa jatkettua voimassa olo aikaa kuukaudella ja viiden sadan kortilla kahdella kuukaudella. Veikkaanpa etta korttisi on mennyt umpeen ellet sitten soitellut edellisella reissullasi tosi paljon.
--tri_Hoto--
Avatar
JPL
Same Same
Viestit: 1605
Liittynyt: 15.12.2003 22:27
Paikkakunta: Kerava/Ban Huai Lan

Viesti Kirjoittaja JPL »

tri_Hoto kirjoitti: Kolmen sadan refil-kortilla saa jatkettua voimassa olo aikaa kuukaudella ja viiden sadan kortilla kahdella kuukaudella.
Ostin Bangkokista 1-2 Call 500bht refill kortin Syyskuun 5 päivä.Saldo on voimassa 31.1.2005 asti.
Avatar
P.K
Reppana
Viestit: 1107
Liittynyt: 15.12.2003 17:02
Paikkakunta: LPR/Korat

Viesti Kirjoittaja P.K »

Niin se voimassaoloaikahan pitenee joka kerralla kun lataat lisää rahaa...
Itsellä 12 Call kortti voimassa vuoden -05 marraskuuhun :wink:
Minkäs sitä suomalainen luonnolleen voi
Avatar
Justeeri
Clan of ugly men
Viestit: 1206
Liittynyt: 15.12.2003 16:37
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Justeeri »

goldman kirjoitti:Tästä aiheesta lisää...
http://www.thaiklupi.fi/foorumi/viewtop ... ht=puhelin
Dementia iskee, toihan on mun alottama ketju samasta asiasta.... :oops:

Löysin just sen helmikuussa ostamani simmin mukana tulleen vihreän kansion ja siinä on tarra jossa on puh.numero ja exp.date 11/2004 eli sen mukaan pitäs olla voimassa vielä lokakuussa. Eli kun olen ostanut ja käyttänyt latauskortteja keväällä 300+500bht niin silloinhan voimassaolon loogisesti pitäisi jatkua tuosta 11/2004 30+50vrk eli ensi helmikuun alkupuolelle+ seuraavalla matkalla ostetettujen korttien tuoma lisä-aika. Mutta toimiiko kaikki loogisesti Taikamaassa ?
Rehellisyys maan perii
Malaku
Viestit: 682
Liittynyt: 27.1.2004 22:13
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Malaku »

Neiti Ja VeliSoli.
http://www.sonera.fi/matkalle :)
Ei niin synkkää yötä,ettei aamu valkene.
Seuraavat reissu Thaimaahan 1.2 - 28.4.2016
Avatar
Justeeri
Clan of ugly men
Viestit: 1206
Liittynyt: 15.12.2003 16:37
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Justeeri »

Malaku kirjoitti:Neiti Ja VeliSoli.
http://www.sonera.fi/matkalle :)
"Hakemaasi sivua ei löytynyt." Tulee tosta linkistä.
Rehellisyys maan perii
Malaku
Viestit: 682
Liittynyt: 27.1.2004 22:13
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Malaku »

Soli. Pitää olla matkalla. :oops: :oops:
http://www.sonera.fi/matkalla
Ei niin synkkää yötä,ettei aamu valkene.
Seuraavat reissu Thaimaahan 1.2 - 28.4.2016
Avatar
Peku
Viestit: 9620
Liittynyt: 19.12.2003 17:28
Paikkakunta: Ylämummola

Viesti Kirjoittaja Peku »

Tekstiviestit on hyvä keino viestittää kotosuomeen että elossa ollaan. Ja onhan niitä puhelinkoppejakin ja niihin kortteja.
Avatar
Justeeri
Clan of ugly men
Viestit: 1206
Liittynyt: 15.12.2003 16:37
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Justeeri »

Onkos siellä Don Muangilla nykyään jotain hyvin palvelvaa liikettä jossa saisi heti ladattua puheaikaa ?
Rehellisyys maan perii
Avatar
Bene
nuorisojoukot.net
Viestit: 980
Liittynyt: 15.12.2003 22:46
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu

Viesti Kirjoittaja Bene »

Justeeri kirjoitti:Onkos siellä Don Muangilla nykyään jotain hyvin palvelvaa liikettä jossa saisi heti ladattua puheaikaa ?
Onhan siellä ainakin seven-eleven, sieltä saanee latauskorttejaa littymään kuin liittymään.
Vastaa Viestiin