Ruoka-allergia kysymys

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Vastaa Viestiin
pokkos
Viestit: 1
Liittynyt: 29.11.2006 9:28

Ruoka-allergia kysymys

Viesti Kirjoittaja pokkos »

Eli sairautena on atooppinen ruoka-aineallergia kaikille kotimaisille viljoille
vehnän näistä ollen käytetyin(jopa lähes kaikki karkit sisältävät vehnää pienen määrän)
Eli en voi syödä murustakaan viljaa tai joudun sairaalaan hyvin nopeasti.
Ruokailumesta on tärkeimpiä asioita minun prioriteettilistallani joten siis pitää pystyä 100% varmalla tiedolla tietää että syö luontaisesti gluteenittomia
aterioita lisäksi menun (luontaisesti gluteenittomien) tulisi olla todella laaja
ettei sitä 2 eri vaihtoehtoa mitä täällä tampereellakin harvoissa paikoissa tarjotaan (poikkeuksena McDonalds, joka voittikin tuosta tämän vuoden palkinnon mutta ei niitä hampurilaisia kuukautta putkeen pureskele) joten oletan ettei Thaimaassakaan olla totuttu kertomaan tuotteiden sisältöä näin tarkkaan.
Vai onko "taso" thaimaassa tämän suhteen erilainen.

Hotellin sitten valitsen tuon ruokamestan läheisyydestä
kun menen sinne "asumaan" eli elämään kuten täälläkin eli päivät eivät tule olemaan mitään juhlimislomapäiviä mutta hieman suuremmalla ostovoimalla.

Voi olla vaikea vastata kun täällä kotimaassakin asian kanssa on todella vaiketa. Jopa keliakia-liiton kokouksessa ollaan sormet pyörällä kun kysyt pullista että olivatko jauhot gluteenittomia vai luontaisesti gluteenittomia.
Avatar
Koo
tosiporvari ja raharötkö
Viestit: 4596
Liittynyt: 15.12.2003 12:15
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Koo »

Tietääkseni vehnä- ym. jauhoja käytetään thaimaalaisessa keittiössä todella harvoin. poikkeuksena kai voisi olla jonkun kastikkeen suurusteena.

Jos riisi maistuu eikä ole ongelma, niin ongelmasi on 80% ratkaistu 8)
Hyvää, Halvalla, Nopeasti - valitse näistä kaksi.
sammy77
Puoluejuoma
Viestit: 2675
Liittynyt: 5.2.2005 12:05
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja sammy77 »

Friteedauksessa käytetään jauhoja ja siitä syystä voi olla jäämiä keittiössä jos kysyjä todella herkkä. Tosin en tiedä mitä jauhoja ne on, voi olla riisijauhojakin :shock:
ap
Viestit: 52
Liittynyt: 20.9.2004 10:03

ruoka-aineallergia kaikille kotimaisille viljoille

Viesti Kirjoittaja ap »

Valitettavasti tyttärelläni on lähes sama ongelma??
Joten asiasta tietoisena on syytä olla tosi tarkkana ,koska soijakin sisältää
vehnää .Thaimaan keittiöt eivät ole asiaan vihkiintyneitä ja riisillä on ikävä
elää. Omat leivät ehdottomasti mukaan .Riisikakkuja kyllä saa jos niillä elät.Mutta hedelmiä ja muuta mahtavaa kyllä löytyy.
vissio
Viestit: 64
Liittynyt: 12.10.2004 16:00

vilja-allergia

Viesti Kirjoittaja vissio »

Itse keliaakikkona olin viime reissulla thaimaassa yhtä soittoo liki vuoden.Missään ei mitään ongelmia.Paneroidut kanat ym.kojuista sisältää vehnää ja tosiaan soijakastikkeetkin hiukan.Mutta sieltä löydät grilli-ja buffet paikkoja mielin määrin,kuin myös itsepalvelu ravintoloita,joissa keität ja grillaat noutopöydistä mitä haluat.Näät varmasti ,onko pyöritelty jauhoissa vai ei.Tapioca jauhot aika yleisiä.Riisiä löytyy jos jonkin moista,niinkuin tuossa jo mainittiin.Monet ns riisi nuudelit ovat 100 %riisiä.Eli ei muuta ku syömään.Grillatut pihvit,kalat ravut, salaatit ja hyvät tuoreeet hedelmät.Ainoastaan mäkkäristä et löydä Moilasen hampurilaisia,ei muuta ku hyvää ja maittavaa reissua.
Vastaa Viestiin