THAIMAA - aiheinen keskustelupalsta

THAI-klupi ry:n foorumi - kaikkien Thaimaan ystävien kohtaamispaikka.


Tänään on 6.7.2020 19:39

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 75 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 14.3.2019 13:03 
Poissa

Liittynyt: 14.1.2016 14:26
Viestit: 3404
mukavaa rapsaa, mutta itsellä ei ole hajuakaan missä nyt ollaan menossa ja mistä klongilta kuvat on? johtunee vajavaisesta lukemisen ymmärtämisestäni, saisko kartan? :?


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 14.3.2019 13:09 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 18.12.2003 22:42
Viestit: 8896
VeeAa kirjoitti:
mukavaa rapsaa, mutta itsellä ei ole hajuakaan missä nyt ollaan menossa ja mistä klongilta kuvat on? johtunee vajavaisesta lukemisen ymmärtämisestäni, saisko kartan? :?

Don Muangilla. Kyllä se rivien välissä oli. Käytännössä se uusi ilmarata ja tollway välissä eli kohtuulähellä kenttää.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 16.3.2019 1:53 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 18.12.2003 22:42
Viestit: 8896
Netti toimii hyvin lähes kaikkialla. Joskus putoaa 42 Mbps hitauteen, WiFi ihan ok. 4.9 Mbps molempiin suuntiin eli rajoitettu hotellin toimesta.

Eipä tässä ole ollut aikaa päivittää tapahtumia kuten kuvittelin eli tulee sitten vapaammasta paikasta...


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 17.3.2019 18:46 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 18.12.2003 22:42
Viestit: 8896
eagle kirjoitti:
Netti toimii hyvin lähes kaikkialla. Joskus putoaa 42 Mbps hitauteen, WiFi ihan ok. 4.9 Mbps molempiin suuntiin eli rajoitettu hotellin toimesta.

Eipä tässä ole ollut aikaa päivittää tapahtumia kuten kuvittelin eli tulee sitten vapaammasta paikasta...


Hieman alkoi arveluttaa vapaa kirjoittaminen enkä siksi laittanut mitään paikan päältä (enempää).

Hotellissa oli tavanomaiset kiellot ja säännöt. Tulkitsin kirjaimellisesti kiellon siirtää huonekaluja ja kirjoituspöydän tuolikin pysyi paikallaan. Pahempi oli kommentti, että hotellilla on oikeus suorittaa etsintä huoneessa ilmoittamalla siitä hieman etukäteen. Siis ei siivous, vaan kunnon tarkastus.

Netti oli 90% ajasta 4G ja vain joillakin alueilla putosi H+ tasolle. Siis verkko on kunnossa. Ongelma hinta ja se rajoittaa kansalaisten verkkoon pääsyä. Tuossa aikaisemmin tuli jo tuosta Myanmarin turistisimmistä mainittua eli DTAC Don Muangilta myi roaming simmin 399 ja sai 4GB. Meni vajaa 500 MB, koska piti säästää akkua. Toimi kuitenkin hyvin ja nopeasti ollessaan kytkettynä.

Kielletty puheenaihe oli matkamme aikana tapahtunut hävittäjä- ja lentokonehyökkäys kapinallisia vastaan. Oikeastaan moni puheenaihe oli kielletty. Viikonloppuna Myanmarissa tosiaan oli Thaimaan poliisin erikoisyksikkö harjoittelemassa yhteistyötä ja noiden taisteluiden lisäksi muitakin tapahtumia. Oppaamme ei niistä voinut mitään kertoa.

Päätin, että laitan kuvia ja juttua aihepiireittäin eli liikenne lienee yksi, temppelit toinen ja jos jengi ei kyllästy, niin temppelit lisäksi muutama muu viesti. Sitten omia ajatuksia maasta. Aika iso pino kuvia luokiteltavana. Rakentaminen lienee myös yksi olennainen asia. Ja jotain muuta...

Tuli saatua ystäviä Myanmarista ja maa itsessään jätti niin monta kysymysmerkkiä, että voisi hyvin palata ilman mitään velvollisuuksia sinne. Omana kiintopisteenä lasten vertaaminen 1990-luvun Balin lapsiin. Aivan samankaltaista käyttäytymistä.

Paikallinen Turistipoliisi tuli nähtyä ja myös aika paljon paikallista poliisitoimintaa, mutta samalla jonkinlainen itsesuojeluvaisto sanoi, että ihan kaikkea ei kuvata. Sain kerran kommentin, että parikymmentä vuotta sitten ei ollut todellakaan mahdollista kuvata kuten kuvasin. Laitaan muuten joitakin matkakuvia, joissa minulla on oma thaimaalainen Turistipoliisin vaihtoehtoinen vaatetus päällä.

