Ensimmäistä kertaa thaimaahan,mitä kannattaa ottaa huomioon?

Kuinka selviytyä ensimmäisestä retkestä Thaimaahan ja myös sen jälkeisestä elämästä Suomessa? Vastauksia kysymyksiin, vinkkejä, tapaetikettiä sekä mukavaa jutustelua. Tätä aluetta voivat lukea kaikki, kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Valvojat: Tilac, Modet

Vastaa Viestiin
Avatar
toybox
Viestit: 1
Liittynyt: 24.12.2005 23:20
Paikkakunta: Nurmijärvi

Ensimmäistä kertaa thaimaahan,mitä kannattaa ottaa huomioon?

Viesti Kirjoittaja toybox »

Kohta pitäisi lento varata Bangkok:iin tammikuun lopulle. Matkan kesto 14-20päivää. Finnairilla ainakin tilaa, on/onko edukkaampia lentoyhtiöitä millä yleensä reissaatte/liekkö paikkoja jäljellä? Minkälaista matkasuunnitelmaa suosittelisitte? Olisi mukava kierrellä eri paikoissa, rantalekottelua, shoppailua ja toki iltaelämääkin kaivataan. Foorumia lueskellessa melkeen pelkkää kehua koko maasta että ei oikein tiedä mihin suuntaisi. Aika on kuitenkin sen verran rajallinen, että joka paikkaan ei varmasti kerkeä/ole tarkoituskaan ehtiä. Mites majoitus, mitään luksushotellia ei tarvita, kuhan perusedellytykset on, löytyykö suht helpolla vapaata vai onko vaara jäädä ilman yösijaa? Kovin suurta vaatekasaa ei ole tarkoitus mukaan ottaa, ilmeisesti paikanpäältä löytyy tarjontaa?
masa r
Jätkä
Viestit: 908
Liittynyt: 17.12.2003 20:57

Viesti Kirjoittaja masa r »

Minkälaista matkasuunnitelmaa suosittelisitte?
Esim silleen että katot jonkun sopivan tuntuisen paikan ja menet sinne.Jos paikka ei miellytä tai haluat kierrellä niin Thaimaassa pääsee päivässä lähes mihin tahansa,on niin hyvät ja toimivat liikenneyhteydet.Ei siellä ennakkosuunnitelmat ole kovinkaan tarpeellisia kunhan muistat paluu lennon. :D
Avatar
Kaahari
Master Trucker
Viestit: 1934
Liittynyt: 20.9.2004 20:52
Paikkakunta: Pöytyä

Viesti Kirjoittaja Kaahari »

Jos olet tytöistä kiinnostunut (joillakin miehillä osittainen matkan tarkoitus?) älä usko läheskään kaikkea mitä ne puhuu! Moni tosin löytänyt elämän kumppanin matkoiltaan! Mutta maalais järjellä pärjää joka asiassa kun on malttia mukana, eikä sorru kännäämään niin että järki ja muisti katoaa! (en tiedä oletko edes siihen taipuvainen, lähinnä miehet tässäkin asiassa)
Avatar
terox
Viestit: 12333
Liittynyt: 13.2.2005 3:49
Paikkakunta: Tellus

Viesti Kirjoittaja terox »

Jos on sellainen mieli ettet tiedä mihin suuntaisi, niin sitten menet ilman suunnitelmia eteenpäin mihin nenä näyttää...
Tilanteet tuo uusia tilanteita..Menet miten hyvältä tuntuu..

Suunnitelmat on perheille ym turvallisuushakuisille :-D
AroKani

Viesti Kirjoittaja AroKani »

KÄY LÄPI FORUMIN ALUEITA : Majoitusmuistio ja Täältä tullaan Thaimaa.
Sieltä löytyy dataa.

Matkasuunnittelua varten tsekkaa osiota "Thaimaa alueittain".

MUUTA PERUSDATAA:

Muista , että rahankäytöstäsi päätät vain ja ainoastaan sinä.
Anna piupaut tyypille , joka sanoo :"Sinun TÄYTYY ostaa..."

Jos jokin asia kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta , asia useimmiten on näin.

Älä usko tuktuk / taksi / kadulla juttusillesi tullutta tyyppiä , joka kertoo tarinaa kulta / jalokiviliikkeestä , jossa alennusmyynti vain tänään.
Jos alkavat matkan aikana puputtaa ja ajavat väkisin kaupan pihaan , sanot vain , etten pyytänyt tänne . Kyydistä ei nousta eikä sisälle mennä.

Jos ei muuten usko niin ilmoita , etä kuski vaihtuu kohta.

Halpoja , hyviä , nopeita räätäleitä ei ole.

Ota selvää ja paina muistiin peruskäytöstavat ( tyhminä meitä pidetään kuitenkin mutta koetetaan antaa mahdollisimman vähän aihetta ).
Älä korota ääntäsi ja setvi asiat rauhallisesti. Jos asia eskaloituu avoimeksi konfliktiksi , Thaimaassa ei tunneta Queensberryn markiisin sääntöjä.
Kimpussa on kaveri ja sen kaikki kaverit.
(HUOM ! Suht' harvinainen tilanne se on mutta varoittaa kannattaa.)

