[ Kirjaudu sisään >> ]
Yhdistys
 
Thai_klupi ry säännöt
 
Käyttöoikeudet ja edut
 
Thaiklupin tarjoama foorumi
 
Palaute
 
Tunnistautuneille
 
Yhteistyökumppanit

 

Viisumit FAQ

Tarvitsenko viisumin jos menen kahden viikon lomalle Thaimaahan?

Et tarvitse viisumia alle 30 vuorokauden lomailuun Thaimaassa. Suomen kansalaiset saavat maahan tullessaan passeihinsa leiman joka oikeuttaa heidät oleskelemaan Thaimaassa 30 päivää viisumivapaasti.

Mikä se lappu on joka lentokoneessa täytetään? Onko se tärkeä?

Kyseessä on maahantulo- poistumiskaavake josta maastalähtöosa kiinnitetään passiin sen tarkastuksen yhteydessä ja kyllä, se on ihan hyvä olla hävittämättä, jos ei muuta niin joutuu selittelemään ja täyttämään uuden lähtiessä.

Aiomme olla Thaimaassa kolme kuukautta, minkälainen viisumi kannattaa hankkia?

Teidän kannattaa ottaa turistiviisumi, joka oikeuttaa 60 päivän oleskeluun Thaimaassa, Thaimaan Helsingin suurlähetystöstä tai jostakin muusta Thaimaan ulkomailla olevasta edustustosta. Se maksaa 25 euroa, toimitusaika on min. 4 arkipäivää ja siihen saa Thaimaassa Immigration officesta, Soi Buan Phlu, off South Sathorn Road, Bangkok 10120 , Tel (662) 287-3101-10. jatkoa 30 vuorokautta lisää 1900 bahtin maksua vastaan. Jos kuitenkin suunnittelette matkustavanne Thaimaan naapurimaihin ette välttämättä tarvitse viisumia Thaimaahan, vaan joka kerta maahan palatessanne saatte 30 päivän viisumivapaaseen oleskeluun oikeuttavan leiman passeihinne. Näin sijoittamalla retket naapurimaihin ajallisesti oikein ei viisumia tai sen pidennystä ehkä tarvita. Pelkkä käväisy rajan yli ja leimojen saaminen passiin molemmista maista riittää.

Mitä papereita turistiviisumia anoessa tarvitaan ja mitä se maksaa?

Vähintään vielä kuusi kuukautta voimassa oleva passi, kopio passin etusivusta, kaksi passikuvaa (värillistä), kopio lentolipusta, elektronisesta lipusta tai lentovahvistuksesta sekä huolellisesti täytetty viisumihakemus jotka toimitetaan Thaimaan Helsingin suurlähetystöön tai lähimpään lähetystöön / konsulaattiin. Suomessa hankittuna turistiviisumi maksaa 25 euroa + mahdolliset postikulut.

Mitäs jos matka lipsahtaa pitkäksi ja viisumi ylittyy?

Viisumin ylitystä ei kyllä voi suositella missään tilanteessa, vaan asia on syytä hoitaa kuntoon ennen kuin viisumi ylittyy. Jos kuitenkin näin pääsee käymään, niin kannattaa mennä lähimpään Immigration officeen selvittämään asia. Ota mukaan myös lentoliput tms. joista näkyy milloin aiot poistua maasta ja rahaa (viisumin pidennys maksaa 1900 bahtia + mahdolliset overstay sakot). Asian voi hoitaa periaatteessa myös lentokentällä lähtiessä, tuolloin jokainen ylitetty päivä (ensimmäinen ylityspäivä on ilmainen) maksaa 500 bahtia. Tässä tosin on riskinä että jos joutuu viranomaisten kanssa tekemisiin ilman voimassa olevaa viisumia tai kun viisumivapaus on mennyt pitkäksi voi joutua pahimmassa jopa Immigration putkaan ja maasta karkotetuksi. Lisää asiasta Ulkoministeriön matkustustiedotteessa.

Voiko viisumia pidentää?

Kyllä voi. Turistiviisumin pidennys onnistuu Immigration officessa ensin 30 päivää, maksaa 1900 bahtia ja vielä tuohonkin voi saada uudet 10 päivää lisää myös 1900 bahtia vastaan. Myös viisumivapaan oleskelun pidennys onnistuu tuon kymmenen päivää useimmissa tapauksissa ja maksaa tuon saman 1900 bahtia.

Passini on voimassa 5.5. asti ja matka alkaa 23.01. ja kestää kolme viikkoa, pitäisikö hommata uusi?

Tässä lainaus ulkoministeriön matkustustiedottesta:

"Thaimaan viranomaisten antamien tietojen mukaan ulkomaisella passilla Thaimaahan saavuttaessa on passin oltava voimassa koko matkan ajan. Suomen passilla matkustavat turistit saavat tämän hetkisten sääntöjen mukaan oleskella Thaimaassa 30 päivää ilman viisumia. Maahansaavuttaessa passiin leimataan saapumisleima, jossa myös mainitaan, kuinka pitkään Thaimaassa saa oleskella. Pidempiaikaista tai muuta kuin turismia varten tarkoitettua oleskelua varten tarvitaan asianmukainen viisumi, ja passin on oltava voimassa vähintään kuusi kuukautta eteenpäin. Lisätietoja Thaimaan suurlähetystöstä Helsingistä, puhelin 09 6122 6412 tai Thaimaan ulkoministeriön sivuilta."

Eli tuossa sinun tapauksessasi ei uutta passia tarvita. Jos kyseessä olisi matka jolle tarvitset turistiviisumia pitäisi passin olla voimassa vähintään kuusi kuukautta, eli uuden passin hankkiminen olisi edessä.


immigration 
edustustot
Ulkoministeriön matkustustiedote
thaimaan ulkoministeriö