Tilastotietona, että LÄNSIMAALAISTEN turistien määrä on pudonnut noin kolmanneksen. Tuolla jatkossa tulee esille, että hieman syytäkin, vaikka tosiasiallinen syy lienee maan sisäpolitiikka. Tietöistä lienee oma juttunsa ja ne vaikuttavat liikkumiseen olennaisesti. Jatkossa sitten päinvastoin eli nopeuttavat.

Aasinsillalla ollaan eli sotilashallinto on saanut saman aikaan kuin Thaimaassa eli maata kehitetään turistivirran kasvattamiseksi ja maan kilpailukyvyn ylläpitämiseksi. Yhteydet turistikohteiden välillä tulevat paranemaan eikä nykyinenkään tietyömaiden hallitsema tieverkko paha ole. Turistimäärän kasvu on ollut kova ja vaikka länsimaiset katoavat, niin kiinalaiset (ja muut ASEAN maat) tunkevat tilalle.

Kun tuollaisessa maassa ollaan, niin on hyvä olla pakoreitti varmistettuna. :lol: Tämä kone oli noin 120 metriä punkastani eli kohtuu lähellä... Mutta kuka fuck tuon F37:n noin parkkeerasi?

Minulla on menossa ilahduta Immigrationia viikko. Lähtiessä virkailija ei pystynyt leimaamaan passia, kun ei millään löytänyt maahantuloa. No, ei ihmekään, kun kolmas passi ja vaihtoketju ei jostain syystä näkynyt koneella. Juteltiin tovi ja sanoin, että olen saakeli sentään luvannut kundeille ja tytöille Udonin Immigrationissa, että poistun maasta ja palaan uuden TM6 kanssa. Totesi, että on joka tapauksessa viisumit kunnossa, re-entry kunnossa ja kaikki muukin, joten leimataan ulos. Pitää seuraavalla kerralla käydä useammin ulkomailla -passin kanssa. Tosiaan passissa oli leima, että korvaa passin se ja se, mutta ko. passilla ei ollut koskaan saavuttu maahan. Takaisin tullessa ihan ok nopeasti paluuleima ja oikealla oleskelujaksolla.

Huomenna teemaviikko jatkuu ja tekemään omat ja pojan TM28 ilmoitukset. Vaimo mukaan tekemään TM30 ilmoitukset ja jakamaan jackfruitia ja Myanmar keksejä asemallamme. Ja siis kaksi henkilöä samalla ilmoituksella, kun ei ole enempiä...


Liitteet:
Plane.jpg
Plane.jpg [ 84.82 KiB | Katsottu 9633 kertaa ]
Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 26.3.2019 14:53 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 18.12.2003 22:42
Viestit: 8896
Pientä hässäkkää ollut. Kai ymmärrettävästi? Huomenna yksi kokous, minkä olen joutunut valmistelemaan.

Udonin Immigrationin virkailija sanoi ensimmäisenä tervehtimisen jälkeen, että mitä v-ttua täällä nyt jo teet. Totesin kylmästi lakipykälät koskien TM28 ja TM30 ilmoituksia ja vaimollani olevan jo hieman hoppu, itsellä aikaa toista vuorokautta. Osasi v-ttuilla takaisinpäin ja kysyi, että koska uusi asemamme on valmis. Totesin, että kohta ja suunnilleen samaan aikaan kuin 90 pv ilmoitukseni pitää tehdä. Kelpasi -onhan tuo ollut joskus toista kuukautta myöhässä. Tuo on kiva, kun on niitä opiskelijoita molemmilla asemilla ja ovat joskus ihan pihalla missä mennään. Meinaan tuo huulenheitto ja thaiksi. :shock: Tyttö sai sitten kirjoittaa ilmoituksesta kopion, että poikakin sai omansa.

Thanikin tuli samaan aikaan hakemaan extensionleimaansa, mutta ei sitten saanutkaan. Joutui pallottelun kohteeksi ja toimittamaan lisätodistuksia mm. talletuksesta. Nyt homma kuitenkin kunnossa ja leima passissa. Tuo muutos kannattaa huomioida, koska on uusi juttu monella. Avioviisumillakin talletuksen pitää olla pankissa kunnes Immigration antaa luvan nostaa rahaa sieltä. No, niinhän se ennenkin oli, mutta sai luvan hakemuksen jättöpäivänä, nyt vasta leiman hakupäivänä. Eroa kuukausi plus päivät ennen entisen umpeentumista. Uutta oli myös se, ettei 16v vanha amphurin avioliittoilmoitus enää kelpaa.