JA MUISTA : Kuningas perheineen on lähes pyhä , ole erittäin varovainen puheissasi. Itseasiassa parempi kun vähän välttää koko aihetta.

http://www.thaiklupi.fi/foorumi/viewtop ... 62&start=0

AK
Viimeksi muokannut AroKani, 28.12.2005 10:48. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
J-P77
Pattayan oma poika
Viestit: 29
Liittynyt: 13.12.2005 17:47
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja J-P77 »

erittäin osuvat ja asialliset ohjeet.
Avatar
P.K
Reppana
Viestit: 1107
Liittynyt: 15.12.2003 17:02
Paikkakunta: LPR/Korat

Viesti Kirjoittaja P.K »

Lyhyesti: Jos vasta kohta meinaat lentoja varata niin olet yli 1/2 vuotta myöhässä jo :?
2-3 viikon ensimmäiselle reissulle suosittelisin esim.Pattayaa 2 viikoksi ja Bangkokia viikoksi.Pattayan ranta,shoppailu ja iltaelämään ihastutte taatusti jos olet/te avoimin mielin matkassa...Sieltä löydätte melkein kaiken mitä matkalta tarvitsee.
Bangkok on taas niin iso kaupunki että sen tutustumiseen tarvitsisi ainakin pari vuotta lisää matkan pituutta :? .
Ilman yösijaa et Thaimaassa voi jäädä.Noin yleensä kyllä hotelleista pienellä kyselemisellä löytyy vapaita paikkoja. 3 * hotelli on normaalia ja alkaa melkein olla jo hienostelua suomalaisten makuun...
Paikan päälle päästessä kannattaa aina kysellä kokeneempien matkailijoiden mielipiteitä.Heiltä kyllä varmasti irtoaa kultaakin kalliimpia neuvoja...
Hyvää Matkaa
Minkäs sitä suomalainen luonnolleen voi
Avatar
BlackMike
ATM
Viestit: 19209
Liittynyt: 15.12.2003 11:23

Viesti Kirjoittaja BlackMike »

Jos matkan kesto on tuon kahdesta kolmeen viikkoon, niin kannattaa tähyillä myös ns. valmismatkoja, voi tulla hieman edullisemmaksi ja on helpompi olotilakin kun on majoitukset kokoajalle varattuina, varsinkin kun on kyse ensimmäisestä matkasta.

Tuo ehdotettu 1-2vkoa Pattaya + 1vko Bangkok on varmasti mukava yhdistelmä. Ensin Pattayalla vähän rantaelämää mahdollisesti vaikkapa lähistön saarilla ja retkiä krokotiilipuistoihin yms. Hyvää ruokaa, mahdollisesti juhlintaa, rentouttavaa hierontaa ja vaikkapa shoppailua. Sitten loman lopussa Bangkokiin, sieltä sitten viimeistään ne matkalaukut täyteen tavaraa ja vaatetta, sillä on mukava ostella kun on edullista. :D Myös hieman kerkiää näkemään Bangkokin nähtävyyksiä ja ihmisvilinää, näkemään yöelämää 'suuren maailman tyyliin' suuremmissa yökerhoissa ja discoissa.

Mitä lomalla teettekin, älkää tehkö liikaa suunnitelmia ja koittako nähdä liikaa eri paikkoja, tulee vain pää kipeäksi kaikesta ajattelusta ja aikatauluista. :D
Fred

Viesti Kirjoittaja Fred »

Kannattaa kattoa onko SASilla tilaa, jos meinaat alka reissaamaan säännöllisesti, Star Alliancen bonusohjelmalla säästää selvää rahaa. Bangkokista kannattaa varata majoitus etukäteen netistä, säästää rahaa ja ei tarvitse kierrellä respoissa kuuntelemassa ei oota. Muutaman Bangkokpäivän jälkeen Pattayalle ja siitä vaikka Sametille tai Changille rauhottumaan.
Avatar
BangkokBoy
Up to you
Viestit: 2762
Liittynyt: 17.12.2003 6:58
Paikkakunta: Nonthaburi

Viesti Kirjoittaja BangkokBoy »

Jos nyt oikeasti idyllista rantaelamaa haluaa lomaltaan niin sen Pattayan voi kylla unohtaa heti kattelyssa :roll:

En ymmarra miksi kukaan vahankaan Thaimaan eri paikkoja nahnyt ja kokenut voi edes kirjoittaa sanan ranta ja Pattaya samaan lauseeseen. Jos siis puhutaan hiekkarannasta (eli uimisesta, auringonotosta, ehka jopa jonkinasteisesta hiljaisuudesta ja rauhallisuudesta) eika vaan siita etta maa loppuu ja meri alkaa.
AroKani

Viesti Kirjoittaja AroKani »

Älä nyt noin kauhean pahasti sano, saarella Pattayan edustalla on ihan hyvät mahkut em.asioihin :shock: .

AK
Sakuraba
anarkokapitalisti
Viestit: 271
Liittynyt: 28.12.2004 15:28

Viesti Kirjoittaja Sakuraba »

...mitä kannattaa ottaa huomioon?

Kukaan ei ole vielä kerennyt sanoa, että mitään ei kannata roudata mukaan kun kaikki tarvittavan saa paikan päältä.

Toki pitää paikkaansa, mutta mutta, mieti sitä, että haluatko kuluttaa aikaasi kaupoissa sen "kaiken" etsimiseen, oli sitten kyse paivittäistavaroista, vaatteista, yms.
Duncan
Viestit: 1422
Liittynyt: 24.12.2003 1:56

Viesti Kirjoittaja Duncan »

Ja jos sisuksissa tuntuu että joku asia ei nyt ihan ole niinkuin sanotaan tai miltä se näyttää niin usko silloin omaa tuntemustasi, se on usein ihan oikeassa vaikka oletkin ihan eri maailmassa!
Vastaa Viestiin