Immigration on hieman ihmeissään, koska joutuvat kaikille soittelemaan 1-3 kertaa ja pyytämään "uusia" papereita tai todistuksia.

Jos oikeasti asiaa miettii, niin mitään uutta ei ole tullut. Vain niitä vanhoja määräyksiä alettu noudattamaan. Sitähän täälläkin kaikki ovat vaatineet. Osa lähetystöistä ei pysty toimimaan vaatimusten mukaan ja siksi Immigration päivitti vaatimuslistaa ja LIEVENSI vaatimuksia. Lähetystön todistuksen sijaan voi toimittaa pankin todistuksen rahansiirroista tai talletustodistuksen (mikä oli ennenkin olemassa). Lähetystön todistus edelleen mahdollinen, kotimaasta kunnon todistus.

Jopa tuo amphurin aviotodistus on aina ollut noissa listoissa, mutta kelvannut vanhakin. Nyt ei kelpaa. Big Joke muuttaa toimintaa paljon.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 27.3.2019 17:33 
Poissa

Liittynyt: 28.3.2017 8:06
Viestit: 2031
Mulle eaglen jutut on liian pitkiä ja selitteleviä. En jaksa lukee. Liian laveasti selitellään joka asiaa. Ei vaan jaksa.
Oon lopettanu lukemisen kokonaan.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 27.3.2019 18:07 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 18.12.2003 22:42
Viestit: 8896
Lohi kirjoitti:
Mulle eaglen jutut on liian pitkiä ja selitteleviä. En jaksa lukee. Liian laveasti selitellään joka asiaa. Ei vaan jaksa.
Oon lopettanu lukemisen kokonaan.
No, kirjoittaa kymmenen viestiä peräkkäisinä päiviä tai yksi viesti kerran viikossa. Saman verran tekstiä. Eiväthän nämä ylety edes novellin aloitussivun pituuteen -kai kolmannes. Luetko koskaan kirjoja? Minä en muuten ole lukenut pitkään aikaan. Itse inhoan myös sitä, että 2/3 asiaan liittyvistä asioista jätetään kertomatta ja sitten muutaman sivun verran täydennetään niitä.

Oikeassa olet. Tuon edellisen viestini olisi voinut jakaa 5-6 viestiin ja usealle aihealueelle. Siten huono kirjoitus. Itse olen pelännyt, että on ollut liikaa kuvia eikä tekstiä, mutta...

Olisihan tuon voinut kokonaan jättää kirjoittamatta, koska kosketti vain support statuksella maassa olevia. Heille tosin kai aika uusi juttu, koska vielä muutama kuukausi sitten meni aivan eri tavalla. Thanikin mainittu vain siksi, että on ensimmäinen konkreettinen tuttu, jolle tuo uusi käytäntö on tullut vastaan. Itselle vasta toukokuussa.

Ps. Jos yrittää kirjoittaa elämästään täällä, ei täällä oikeastaan mitään tapahdu ja siksi pitää kaikki tapahtumat tuoda esille, kuten edellisessä viestissä. Kyllä se viikko menee, että muutama vuoro tulee asemalla tehtyä duunia ja niistä ei usein voi kirjoittaa. Saunomisesta ei montaa kertaa voi ennen ketjun lukitsemista. Siten Thani sattuminen Immigrationiin samaan aikaan on mielestäni mainittava tapahtuma. Täällä on tylsää, jos totta puhutaan.

Lopetetaan valehtelu: täällä kyllä tapahtuu kaikenlaista, mutta ihan kaikkea ei voi/kannata julkistaa.

Yhteenveto: Ei ole pakko lukea. Tosin ei ole pakko minun kirjoittaakaan. Kai sen huomaa, jos on edes hieman lukenut, että huomattavasti vähemmän on tullut fiiliksistä johtuen kirjoitettua. Tulee ensiksi aina katsottua uudet viestit ja jos ei ole järkevän näköistä, niin ei huvita kirjoittaa. Kukin miettii onko Thaimaa-aiheiset viestit järkevän näköisiä verrattuna jenkkilätkään tai vastaavaan. Itse vastaan osalleni tuleviin juttuihin ja jos sen jälkeen on fiilistä, jatkan kuvien lataamista. kai sen arvaa, että Burman kuvia ja juttuja saa edelleen tämän jälkeen odottaa ja kohta ikuisesti, mikä ilahduttanee monia.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 27.3.2019 20:03 
Poissa
Ta Teep
Avatar

Liittynyt: 17.9.2004 12:18
Viestit: 523
Paikkakunta: Syvä Häme / Khon Kaen / Lübeck
Luen Eaglen juttuja kyllä ihan mielelläni. Viisumiasiat kiinnostavat ja toki ihan tavallinen elämäkin, kuvat antaa potkua kerrontaan. :smt023

_________________
I was me, but now he's gone


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 27.3.2019 21:25 
Poissa
นอกรีต
Avatar

Liittynyt: 21.2.2004 21:26
Viestit: 6679
Paikkakunta: Vähän Tampereesta ylöspäin, jossain metsän keskellä.
Lohi kirjoitti:
Mulle eaglen jutut on liian pitkiä ja selitteleviä. En jaksa lukee. Liian laveasti selitellään joka asiaa. Ei vaan jaksa.
Oon lopettanu lukemisen kokonaan.

Käyt siis tässä ketjussa vaan lukemassa muiden kommentit ja kommentoimassa itse?


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 27.3.2019 22:02 
Poissa

Liittynyt: 8.9.2009 1:04
Viestit: 38
***Kirjoittaja kokeili huumoria, epäonnistui.***


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 27.3.2019 23:41 
Poissa
Hyperkannattajajäsen
Avatar

Liittynyt: 28.2.2004 2:30
Viestit: 15918
Paikkakunta: Helsinki
Nyt on taas kommentit sillä tasolla että kaikkia oikein himottaa kirjoitella tänne rapsoja.
Edellinenkin kirjoittaja on saanut 10 vuoden aikana kokonaista 6 viestiä aikaiseksi, joten ton heiton pitää olla todella tärkeä.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 28.3.2019 4:38 
Poissa

Liittynyt: 30.4.2009 22:51
Viestit: 442
Paikkakunta: Tampere
Hyvähän se tosiaan on että Iso Vitsi on lyönyt painetta kiekolliseen ja kaikenmoisia hampuuseja kärrätään ulos maasta.
Silti tulee mieleen että kuinka kestävää tämä nyt sitten on, kun mies saa ylennyksen/siirron, muuttuuko säännöt taas. Ja mihin suuntaan.
Ja mahdollistaako nämä uudet lain tulkinnat jopa isommat teerahat pampuille, voisin kuvitella että korruptiovisojen kysyntä ei ole ainakaan vähentynyt.

Jos nyt vaatimukset on 400/800k thb niin hirvittää ajatella mitä ne kun tässä itse mahdollisesti pääsee eläkkeelle, siihen on vielä hetki aikaa.

Eaglen juttuja lukee mielellään. :smt023


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 28.3.2019 6:51 
Poissa

Liittynyt: 8.9.2009 1:04
Viestit: 38
tukataa kirjoitti:
Nyt on taas kommentit sillä tasolla että kaikkia oikein himottaa kirjoitella tänne rapsoja.
Edellinenkin kirjoittaja on saanut 10 vuoden aikana kokonaista 6 viestiä aikaiseksi, joten ton heiton pitää olla todella tärkeä.
Sitä se kuule olikin,mutta siellä taisi mennä ammattiylpeys edelle.Sori vielä kun tulin teitin hiekkalaatikolle leikkimään..


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 28.3.2019 7:26 
Poissa

Liittynyt: 28.3.2017 8:06
Viestit: 2031
DelArco kirjoitti:
Lohi kirjoitti:
Mulle eaglen jutut on liian pitkiä ja selitteleviä. En jaksa lukee. Liian laveasti selitellään joka asiaa. Ei vaan jaksa.
Oon lopettanu lukemisen kokonaan.

Käyt siis tässä ketjussa vaan lukemassa muiden kommentit ja kommentoimassa itse?


Satunnaisesti. Oikeesti, en jostain syystä jaksa lukee pitkiä selityksiä.
Pidän tiivistetyistä lauseista. Ymmärrän kyllä että eagle yrittää valottaa asiaa useammalta kantilta yleensä, mutta tyyli ei nappaa mulle. Laatukirjoittaja on ilman muuta, mutta kuten sanoin, tyyli on mun makuun pitkäveteinen.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 28.3.2019 9:55 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 18.12.2003 22:42
Viestit: 8896
Tuli tutustuttua liikenteeseen ja kiusallakin kirjoitan enemmän kuin tämän virkkeen.

Yläkuvasta selvinnee, että liikennesääntöjä ei kovin paljoa ole tai niitä ei noudateta. Tuo kaupungissa tapahtuneena ei ole mikään paha. Maaseudulla kaksikaistaisella tiellä ohitettiin surutta pientareen kautta. Sitten keskiviivan päällä oli usein molempiin suuntiin ohittajia. Onneksi ei ihan kapeita teitä, koska kuusi rinnakkain 80 km/h vauhdissa on aika mielenkiintoinen kokemus. Tämä kyseinen risteys voisi oudolle turistille olla paha, mutta paikalliset hallitsevat sen. Tuolta oikealta tullaan koko tien leveydeltä ylös eli se alas menevä kaista on ylös tulevien valtaama. Siten siihen suuntaan pyrkivät pakotetaan kääntymään oikealle eikä jatkamaan suoraan. Jos tuon tietää, pääsee etenemään.

Jatketaan pitkästyttämistä. Kuvasta näkee myös autojen värimaailman. 80% on valkoisia, busseissa myös keltaisia. Takseilla voi olla muitakin värejä, kuten kuvassa. Sitten mustat ja harmaan eri sävyt vievät seuraavat 10-12% autoista. Bussit keltaisia ja alle prosenttiin jäävät siniset, punaiset tai muun väriset yksityisautot. Toyota taisi olla yleisin automerkki. Jotenkin jäi sellainen kahtiajakautunut mielikuva tuosta, koska ruuhka-aikoina oli autoja paljon, mutta liikenne koko ajan liikkui ja eteenpäin pääsi. Aivan eri tavalla kuin Suomessa tai Thaimaassa. Hiljaisimpina aikoina oli jopa hieman autioita jotkut kadut.

Yksi liikennettä koskeva juttu vielä. Huoltoasemat ovat auton tankkaamista varten, ei matkustajien tyhjennystä. Käytännössä toiletit ovat olematon asia huoltoasemilla. Siten temppeli muodostuu ykköskohteeksi, jos matkan aikana tulee tarve keventää. Ei kannata kysyä, että onko kyykkyvessat -on. Totta kai vaihtoehtoja on monenlaisia ja oloa pääsee keventämään ravintoloissa, turistikohteissa, hotelleissa jne. Jopa usein ihan länsimaisella istuimella asioiden.

Tieverkostoa kehitetään ja siitä osoituksena kaatunut kuva tietulliasemasta. Jonkin matkan päässä on nykyinen toimiva asema eli jotain uutta tulossa ja systeemiä pitää muuttaa.

Pari alempaa kuvaa osoituksena samasta kehityksestä. Hyvin monella tieosuudella levennettiin tai muutoin parannettiin teitä. Maa panostaa kasvavaan turismiin. Tosin eurooppalaisten osuus pudonnut, olikohan se 30%, vuoden aikana.


Liitteet:
IMG_20190317_081952.jpg
IMG_20190317_081952.jpg [ 305.21 KiB | Katsottu 8760 kertaa ]
IMG_20190316_081127.jpg
IMG_20190316_081127.jpg [ 214.78 KiB | Katsottu 8760 kertaa ]
IMG_20190315_181140.jpg
IMG_20190315_181140.jpg [ 219.87 KiB | Katsottu 8760 kertaa ]
IMG_20190315_180158.jpg
IMG_20190315_180158.jpg [ 236.37 KiB | Katsottu 8760 kertaa ]
Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 28.3.2019 10:06 
Poissa
Majatalon isäntä
Avatar

Liittynyt: 23.12.2003 1:36
Viestit: 19074
Paikkakunta: Soi Yume, Pattaya
eagle kirjoitti:

Pari alempaa kuvaa osoituksena samasta kehityksestä. Hyvin monella tieosuudella levennettiin tai muutoin parannettiin teitä. Maa panostaa kasvavaan turismiin. Tosin eurooppalaisten osuus pudonnut, olikohan se 30%, vuoden aikana.


Alkuvuonna kiinalaisten 56,66% ja muiden aasialaisten 15,85% , osuus turismista oli noin 72% eli muut turistit vain 28 %
Europpalaisten osuus alkuvuonna oli vain 6,23% kokonaisturistimäärästä.


Liitteet:
Näyttökuva 2019-3-28 kello 14.02.44.png
Näyttökuva 2019-3-28 kello 14.02.44.png [ 329.62 KiB | Katsottu 8753 kertaa ]

_________________
Varaukset https://www.majatalo.info/huoneet/
tai Puh. 08 6303 4870
Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 28.3.2019 10:22 
Poissa
Kannattajajäsen

Liittynyt: 9.5.2004 11:46
Viestit: 4708
Paikkakunta: Alicante/Epsania
Onko mistään löydettävissä samanlaista tilastoa kuin esim. suomesta löytyy, eli kuinka paljon minkäkin maan maan kansalaiset jättävät=kuluttavat rahaa Thaimaassa per päivä?


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 28.3.2019 10:47 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 18.12.2003 22:42
Viestit: 8896
patila kirjoitti:
eagle kirjoitti:

Pari alempaa kuvaa osoituksena samasta kehityksestä. Hyvin monella tieosuudella levennettiin tai muutoin parannettiin teitä. Maa panostaa kasvavaan turismiin. Tosin eurooppalaisten osuus pudonnut, olikohan se 30%, vuoden aikana.


Alkuvuonna kiinalaisten 56,66% ja muiden aasialaisten 15,85% , osuus turismista oli noin 72% eli muut turistit vain 28 %
Europpalaisten osuus alkuvuonna oli vain 6,23% kokonaisturistimäärästä.


Pari vuotta sitten oli yli 17% Euroopasta.
http://tourism.gov.mm/wp-content/upload ... s-2017.pdf

Edit. Tuo iso muutos johtuu siitä, että Patilan kuvaaja on Thaimaasta ja minun ketjuni juttu Myanmarista.


Viimeksi muokannut eagle päivämäärä 28.3.2019 11:03, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 28.3.2019 11:02 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 18.12.2003 22:42
Viestit: 8896
bimbo kirjoitti:
Onko mistään löydettävissä samanlaista tilastoa kuin esim. suomesta löytyy, eli kuinka paljon minkäkin maan maan kansalaiset jättävät=kuluttavat rahaa Thaimaassa per päivä?


Country TOTAL Shopping Enter- Sight- Accom- Food & Local Medical Miscel-
of Residence tainment seeing modation Beverage Transport Care laneous

Finland 4,803.39 900.52 573.93 120.41 1,591.16 1,036.42 509.50 30.92 40.53

https://www.mots.go.th/mots_en57/ewt_dl ... p?nid=3467


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 28.3.2019 14:29 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 18.12.2003 22:42
Viestit: 8896
Tässä hotellissa tuli vietettyä yöt. Yksi vanhimmista kansainvälisistä hotelleista maassa. Periaatteessa hyvä sijainti, jos haluaa nukkua Thaimaan lähetystön naapurissa -tai muiden. Oli tuo yksi temppeli kävelymatkan päässä ja vastapäinen puisto olisi tarjonnut enemmänkin nähtävää kuin aika salli. Siellä on tuon alakuvan kunnostetun koneen lisäksi pari raakiletta. Huvipuisto, vanha juna, ravintoloita jne. Välipäivän olisi voinut siellä hyvin viettää eikä aika olisi tullut pitkäksi.

Piti mennä katolle ottamaan kuvia, mutta ei ehtinyt. Sinne pääsee, mutta pitää osata/uskaltaa kysyä tietä. Ei mikään opastettu eikä ole kattobaaria kuten viereisessä hotellissa.

Hotellin oma baari tuli testattua ja molemmat käynnit kerralla. Kolme pulloa tuota Dagonia lähes 8000. Tigeria tuli myös maistettua, mutta Dagon parempaa. Myanmar Beer on juntan valmistama ja siksi kannattaa jättää väliin. Kuten Chang Thaimaassa, laatu joskus vaihtelee. Tuo 8000 vastaa noin 200 thb eli ei nyt kauhean paha sillä tavalla ajateltuna.

Käytiin seuraavana päivänä kaupasta ostamassa sixpack ja 1700 thb oli hinta. Hieman eroa. Kun meitä hellittiin tai valvottiin valtion oppaan toimesta, niin illalla huoneeseen järjestettiin tuopit (Dagon totta kai) ja jääpala-astia. Tuo sixpack kaupassa tuntuu halvalta, mutta jos vertaa alkoholiin, niin samalla hinnalla olisi saanut Mandalay rommia ison pullon. Ja halvemmalla whiskyä. Tullessa taxfreesta tarttui mukaan Cointreau litran pullo, kun oli 25 USD. Täällä .7 pullo on 1300 thb eli halvemmalla sai enemmän. Tarttui sieltä muutakin, kun vaihdettiin 5 000 thb ja sillä 5 henkeä teki ostokset, osti juomat, tuliaiset ja laittoi temppeleiden laatikoihin yms.

Tuo olut ja lentokone olivat etukäteistiedustelun tulosta ja kannatti. Tuolla oleskelun aikana armeija teki ison lentokone- ja helikopterihyökkäyksen kapinallisia vastaan. Opas totta kai oli hiljaa siitä ja muutenkin sivuutti aihepiirin kunniakkaasti. Juteltiin siitä, että vuosituhannen alussa en olisi voinut kuvata läheskään siten kuin nyt kuvasin. Jätin kuitenkin väliin sellaiset kohteet, joiden tiesin olevan arveluttavia. Oli tuolla alueella, missä liikuimme jokin tai pari pikkupommia, mutta eivät ne mitenkään haitanneet liikkumista.

Ps. Suurin vaara kuulemma, kun lähtee ennen auringonnousua puistoon kuvaamaan lentokoneita. No, meillä oli mukana kummallakin turvamies. :smt005

PsPs. Uskomatonta se, että kun turistin näköinen tyyppi astuu puiston portista ennen aamukuutta, niin jostain täysin tyhjältä kadulta paikalle säntää TAKSI!


Liitteet:
IMG_20190316_055650.jpg
IMG_20190316_055650.jpg [ 217.03 KiB | Katsottu 8611 kertaa ]
IMG_20190315_212949.jpg
IMG_20190315_212949.jpg [ 185.18 KiB | Katsottu 8611 kertaa ]
IMG_20190316_054932.jpg
IMG_20190316_054932.jpg [ 245.17 KiB | Katsottu 8611 kertaa ]
Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 29.3.2019 14:25 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 18.12.2003 22:42
Viestit: 8896
Tässä Thaimaassa harvinainen kyltti. Suurin osa Thaimaan kohteista ottaa myös thaimaalaisilta pääsymaksun. Onko tämä nyt sitten parempi kuin Thaimaan kaksihintajärjestelmä. Sama asia taustalla eli ulkomaalaiset rahoittavat pääsymaksuilla ja paikalliset verotulojen kautta. Thaimaassa minulle on parissa paikassa selitetty, että pääsen thaihinnalla, jos annan verotusnumeroni.

Tuo on vaikea asia, koska jakoa ei osata tehdä oikein tai ainakaan yksiselitteisesti. Joskus on paikallisille, mutta se pitäisi sisällään ulkomaalaiset maassa asuvat. Kansalaisuus ei saa olla rajana, koska olisi rasismia. Turisti on helpompi ja kyllä tuo kyltin ulkomaalaiset vierailijat on aika neutraali. Kun tuo pagoda on temppeli, niin buddhalaisuus ei siis ole hyväksyttävä syy päästä temppeliin ilmaiseksi rukoilemaan. Helppoa tuo rahastaminen ei siis ole. Kamerastakin kuulemma pitäisi maksaa erikseen. Ei aavistustakaan noista kuin kylttien kautta. Korttia vilauttamalla kaikista pääsi sisään ilman muodollisuuksia.

Alemmassa kuvassa kiva olla vastassa perhettä, joka saapuu Myanmariin. Tiesin, että pitää käydä vaihtamassa rahaa hieman sivummalla ja siksi ohitin pari muodollisuutta tullessa ja olin siten vastassa. Poika kirosi jälkeenpäin, että sain jonkin leiman, mitä hänelle ei annettu. :lol: Tuon keltaisen mainoksen takana olevat kolme vaihtopistettä antavat 46.0-46.3 kurssia, kun hieman kauempana saa 46.6 ja suhde siis THB-MMK. Opas auliisti vaihtoi suhteella 40.0. :!: Tuossa ehti odotella ja sinä aikana hermostuttaa AK:n kanssa vahtiva poliisi soittamaan apuvoimia, kun hullu ulkomaalainen leiriytyi hänen tontilleen. Lähtiessä siellä oli ihan nätti tyttö hieman uudemman aseen kanssa, mutta jostain syystä jätin kuvaamispyynnön väliin.

Tuosta Bagosta sen verran, että oli minulle tavallaan pyhiinvaellusmatka, kun Naresuan vietti siellä aika monta lapsuusvuottaan. Kiitoksena sitten aikuisiällä valloitti kaupungin ja myös ampui paikallisen hallitsijan joen yli -lähes kilometri. Onnistumisen ymmärtää, kun asekin oli toistakymmentä metriä pitkä. Tuolla paikalla ei ehditty käymään. Mitat oppaan ulkomuistista.


Liitteet:
DSC_0066.JPG
DSC_0066.JPG [ 281.4 KiB | Katsottu 8473 kertaa ]
IMG_20190315_130248.jpg
IMG_20190315_130248.jpg [ 266.58 KiB | Katsottu 8473 kertaa ]
Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 29.3.2019 14:40 
Poissa
Kannattajajäsen

Liittynyt: 9.5.2004 11:46
Viestit: 4708
Paikkakunta: Alicante/Epsania
Voihan noita turistin, ja ulkomaalaisen rahastuksia puolustella aivan miten päin tahansa, mutta aika harvassa maassa törmää yhtä räikeään kaksoishinnoitteluun kun thaimaassa.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 29.3.2019 14:46 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 18.12.2003 22:42
Viestit: 8896
bimbo kirjoitti:
Voihan noita turistin, ja ulkomaalaisen rahastuksia puolustella aivan miten päin tahansa, mutta aika harvassa maassa törmää yhtä räikeään kaksoishinnoitteluun kun thaimaassa.

Helsingissä ulkopaikkakuntalainen maksaa liikkumisesta enemmän, samoin pysäköinnistä. Jos haluaa harrastaa, niin helsinkiläinen tekee sen halvemmalla. Jos haluaa asunnon tai ikääntyessä paikan hoitolaitoksessa, niin helsinkiläinen saa sen halvemmalla kuin ulkopaikkakuntalainen. Jos on helsinkiläinen, niin... tuli meinaan asuttua kilometrin päässä rajalta. Tosin sitä ennen Helsingissä ja ero oli tosiaan suuri. Vantaalaisia todella ryöstettiin.

Niin, eihän se ollut kaksoishinnoittelua, vaan kuntapolitiikkaa.

Onneksi sentään Linnanmäki ja muut turistikohteet antoivat suomalaisille halvemman hinnan kuin ulkomaalaisille. Vaikka olivatkin Helsingissä.

Edit. Ulkomaalaisella tarkoitan ulkomaalaista turistia. Kotimainen turisti ja Suomessa asuva ulkomaalainen saivat myös halvemman hinnan.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 30.3.2019 4:12 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 28.1.2004 9:52
Viestit: 1843
Paikkakunta: Korat
Eagle- ilmeisesti toimii hyvin?
Khoratiin on kanssa tulossa muutama linja ja toivottavasti se vähentäisi liikennettä kaupungilla tai ainakin koulujen läheisyydessä. Nyt mukava ajella, kun kouluissa lomat.
https://www.facebook.com/udoncitybus/

_________________
Isan Sabaidee Innovations Ltd
Kyl ISI tietää..
jo 40 vuotta ... takana


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 30.3.2019 8:27 
Poissa
Kannattajajäsen

Liittynyt: 9.5.2004 11:46
Viestit: 4708
Paikkakunta: Alicante/Epsania
eagle kirjoitti:
bimbo kirjoitti:
Voihan noita turistin, ja ulkomaalaisen rahastuksia puolustella aivan miten päin tahansa, mutta aika harvassa maassa törmää yhtä räikeään kaksoishinnoitteluun kun thaimaassa.

Helsingissä ulkopaikkakuntalainen maksaa liikkumisesta enemmän, samoin pysäköinnistä. Jos haluaa harrastaa, niin helsinkiläinen tekee sen halvemmalla. Jos haluaa asunnon tai ikääntyessä paikan hoitolaitoksessa, niin helsinkiläinen saa sen halvemmalla kuin ulkopaikkakuntalainen. Jos on helsinkiläinen, niin... tuli meinaan asuttua kilometrin päässä rajalta. Tosin sitä ennen Helsingissä ja ero oli tosiaan suuri. Vantaalaisia todella ryöstettiin.

Niin, eihän se ollut kaksoishinnoittelua, vaan kuntapolitiikkaa.

Onneksi sentään Linnanmäki ja muut turistikohteet antoivat suomalaisille halvemman hinnan kuin ulkomaalaisille. Vaikka olivatkin Helsingissä.

Edit. Ulkomaalaisella tarkoitan ulkomaalaista turistia. Kotimainen turisti ja Suomessa asuva ulkomaalainen saivat myös halvemman hinnan.


Höpö höpö. Liikkuminen on kaikille saman hintaista. Kannattaa päivittää tiedot tällä vuosituhannelle. Et kai muutakaan nyt oikeasti vertaa muutenkaan jotain julkista liikennettä Thaimaan joka paikassa tapahtuvaan kaksoishinnoitteluun? Ota ne thaikkulasit pois päästä. Luultavasti poliisin korruptiossakin on farangille Thaimaassa eri hinnat, mutta sitä ei voi tietää kun sitä et suostu avaamaan vaikka sinulla tietoa siitä onkin.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 75 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 24 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com